POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Pita sa mesom

Za testo vam je potrebno sledece :
 300 gr brasna ,1 jaje,
 prasak ze pecivo,pola decilitara ulja,
 malo soli, suvog kvasca i tople vode po potrebi.
Umesiti testo od navedenih sastojaka,ali da ne bude pretvrdo,da ga mozete lakse razvuci.Dve kore gornju i donju.Razviti testo preko velicine posude za pitu kao sto je prikazano na slici,,da krajevi vire iz tepsije. Pripremiti fil na sledeci nacin: iseci sitno jednu glavicu crnog luka i proprziti ga na malo ulja.Kada postane staklast dodati pola kilograma mlevenog mesa. Mesati i dinstati nekih 15 minuta i dodati zacine vegetu,biber i soli. Kada meso bude gotovo ostaviti da se ohladi. Ohladjenu smesu sipati u posudu ,gde je testo stavljeno,prekriti ga ostatkom testa ,viljuskom izbosti krajeve ,oko tepsije i obavezno napraviti prorez na sredini,kako bi se pita sto bolje ispekla i kako ne bi doslo do dizanja testa usled pecenja/podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama