3 kg ljutih feferona (boja po želji)
25 dag šećera
30 dag sirceta
40 dag ulja
4 kg paradajiza
3 režnja belog luka
2 lista lovora
sol
vrlo malo konzervansa
Ljute feferone i oguljeni paradajz (ja ih nisam gulila) samljeti. Dodati ostale sastojke i kuvati do željene gustoće-
.Gotovu ljutenicu sipati u male teglice i zatvoriti ih metalnim poklopcima. Dunstati ih umotane u deku dok se potpuno ne ohlade.
Držati ih na hladnom mjestu sa ostalom zimnicom.Načetu teglicu držati u frizideru. Dodavati ljuti dodatak u količini koja mu odgovara direktno u tanjir s jelom ili ga koristiti za vrijeme kuvanja.
Ja radim ljutenicu od 1 kg feferona i dobijem 8 - 12 teglica. a oavaj put sam ostala kratka sa teglama zbog ajvara pa sam sipala u plasticne flase,brzo je utrosim pa verujem da se nece ukvariti.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najbolju zimnicu na hladno imate OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatrebaRecept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE.Recept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE