Sastojci:
– 300 g belog brašna
– 3 jaja
–
250 ml kiselog mleka – 150 ml mleka –
100 ml ulja –
1 kesica praška za pecivo –
1 kašičica soli
Priprema: U vanglu staviti brašno, prašak za pecivo i so pa promešati i dodati ostale sastojke. Tepsiju podmazati i istresti testo. Po zelji mozete posuti susam ako ste ljubitelj.Rernu uključite na 220 stepeni i kada se zagreje, stavite pogaču da se peče dok lepo ne porumeni. Poslužite dok je topla uz kajmak, paradajz, mladi luk. Ja sam je pravila za Vaskrs .Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
250 ml kiselog mleka – 150 ml mleka –
100 ml ulja –
1 kesica praška za pecivo –
1 kašičica soli
Priprema: U vanglu staviti brašno, prašak za pecivo i so pa promešati i dodati ostale sastojke. Tepsiju podmazati i istresti testo. Po zelji mozete posuti susam ako ste ljubitelj.Rernu uključite na 220 stepeni i kada se zagreje, stavite pogaču da se peče dok lepo ne porumeni. Poslužite dok je topla uz kajmak, paradajz, mladi luk. Ja sam je pravila za Vaskrs .Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.