POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Kuglice od sargarepe

1/2 kg sargarepe
1/2 kg šečera
sok i korica od limuna
sok i korica od naranče
1 vanilin šečer
kristal šećer

Naribati sargarepu na ribež sitno… najsitnije i u lonac stavi kuvati zajedno sa šećerom, Dodati limun i narandju (sok i koricu) i kuvati dok se ne zgusne. Kad se malo ohladi oblikuj kuglice i uvaljaj u kristal šečer pomješan sa vanilin šećerom ili cak kokos ili lesnik,dobro paziti da se kuglice ne raspadaju jer se meni to prvi put kad sam pravila desilo.

Cokolada u ogrtacu


Za ove kolačice potrebno vam je
125gr margarina,
125gr brašna,
50 gr šećera u prahu,
50gr pudinga od vanile ili čokolade,
2 kesice vanil šećera.
 Za fil nam je potrebno 50gr čokolade
Zamesiti testo od navedenih sastojaka, umotati ga u foliju i staviti u frižider pola sata. Testo izvaditi, oblikujete u valjak i iseći ga na jednake parčiće. Na svaki staviti komadić čokolade i napraviti kuglice. Oblikovane kugluce redjati u pleh. Svaku kuglicu malo pritisnuti viljuškom kao na slici da napravite zareze i peći 15minuta na 180 stepeni

PILECI CEVAPI-ako vam je piletina suva,probajte ovaj nacin

250gr pileceg filea
1 manji crni luk
1 belance
1 kasika brasna
sasvim malo bibera, belog luka u prahu i senfa
po ukusu soli i zacina

Crni luk kratko iseci u secku. Dodati meso na kockice i samleti sa lukom. Na kraju dodati belance, zacine , senf i zavrteti jos jedan krug, tek toliko da se sastojci povezu.

Masu prebaciti u drugi sud gde cete dodati malo brasna i dobro izmesati. Neka masa odstoji u frizideru bar pola sata, a moze i duze.


Dobijenom masom puniti spric za cevape ( imam neki plasticni, univerzalni za torte, princes krofne, tulumbe, cevape...),ili ako ste spretniji praviti rukom istiskivati je u zagrejani tiganj sa vrlo malo ulja, i peci cevape sa svih strana dok ne porumene.Posluziti toplo, uz neko povrce ili umak i zelenu salatu.Ovo je mala doza za probu,ako vam se dopadne poduplajte.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

POSNI plazma rolat sa bananom-nestace za tren oka-ne pece se




Sastojci:

250 gr margarina
250 gr šećera u prahu
300 gr mljevenog posnog plazma keksa
2 banane za fil +banane za sredinu 2-3

2 šlaga posna

Priprema:
 Penasto umutiti margarin i šećer u prahu, pa dodati mljeveni plazma keks. Tome dodati oguljene i usitnjenei banane. Sve sjediniti i dobro pogotovo izgnjeciti dobro banane Na tacnu za služenje staviti papir za pečenje i odmah dio smjese staviti kao podlogu. Po tome sloziti banane po dužini i ostatak smjese po njima i oblikovati rolat.Mozete ga i umotati u foliju pa tako zarolati,to je jednostavniji nacin.  Ukrasiti po želji sa 2 šlaga Staviti u frižider da se dobro stegne.Podelite ovaj jednostavan recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja.
Recepti za najlepsa posna jela imate OVDE.Recept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDEReecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE 

Brza torta sa plazma keksom -ne pece se

Za koru
500 g plazme
200 g šećera u prahu
350 g margarina
1 dl soka od narandže

Umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati mlevenu plazmu i zamesiti sa sokom tako da može lepo da se oblikuje. 1 l mleka skuvati sa 150 g šećera, 3 pudinga od vanile ohladiti pa dotati 1/2 margarina i 100 g šlaga. Redjati keks kora - fil - jafa -fil -slag.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

POSNI grasak pire- da odusevite ukucane



500 gr smrznutog ili svezeg graska
 2 sup.kasike ulja)ili mozete ga inace praviti i sa 1 sup.kasika maslaca
3-4 cena belog luka jedna sargarepa ali moze i bez nje,ja je stavim zbog dece ponekad
so po ukusu
Staviti grasak da se kuva u malo vode (da predje 1 prst preko graska) kad provri dodati soli i jedan veci cen belog luka isecen na par delova.i sargarepu ako je mislite stavljati mada mozda je iskreno lepsi bez nje.   Kad je grasak skuvan (oko 15-20 minuta) procediti ga i ostaviti oko 150 ml vode u kojoj se kuvao da bi mogli razrediti pire na zeljenu gustinu. U procedjen grasak odmah dodajte 100 ml vode u kojoj se kuvao i stapnim mikserom ga usitnite toliko da se ljuskice ne mogu osetiti a po potrebi dodajte jos vode. 2. Zagrejte ulje, dodajte sitno seckani beli luk (najbolje protisnut kroz cediljku) odmah za njim dodajte pire od graska, mesajte par minuta i dosolite po ukusu. Kolicinu belog luka prilagodite svom ukusu ali sto se on vise oseti to je grasak ukusniji ali nemojte ni preterati. 3. Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta mozda nekom zatreba.Recept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE

Zuti kolac sa visnjama miris bakinje kuhinje

Za ovaj kolač potrebno nam je
4 jajeta, umutiti prvo belance pa žumance, dodati šolju i po od jogurta šećera,
času jogurta ili kiselog mleka,
vanil šećer, čašu ulja,
dve čaše brašna i prašak za pecivo.

Sve to dobro umutiti, sipati u podmazan pleh, pobacati višnje i peći u rerni na 180 c. Kada je gotovo posuti šećerom u prahu.Podelite recept na svom fb mozda zatreba nekoj prijateljici.

Monte kocke


1l mlijeka
12 kasika gustina
8 kasika šećera 20 dag margarina 1/2 l slatke pavlake 30 dag čokolade za kuhanje petit keks
BELA KREMA:1.Za bijelu kremu pomiješati 2 dcl mlijeka, 12 kasika gustina, 8 kasika šećera sipati u 8 dcl uzavrelog mlijeka i u ohlađeno umiješati 20 dag margarina CRNA KREMA:2.Za crnu kremu otopiti 30 dag čokolade za kuvanje u 1/2 lslatke pavlake(ne ga miksati). ne smije prokuhati. PRIPREMA:U dublji lim složiti petit kekse (poškropiti ih sa mlijekom) na njih staviti bijelu kremu, a preko preliti crnu kremu.Ostaviti preko noći u hladnjaku da se stegne.Podelite recept na svom fb mozda nekom zatreba.

Pohovane slane palacinke sa mlevenim mesom

Palacinke ispeci kao sto ih obicno pecete,po nekom svom isprobanom receptu.Za fil proprziti 250 gr mlevenog mesa sa malo luka

Na palacinku sipati po kasiku fila u sredinu i motati kao pismo ,valjati u jaja i prezle u obican poh kakav inace pravite za pohovanje i prziti u vrucem ulju.Po zelji u fil mozete staviti i pavlaku i majonez ili sa njima mozete ukrasiti palacinku kad je gotova.

Rucak na brzaka-piletina i paprika

Potrebno je:
700 gr pilećeg belog mesa,6 pečenih paprika,malo brašna,1-2 kom jaja,200 gr trapist sira,1 kom pavlake,3 jaja,malo putera,so,biber,začin,2-3 čena belog luka.
Priprema se:

Pileće belo meso iseći na šnicle i začiniti, sir izrendati.Šnicle sa obe strane posuti brašnom, a zatim umočiti u umućeno jaje. Tepsiju namazati puterom.Ređati šnicle, preko njih rasporediti polovine pečenih paprika posuti sitno seckanim belim lukom i posuti trapist sirom.Postupak ponoviti.Šnicle zaliti jajima umućenim sa pavlakom, te zapeći u rerni.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom od prijatelja zatreba ideja za rucak.

POSNE spagete sa sampinjonima -preukusan posan obrok za tren oka

Sastojci:
500g špageta
500g šampinjona
šargarepa a i ne mora 
Glavica crnog luka
Glavica bijelog luka

Priprema:
U ključalu vodu dodati pastu.
Na ulju propržite sitno isjeckan crni i bijeli luk,zatim šargarepu.
Sampinjone isjeckati krupnije ili sitnije,po zelji . 
Dinstati dok ne ispari voda koju pečurke puštaju.
 U maloj šerpi ugrijati ulje, dodati brašna po potrebi, promiješati i dosuti vode, dok ne dobijemo gladak sos.
 Sosa napravite onoliko koliko zelite,da li volite suvo ili malo kremastije 


.MERE SU ODOKATIVNE.iskusne domacice ce znati odmah koliko cega treba,Po želji dodati bibera, soli i muškatnog oraščića.
Sos dodati dinstanim pečurkama, špagete procijediti i sve sjediniti.
Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDEReecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE




POSNA grcka baklava


  • 500gr kore za baklavu
  • 1,5 dl vode
  • 4kasike griz
  • 100gr mlevenih oraha
  • 100gr seckanih oraha
  • 50gr kandirana kora od narandje
  • 1 kasika kakao
  • 100gr secer
  • 1 dl ulje
  • za serbet
  • 1 l vode
  • 1 kg secer
  • limun
  • 1 kesica vanilin secer

1. U neki manji sud stavite vodu da prokljuca zajedno sa secerom.Dodjate cetiri kasike griz i jednu kasiku kako i mesajte dok se smasa zgusne.Kad je gotovo sklonite sa strane i dodajte orahe i mlevene i seckane i sitno iseckanu kandiranu koru od narandje i sve lepo promesajte.
 2. Stavite vodu i secer da se kuva sebet. Kuvajte ga jedno 20 minuta otkako pocne da kljuca.Dodajte jednu vanilu i limun iseckan na krugove.Kad je gotov serbet ostavte ga postranu da se ohladi.
 3. Kore stavite na radni sto i svaku poprskajte sa malo ulja.Zatim koru presavijte na pola pa jos jednom na pola.Na kraju lente stavte fil i zavitkajte kao trokut.Gotove redjajte u namasteni pleh dok ne potrosite i kore i fil.Na kraj proprskajte baklvu odozgo sa malo ulja i stavite je da se pece na 180 stepeni dok se lepo zarumeni.


 4. Gotovu baklavu izvadite iz rerne i polijte sa hladnim serbetom i ostvite je da upije serbet.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE-Recept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE 


Posan bakin kolac sa belim vinom


1,5 čaša belog vina
1.5 čaša ulja
1 kašičica soli
1 kesica praška za pecivo
2 kašike susama
5 čaša brašna
čašu uzeti po želji, kod mene je od 2 dl

Sve sastojke za testo dobro umutiti u glatko i masno testo
Zagrejati aparat za galete, praviti kuglice i peći galete do zeljene boje

Pečene galete prohladiti i držati u papirnoj kesi da bi sačuvale hrskavostMožete ih praviti i u integralnoj verziji. Staviti 1 čašu integralnog brašna i 4 i po čaše belog brašna
. Još su hrskaviji od galeta sa belim brašnom

. .Odlicne su i uz nutelu ,tako ih jedu moja decica koja ne poste.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE

Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE-Recept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE

Recepti za tri klasike -plazma torta-dobos torta i torta sa krem bananicama

Praznici idu i verovatno razmisljate sta napraviti,evo tri predloga za tri klasike.Jednostavne su a ukusne,Recepte za njih vec imam na blogu pa vam ih necu sad ovde pisati da vas ne zbunjujem,Verovatno vam ne treba recept za sve tri pa vi zato procitajte samo za onu koja vas interesuje.

Slika broj 1 Plazma torta recept za nju imate Ovde
Slika broj 2 torta sa krem bananicama recept za nju imate OVDE
Slika broj 3 tj skroz gornja je dobos torta recept za nju imate OVDE
Podelite recept na svom fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE


Obavezni na svim proslavama-stapici sa belim vinom


1 čaša od 2 dcl. belog vina
1 čaša ulja
1 kašikica soli
1 kašikica sode bikarbone
oko 500 g. brašna

jaje za premazivanje
oko 100 g. nemlevenog maka
oko 100 g. susama
Od svih sastojaka umesiti testo i ostaviti ga na 1 sat u frižider da se odmori.

Testo podeliti na 5 delova i razviti jufkice debljine malo manje od 1 cm. Na jednu al. foliju ili najlon posuti mak, na drugu susam. Jufkicu premazati umućenim jajetom, taj premazani deo obrnuti i staviti na susam, premazati i obrnuti deo testa jajetom pa ga okrenuti opet i staviti na mak. Dobiće se testo na kome je sa gornje strane susam a sa donje mak. Sada izrezati štapiće dužine oko 10 cm i širine 1 cm., uviti ih i staviti u podmazan pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15, dvadeset minuta.Najbolje bi bilo kad bi imale neke stapice popout olovke da ih namotate na njih,onda savrseno izgledaju..Podelite recept sa prijateljima na fb mozda zatreba nekoj mami.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama