POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Posna KIKIRIKI bajadera

potrebno:
300g secera
100ml vode
250g margarina
250g do 300 mlevenog keksa-posne plazme
100g istucanog pecenog kikirikija (neslanog
2 kasike kakaa
20ml ruma
za glazuru:
100g cokolade za kuvanje posne-ja koristim menaz
1 kasika ulja
50g margarina

Secer i vodu staviti da provre pa dodati markarin naseckan na kockice. Mesati dok se margarin ne istopi pa skloniti sa ringle i dodati keks, kikiriki, kakao i rum.
Lepo sjediniti i sipati u cetvrtasti kalup (otprilike 20×20cm-ja nemam takav nego stavim vakum foliju na manji posluzavnik,. Kad se malo prohladi i pocne da se steze preliti glazurom (otopiti cokoladu sa uljem na ringli ukljucenoj na 1, pa skloniti sa vatre i dodati listice margarina, te mesati dok se on ne istopi). Ostaviti na sobnoj temperaturi da se glazura stegne (da ne bi pobelela).

Ostaviti preko noci da se stegne.Poelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept