Krastavčići (najlepši su kornišoni), koliko je po zelji
Za presolac:
5 l vode
125 ml esencije
200 gr soli
400 gr šećera
Za svaku teglu još po:
prstohvat bibera u zrnu ili
malo seckane mirođije
Krastavčiće dobro oprati i ostaviti da se ocede.
Složiti ih u tegle, i u svaku ubaciti malo bibera u zrnu, list lorbera i mirođiju.
Staviti plastični pritiskivač, naliti presolac i dobro zatvoriti tegle
.Presolac: Sve sastojke dobro izmešati i pažljivo preliti krastavčiće u tegli.
Cuvati u spajizu do koriscenja
.Podelite ovaj recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.nIZE IMATE VIDEO ZA KRASTAVCE UKISELJENE SA HLEBOM ZA PAR DANA:
Recept za najbolju zimnicu na hladno imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-