POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Posni punjeni palacinci -sa sampinjonima i prazilukom

Састојци:

- кисела вода 750 мл

- со

- уље

- брашно по потреби

- прашак за пециво

Фил за палачинке:

- празилук 1/2 струка

- уље

- шампињони свежи 1/2 кг

- со, бибер, вегета

- посни мајонез 100 мл

- Још:

- сенф 200 гр

- презле за прзење

Упутство за припрему: Направити тесто од киселе воде, соли, уља мало прашка за пециво и брашна да се добије густина као за палачинке. Од припремљеног теста пржити 13-15 палачинки, зависи од величине тигања. За фил испржити ситно сецкан празилук на мало уља, додати ситно сецкане шампињоне, зачинити по укусу па динстати док не испари вода. Кад се фил охлади, додати 100 мл мајонеза.


Филовати палачинке са по мало фила, савијати као сармице, спојити прво два краја, па уролати у палачинку. Крајеве намазати сенфом да се залепе. Сваку намазати сенфом споља, уваљати у презле, па прзити на мало уља, само да добију корицу. Могу се направити и неколико дана раније, све их припремити и уваљати у презле и ставити у замрзивач, па их извадити пола сата пре пржења. Топле се могу служити целе а охлађене се могу исећи на кружице, као ролат и веома су декоративне.Podelite recept sa prijateljima sezona je posta mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept