POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Punjene snicle sa povrcem-i sirom savrsen rucak za ukucane ili kad dolaze gosti


Sastojci 10 većih goveđih ili junećih šnicela 10 feta pršuta ili mesnate pancete
10 feta sira trapista ili goude 3-4 sargarepe
 nekoliko kiselih krastavaca
sol, papar maslinovo+suncokretovo ulje
 klinčić, muškatni oraščić brašno
Priprema 1. Šnicele dobro istući, te ih staviti na radnu površinu.
 2. Sargarepu  skuhati. Kisele krastavce i kuhanu sargarepu narezati na uzdužne prutiće,
 3. Na svaki šnicel stavljati redom: fetu pršuta ili pancete, sir, prutiće sargarepe i kiselih krastavaca,  4. Svaki šnicel dobro umotati, a zatim zašiti koncem i iglom na nekoliko širokih bodova, da se ne bi rastvorili, jer čačkalice ne bi mogle držati kompaktno ovoliko nadjeva mada mozete probati i sa njima
 5. Kada ste sve šnicele napunili i zašili, uvaljati ih u brašno i staviti ih pržiti na vrelo ulje. 6. Jako je bitno da ih pržite u širokoj teči, stalno ih morate miješati jer se brašno hvata na dno teče.
 7. Kada su se dobro popržili sa svih strana, izvaditi ih, a u teču doliti vode, smanjiti vatru, te lagano miješati i strugati po dnu da se brašno i talog otope u vodi, na dnu teče ne smije ništa ostati.
 8. U tu vodu dodati , sol, papar i začine.
 9. Vratiti meso u teču, doliti vode ako je potrebno još (meso mora biti pokriveno vodom), te nastaviti kuhati dok meso ne omekša, višak vode izvrije i napravi se gusti toč.
. Konac se izvadi tako da meso normalno zarežete, pojavit će se konac kojeg samo lagano povučete rukama, i to je to.Sluziti uz pirinac ili pire krompir i sezonsku salatu-Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Najlepsa Vaskrsnja jaja sa salvetom-da vam decica pomazu i zabave se




salvete sa slikom po zelji
1 bjelance
cetkica
Jaja skuhajte i ohladite.najbolje ce ispasti ako imate bela jaja
Nadjite salvete sa interesantnim uzorcima. Pri rezanju salveta vidjecete da neke salvete imaju dva ili tri sloja, odvojite samo onaj sloj sa slikom, bice tanje I samim tim manje ce se guzvati I ljepse ce se oblikovati prema jajetu.Isecite deo koji zelite da vam bude na jajeti,svet srce ili sta vec ste nasli.
Umutite bjelance i pripremite cetkicu Sada stavite izrezan uzorak na jaje i pocnite polako sa jednog kraja da premazujete sa cetkicom koja je dobro natopljena u bjelance.
Idite okolo, stvarace se pregibi ali ih ravnajte cetkicom ili prstima, vidjecete motiv ce se prijanjati za jaje kao da je zalepljeno.

Ostavite da se osusi, kada je mokro od bjelanca boja ce biti tamnija, kada se osusi dobice pravu bojuUjutro premazite maslinovim uljem i to je to.Na slici  imate kako izgleda da belim jajaima,i na  zutim jajima,mnogo je lepse sa belim jajima.
 KLIKER JAJA imate OVDE
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekoj domacici zatreba ova ideja.AKO Ne znate kako izbeliti jaja recept imate ovde .OVDE.A jos par ideja za najlepsa Vaskrsnja jaja u lukovina sa gumicom na pari i jos par ideja  imate OVDE





Recept za dekupaz jaja imate OVDE a za mermerna jaja imate OVDE.Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE-Kako izbeliti jaja imate OVDE.Novu jednostavnu metodu za jaja da se klinci zabave sa vama imate OVDE,Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE.Farbanje na pari imate OVDE-Farbanje jaja sa krep papirom imate OVDE- svetlucava jaja sa secerom imate OVDE Par ideja sa lukovinom imate OVDE








Mirisan i mek hleb sa persunom i belim lukom






video se nalazi ovde


Detoks voda sa krastavcem i limunom -osvezavajuca a korisna -pomaze kod mrsavljenja


Sasi dijetalnu vodu možete napraviti sami od jednostavnih sastojaka. Sintija Sas, koja je osmislila taj napitak, tvrdi da već nakon četiri dana redovne konzumacije tog pića možete izgubiti tri kilograma i skinuti 10 centimetara u obimu struka.Da biste napravili Sasi vodu treba vam sveži đumbir, sveži listići mente, jedan krastavac, jedan limun i 8,5 čaša vode (koristite filtriranu ili flaširanu vodu - čaša je od 250 ml).

Operite limun, rasecite ga na polovine i izvadite semenke. Svaku polovinu malo zasecite i ubacite u posudu s vodom (8,5 čaša). Ne gulite limun, a nemojte ni cediti sok u vodu. Krastavac ogulite i nasecite na kolutiće i dodajte u vodu. Uzmite 8 do 12 listova sveže mente, operite ih i dodajte i njih.

Ogulite đumbir srednje veličine i narendajte u smesu s vodom. Sve to izmešajte, poklopite i stavite u frižider preko noći. Sledeći dan pijte samo Sasi vodu, rashlađenu, kada ste žedni. Bar četiri dana pripremajte svaki dan svežu Sasi vodu s navedenim sastojcima da biste videli rezultate. Vodu možete i procediti svaki put kada je sipate u čašu. Ona sadrži nula kalorija i poznato je da sama voda uveliko pomaže mršavljenju, a ovi ostali sastojci ubrzavaju proces sagorevanja masnih naslaga i sigurno smanjuju stomačić.Podelite sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za zdrav caj od latica ruze imate OVDE.pogledajte kako se pravi i za sta je sve dobar 

Domaci pekmez od dinja-neverovatno ukusan-odlican uz palacinke

1kg. dinje-mekse

500g. secera
1 sok od narandze
1 sok od limuna

Dinju oguliti i isjeckati(meso dinje). U vecu posudu slagati, red dinje, red secera. Ostaviti pokriveno preko noci na hladnom mijestu. Drugi dan u masu iscijediti sok od limuna i narandze, i polagano kuvati 20 min.i stalno mijesati.Toplu masu sipati u ciste staklenke i ohladiti.Drzati na hladnom mijestu.Nezamenjiv uz palacinke.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pita guzvara-najednostavnija a najukusnija

500 g kora za pitu
300 g kravljeg sira
1 dl ulja
1 dl jorurta
1 dl kisele vode
4 jajeta/ po mogustvu domaca
Umutiti jaja, dodati
sir i sve dobro sjediniti.
Dodati tecne sastojke i
napraviti smesu kao za palacinke.
Na dno podmazanog okruglog
pleha staviti jednu koru, malo
je premazati filom, staviti i
drugu koru, a ostale kore
zguzvati u ruci, namociti filom
i redjati po dnu pleha.
Ne sabijati kore i ostaviti
im prostora da se lepo
rasire tokom pecenje.
Za vrh ostaviti 2 kore isloziti ih
kao i prve dve.

Po vrhu kore staviti malo fila, zaseci ostrim nozem na 4 dela i peci guzvaru na 200 stepeni do rumene boje. Iskljuciti rernu i ostaviti guzvaru jos desetak minuta u toploj rerni.Seci je kad se malo prohladi.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Domaci zdrav sok

potrebno
1 kg limuna
40 cvjetova bazge
10 dkg limunske kiseline
1/2 konzervansa
5 l vode
4 kg šećera
cvjetove zove lagano oprati limnun, izrezati i staviti u posudu sa cvjetovima dodati limunsku kiselinu i pola konzervansa ( konzervans ne treba dodavati ukoliko če se sok popiti brzo) nasuti vodi i sve dobro izgnječiti rukama prekriti sa krpom i ostaviti da stoji 24 sata.Nakon toga sok treba procediti i u vodu dodati šećer i ostaviti da stoji još 24 sata uz povremeno mješanje da se šećer istopi , gotovi sok sipati u pripremljene boce dobije se 7-8 l soka.

Odlicno je osvezenje za letnje dane,prijatnog je ukusa i mirisa.Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.Recept za liker od kombinacije jagoda i zove imate OVDE
Recept za sok od limuna i zove imate OVDE
Recept za sok od zove i narandze takozvana sokata .jer je ista kao fanta sokata se nalazi OVDE
Brzi dzem od jagoda 4 minute imate OVDE.
Sirup od jagoda koji se ne kuva se nalazi OVDE
Puno je jos recepata ali sam ovde izdvojila ove.

Posan krompir sa zaprskom -predlog za Badnji dan

kilogram krompira iseci kao na drugoj slici i obariti,soli po ukusu staviti

u tiganj sipati 4 ksike ulja i kasicicu paprike slatke i uprziti malo da ne budu grudvice,tako vruce preliti po obarenom krompiru koji smo predhodno ocedili od vode.Podelite recept sa prijateljima na fb,ide Badnji dan mozda nekom zatreba.

Gospodja pita sa jabukama

Potrebno nam je: za testo : 250 gr brasna, 170 gr margarina, malo soli, 6 do 7 kasika ledene vode; za nadev; 1 kg jabuka, 6 kasika secera, vanil secer, pola kasikice cimeta, 50 gr suvog grozdja i 5 kasika gustina; za dekoraciju: 4 kasike pekmeza od kajsije i 5 kasika secera u prahu

Hladan margarin naseckati na listice i utljati u brasno, praveci mrvice. posoliti i dodati ledenu vodu , pa umesiti prkho testo. Zamotati ga u providnu foliju i ostaviti u frizider.
Jabuke oljustiti i iseckati na tanke kriske. U posudu sa jabukama dodati secer, cimet, vanil secer, gustin i suvo grozdje,pa sve promesati.

Okruglu tepsiju podmazati i posuti brasnom. Ohladjeno testo podeliti na dva nejednaka dela. Veci deo razvucemo tanko da prekrije dno i stranice posude. Rasporedimo nadev ,a potom prekrijemo manjim testom.Pritisniti ivice da se sjedinje. Peci u rerni.Pecenu pitu premazati zagrejanim pekmezom .Secer u prahu razmutiti s malo vrele vode i poprskati pitu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba

Prilog -salatica od pavlake i mladog luka


Potrebno je: 2 mlada luka
 1 pavlaka
so (po želji)
U tanjir ili cinijicu staviti pavlaku, dodati iseckani mladi luk.Sjediniti masu i staviti u frižider, da odstoji pola sata. Po ukusu posoliti. Servirati hladno kao dodatak jelu tj kao prilog ili kao salaticu-Podelite sa prijateljima na fb sezona je mladog luka.

Kremasta salata za slave-uvek se prva pojede


Sastojci

  • Sastojci:
  • 400 g krumpira
  • 200 g mrkve
  • 200 g graška
  • jaja
  • 4-5 kiselih krastavaca
  • 3 fete pršuta (ili šunke)
  • 1 žlica senfa
  • 1/2 limuna (sok)
  • po želji soli
  • oko 500 g majoneze

1. Krumpir i mrkvu očistiti i skuhati te narezati na kockice. Grašak također skuhati. Sve ohladiti. 2. Jaja skuhati utvrdo, ohladiti i narezati na kockice. 3. Krastavac i pršut narezati na manje komade. 4. Sve staviti u zdjelu i promiješati. Posoliti po želji, dodati senf, limunov sok i majonezu i dobro promiješati. 5. Ohladiti prije posluživanja.PoDELITE sa prijateljima na fb vreme je slava i praznika.

Karamel kocke-oborice vas sa nogu


Potrebno nam je za koru : 6 jaja, 9 kasika secera, 2 kasike brasna , pola praska za pecivo, 6 kasika mlevenih oraha.
Umutiti zumanca sa 6 kasika secera , polako umesati orahe,brasno i prasak za pecivo. Posebno umutiti belanca sa 3 kasike secera i spojiti sa zumancima. Smesu izliti u pleh , oblozen papirom i peci u rerni.
Za fil nam je potrebno sledece : 5 zumanaca, 12 kasika secera u prahu, margarin, 100 gr mlevenih oraha , 200 gr mlevenog keksa i 2 dl soka od pomorandze.
Keks pomesati sa sokom od pomorandze. Penasto umutiti zumanca sa secerom u prahu, a zatim skuvati na pari, neprestano mesati. Penasto umutiti margarin pa ga spojiti sa ohladjenim kremom od zumanaca. Natopljeni keks i orahe dodati.
Preko kore premazati fil,a preko fila karamel sam koji se pravi na sledeci nacin

5 belanaca umutiti sa 270 gr secera u cvrst sneg. Kuvati na pari dok se ne dobije gust sam. U medjuvremenu na tihoj vatri Karamelizovati 4 kasike secera. Dobijeni karamel u tankom mlazu sipati u sam od belanaca neprekidno mesajuci dok se ne dobije cvrsta pena.Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.

Trik da se resite dosadnih muva i insekata

Treba vam samo jedna plastična kesa sa zatvaračem, malo vode i četiri metalne kovanice.Sipajte vodu do pola kese, ubacite kovanice i zatvorite kesu, pa je okačite iznad vrata, ili na prozor.metalni novac u vodi stvara prizmu svetla, pa mušice postaju zbunjene jer više ne vide jednu, nego nekoliko kesa.

ovi insekti ne vole vodu, pa će se sigurno ubuduće držati podalje od vaše terase.Podelite tekst sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Praznicni kolacici suvi od jednog testa+mogu dosta dugo da stoje


250 g margarina
2 vanilin šećera
12 žlica šećera
1  prašak
4 jaja
 malo ruma ( ako je za klince onda bez)
oko 600 g brašna
malo soli


od navedenih sastojaka umijesiti tijesto i ostaviti u frižideru na 2 sata. tada izvaditi razvaljati i vaditi nodlicama oblike, peći u pećnici na 180-200st oko 10 min. od ovog tijesta modu se praviti zvjezdice punjene sa marmeladom ili nutelom kiflice pa krajeve umoćimo u čokoladu. jedan dio uvaljati u štaub šećer drugim dijelom se igrati pisati po njima čokoladom ,oblici su po zelji.ja sa pravila kruzice i punila ih pekmezom,i kremom ,negde sam gore stavila glazuru negde sarala negde valjala u prah secer..ma od volje vam.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba praznici idu .

Cupava Kata sa visnjama

Sastojci
PRHKA KORA
300 gr .brašna
160 gr.šećera
200 gr.margarina
1 jaje
1 kasika mlijeka
malo praška za pecivo
DODATAK NA KORU..
VIŠNJE bez koštica jedna teglica
šećera po želji
sok od tih višanja
malo gustina

od svih sastojaka umjesite prhko tijesto i ostavite da odstoji u frizideru oko pola sata.u tepsiju razvaljajte od te mase jednu koru a drugi dio ostavite za gore. na to stavite predhodno prokuvane višnje sa sokom i gustinom i na to naribajte ostatak kore ,tj prhkog tijesta. stavite peći na 175 c.Inace ovo je dupla mera zato je tako visok.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama