Za testo vam je potrebno sledece :
300 gr brasna ,1 jaje,
prasak ze pecivo,pola decilitara ulja,
malo soli, suvog kvasca i tople vode po potrebi.
Umesiti testo od navedenih sastojaka,ali da ne bude pretvrdo,da ga mozete lakse razvuci.Dve kore gornju i donju.Razviti testo preko velicine posude za pitu kao sto je prikazano na slici,,da krajevi vire iz tepsije. Pripremiti fil na sledeci nacin: iseci sitno jednu glavicu crnog luka i proprziti ga na malo ulja.Kada postane staklast dodati pola kilograma mlevenog mesa. Mesati i dinstati nekih 15 minuta i dodati zacine vegetu,biber i soli. Kada meso bude gotovo ostaviti da se ohladi. Ohladjenu smesu sipati u posudu ,gde je testo stavljeno,prekriti ga ostatkom testa ,viljuskom izbosti krajeve ,oko tepsije i obavezno napraviti prorez na sredini,kako bi se pita sto bolje ispekla i kako ne bi doslo do dizanja testa usled pecenja/podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.
300 gr brasna ,1 jaje,
prasak ze pecivo,pola decilitara ulja,
malo soli, suvog kvasca i tople vode po potrebi.
Umesiti testo od navedenih sastojaka,ali da ne bude pretvrdo,da ga mozete lakse razvuci.Dve kore gornju i donju.Razviti testo preko velicine posude za pitu kao sto je prikazano na slici,,da krajevi vire iz tepsije. Pripremiti fil na sledeci nacin: iseci sitno jednu glavicu crnog luka i proprziti ga na malo ulja.Kada postane staklast dodati pola kilograma mlevenog mesa. Mesati i dinstati nekih 15 minuta i dodati zacine vegetu,biber i soli. Kada meso bude gotovo ostaviti da se ohladi. Ohladjenu smesu sipati u posudu ,gde je testo stavljeno,prekriti ga ostatkom testa ,viljuskom izbosti krajeve ,oko tepsije i obavezno napraviti prorez na sredini,kako bi se pita sto bolje ispekla i kako ne bi doslo do dizanja testa usled pecenja/podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.