240 g sampinjona
2 crne luka (115g) 4 velik kasike ulja
so malo isjeckanog persuna biber
200 ml vrele vode 1 velika kasika brasna 1 kasika crvene aleve paprike
50 ml tecne pavlake
Priprema 1. Zagrijati ulje u tiganju pa proprziti luk dok ne bude staklast.
2. Sad dodati sampinjone, posloliti, dodati biber i mljevenu papriku.
3. Sve varjacom mjesati da se fino uprzi.
4. Temperatura ne smije biti jaka.
5. Po potrebi dok przite dodavati vodu, od onih 200 ml.
6. Ako vam se cini pregusto, ko voli doliti jos vode.
7. Brasno pomjesati sa tecnom pavlakom i dodati masi,
8. krckati jos par minuta.
9. Prilog je kuhan kad sampinjoni fino omeksali.Sluziti uz snicle krompir i povrce po zelji.
.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
2 crne luka (115g) 4 velik kasike ulja
so malo isjeckanog persuna biber
200 ml vrele vode 1 velika kasika brasna 1 kasika crvene aleve paprike
50 ml tecne pavlake
Priprema 1. Zagrijati ulje u tiganju pa proprziti luk dok ne bude staklast.
2. Sad dodati sampinjone, posloliti, dodati biber i mljevenu papriku.
3. Sve varjacom mjesati da se fino uprzi.
4. Temperatura ne smije biti jaka.
5. Po potrebi dok przite dodavati vodu, od onih 200 ml.
6. Ako vam se cini pregusto, ko voli doliti jos vode.
7. Brasno pomjesati sa tecnom pavlakom i dodati masi,
8. krckati jos par minuta.
9. Prilog je kuhan kad sampinjoni fino omeksali.Sluziti uz snicle krompir i povrce po zelji.
.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.