POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Dzem od paradajza - verovali ili ne tomato jam

Prvi put kad sam cula dzem od paradajza nisam bas bila sigurna da ga zelim probati,medjutim slucajno sam ga kod kume probala sa palacincima i nisam imala pojma sta jedem mislila sam da je domaci od sipka .Tada sam odlucila da ga sama napravim.
6kg paradajza
 3kg secera 6kesica vanil secera
 200g suvog grozdja 

Paradajz oprati i samleti na vodenici sto odvaja semenke i kozicu,onu koju inace koristite za mlevenje paradajza. Sipati paradajz u vecu serpu i kuvati dok mu neispari tecnost. Kad je tecnost isparila dodati secer,promesati i nastaviti sa kuvanjem. Potrebno je cesto mesati jer dzem moze da zagori. 

Kuvati dzem dok se secer u potpunosti neotopi i masa dobije na gustini. Pred kraj kuvanja dodati vanil secer i suvo grozdje,promesati i prohladiti.Ja ovog puta nisam stavljala suvo grozdje ali u original receptu ide vi kako zelite lep je i sa i bez suvog grozdza 

Kuvani i malo prohladjeni dzem sipati u zagrejane tegle i ostaviti malo da se uhvati korica.Hermeticki zatvoriti tegle i cuvati dzem preko cele godine na tamnom i hladnom mestu.Recept za  najbolju zimnicu na hladno imate  OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE
RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE
Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE.Recept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE




Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept