Sastojci:
5 dkg badema
3/4 šalice šećera
štapić cimeta
pola štapića vanilije
6 šoljica vode
6 čvrstih, zrelih i oguljenih kruški
Priprema:
Bademe prokuhajte u kipućoj vodi oko jedne minute. Ogulite im kožice. U velikoj posudi pomiješajte vodu, šećer, cimet i vaniliju te kuhajte do vrenja. Dodajte polovicu krušaka i kuhajte dok ne omekšaju, oko deset minuta. Premjestite kruške na pladanj za serviranje. Nastavite kuhati dok dobijete otprilike jednu i po šoljicu sirupa. Izvadite cimet i vaniliju, dodajte bademe te time prelijte kruške.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE