Sastojci za kore:
4 jaja 18 kašika šećera 18 kašika mleka 18 kašika ulja 15 kašika brašna 3 kašike (pune) kakaoa 1 prašak za pecivo
Krem: 400ml mleka
1 puding od vanile 4 kašike šećera kesica šlaga 100gr čokolade
Ulupati jaja sa šećerom da bude penasto, dodati mleko i ulje pa izmutiti, dodati brašno, kakao i prašak za pecivo pa sve sjediniti i od ove smese ispeći dve tanje kore u tepsiji srednje veličine. Od 400ml mleka odvojiti 100ml pa umutiti puding i šećer a ostataks taviti da provri pa zakuvati razmućeni puding i mešati dok se ne zgusne. Ostaviti da se skroz ohladi. Izmiksirati šlag pa ostaviti jednu kašiku sastrane a ostalo ubaciti u skroz ohladjen puding i izmutiti. Staviti prvu koru, fil i preklopiti drugom korom. Rastopiti čokoladu sa dve kašike ulja i premazati preko kore. . Ostaviti kakao kolač u frižider bar 2h, da kore se opuste pa odseći okrajke i onda seći kvadrate i poslužiti.
4 jaja 18 kašika šećera 18 kašika mleka 18 kašika ulja 15 kašika brašna 3 kašike (pune) kakaoa 1 prašak za pecivo
Krem: 400ml mleka
1 puding od vanile 4 kašike šećera kesica šlaga 100gr čokolade
Ulupati jaja sa šećerom da bude penasto, dodati mleko i ulje pa izmutiti, dodati brašno, kakao i prašak za pecivo pa sve sjediniti i od ove smese ispeći dve tanje kore u tepsiji srednje veličine. Od 400ml mleka odvojiti 100ml pa umutiti puding i šećer a ostataks taviti da provri pa zakuvati razmućeni puding i mešati dok se ne zgusne. Ostaviti da se skroz ohladi. Izmiksirati šlag pa ostaviti jednu kašiku sastrane a ostalo ubaciti u skroz ohladjen puding i izmutiti. Staviti prvu koru, fil i preklopiti drugom korom. Rastopiti čokoladu sa dve kašike ulja i premazati preko kore. . Ostaviti kakao kolač u frižider bar 2h, da kore se opuste pa odseći okrajke i onda seći kvadrate i poslužiti.