POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Posna bajadera

150 grama šećera ,100-120 ml vode
150 grama biljnog margarina
150 grama mlevenih oraha
300 grama mlevenog posnog keksa ja sam koristila posnu plazmu
glazura
3 štangle posne čokolade
mala kašičica margarina

ušpinovati šećer sa vodom i skloniti sa vatre.dodajemo biljni margarin,posni keks i mlevene orahe dobro izmešamo smesu i podelimo je na dva dela,jednu ostavimo tako u drugu dodamo pola istopljene posne cokolade,.Na tacni oblikujemo prvo tamniji pa svetliji debljine oko 2 cm.Sve poravnamo i ostavimo da odstoji da se malo stvrdne ,zatim napravimo glazuru i prelijemo je po bajaderi,mozete isarati sa belom cokoladom po zelji.Kod količine vode navedeno je 100-120 ml.Ova proizvoljnost je stavljena zbog prilagođavanja vrsti mlevenog keksa.ispostavilo se da neki keks upija manje a neki više.počnete sa 100 ml vode, koje ćete ušpinovati sa šećerom i puterom, pa kad dodate sve ostalo, procenite da li je masa previše "mrvasta" i suva - onda po potrebi dodajte još ono malo vode. Mlaka smesa treba da je kompaktna, ali ne mnogo meka Podelite recept sa prijateljima vreme je posta mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept