svinjetina 600g
pire krompir400g
beli luk 3čena
jaja 5kom
biber
so
prezle
pavlaka 400g
majonez
crni luk 3 glavice
Za pripremu francuskih ćevapa prvo skuvajte pire krompir može domaći pire, ali je brže sa pireom iz kesice.Sastavite smesu za francuske ćevape mleveno meso stavite u dublju činiju, dodajte pire krompir, sitno isečen beli luk, 2 žumanceta i so i biber po ukusu. Sve dobro promešajte i dodajte kašiku prezle ako je smesa previše meka za oblikovanje ćevapa.Spojite preostala jaja sa belancima koja su vam ostala, posolite jaja i umutite ih penasto viljuškom. Od smese za francuske ćevape oblikujte malo tanje ćevape da ih lakše ispečete. Uvaljajte ćevape u prezlu, zatim u umućena jaja, pa opet u prezlu i pecite ih na vrućem ulju.
.Spremite premaz za francuske ćevape: sitno isecite crni luk, posoliti i pobiberiti ga. Posebno umutite pavlaku sa kašikom majoneza i malo soli.Vrele ćevape odma premažite sa umakom od pavlake i majoneza, pa ih pospite isečenim crnim lukom Služite jelo toplo uz pire krompir kao prilog