Sastojci
400 gr svezih sampinjona 150 ml soka od paradajza
100 gr crnog luka 1/2 kasicice ljute aleve paprike
1 kasicica mlevene crvene paprike
2 kasicice vegete 30 ml ulja
2 lovorova lista po ukusu bibera
1. Ocistiti crni luk i isecite ga na kockice, ocistiti sampinjone i isecite na krupne komade.
2. Zagrejte ulje u serpi odgovarajuce velicine, kada je ulje dovoljno zagrejano, dodajte naseceni crni luk i przite ga dok blago ne porumeni, oko desetak minuta, dodajte sampinjone i i dinstaj te ih dok ne omeksaju, Sampinjoni ce prilikom dinstanja ispustiti sopstveni sok i uglavnom nije potrebno dolivati vodu ili je potrebno doliti sasvim malo. U svakom slucaju, mesajte ih da ne bi zagoreli.
3. U prodinstane sampinjone dodajte mlevenu ljutu i slatku papriku, zacinite vegetom i biberom, dodajte lovorov list i sok od paradajza, Paprikas kuvajte oko 10 minuta uz povremeno mesanje, ukoliko je suvise tecan dodajte kasicicu skrobnog brasna (gustina)
Posluživanje Ovo mozete posluziti kao prilog sa pirincem, kuvanim posnim testom makaronama ili sa pire krompirom .Ovaj put sam ja uz pire krompir posluzila .Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE
400 gr svezih sampinjona 150 ml soka od paradajza
100 gr crnog luka 1/2 kasicice ljute aleve paprike
1 kasicica mlevene crvene paprike
2 kasicice vegete 30 ml ulja
2 lovorova lista po ukusu bibera
1. Ocistiti crni luk i isecite ga na kockice, ocistiti sampinjone i isecite na krupne komade.
2. Zagrejte ulje u serpi odgovarajuce velicine, kada je ulje dovoljno zagrejano, dodajte naseceni crni luk i przite ga dok blago ne porumeni, oko desetak minuta, dodajte sampinjone i i dinstaj te ih dok ne omeksaju, Sampinjoni ce prilikom dinstanja ispustiti sopstveni sok i uglavnom nije potrebno dolivati vodu ili je potrebno doliti sasvim malo. U svakom slucaju, mesajte ih da ne bi zagoreli.
3. U prodinstane sampinjone dodajte mlevenu ljutu i slatku papriku, zacinite vegetom i biberom, dodajte lovorov list i sok od paradajza, Paprikas kuvajte oko 10 minuta uz povremeno mesanje, ukoliko je suvise tecan dodajte kasicicu skrobnog brasna (gustina)
Posluživanje Ovo mozete posluziti kao prilog sa pirincem, kuvanim posnim testom makaronama ili sa pire krompirom .Ovaj put sam ja uz pire krompir posluzila .Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.