POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Pindjur sa bakinog smederevca-recept



Volim ajvar i nikad nisam razumela razliku izmedju ajvara i pindjura dok nisam probala pindjur.Da li zbog toga sto ga baka kuva na Smederevcu ili sto ima iskustva ,sta god da je savrsen je
.2 kg crvene paprike
 3 kg svezeg paradajza
2 kom sargarepe
 1 stapic celera
2 cesnja belog luka
 2 kasike secera
 250 ml ulja
 po ukusu soli, bibera i crvene paprike
  Sirce mozete staviti i ne morate


Papriku ispeci na plotni ili kako ste vec u mogucnosti i staviti da se podpari , kako bi bila laksa za guljenje.Pod folijom papriku ostaviti oko 20-30 minuta zatimje oguliti i ocistiti od semenki. Paradajz preliti kipucom vodom, sacekat par minuta i tada odstraniti kozu i koren sa paradajza.

Pripremljenu papriku i paradajz samleti na masinu U samlevenu smesu dodati sargarepu krupnije isecenu{koju pred kraj kuvanja izvaditi], celer, sol, secer i ulje. Pindjur kuhati oko 1 sat odnosno do zeljene gustine. Oko 10 minuta pred kraj kuhanja u pindjur dodati sirce, propasirani beli luk, ljutu tucanu papriku po ukusu. Zagrijane flasice puniti vrucim pindjurom i stavljati u pleh

.Rernu zagrijat na 70'C, staviti flasice sa pindjurom i ostaviti ih 20 minuta da se zagrijavaju te da bi se stvorio zastitni sloj na povrsini.Posle 20 minuta rernu iskljuciti a pindjur ostaviti da se hladi do sutra.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za  najbolju zimnicu na hladno imate  OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama