- 500gr kore za baklavu
- 1,5 dl vode
- 4kasike griz
- 100gr mlevenih oraha
- 100gr seckanih oraha
- 50gr kandirana kora od narandje
- 1 kasika kakao
- 100gr secer
- 1 dl ulje
- za serbet
- 1 l vode
- 1 kg secer
- 1 limun
- 1 kesica vanilin secer
1. U neki manji sud stavite vodu da prokljuca zajedno sa secerom.Dodjate cetiri kasike griz i jednu kasiku kako i mesajte dok se smasa zgusne.Kad je gotovo sklonite sa strane i dodajte orahe i mlevene i seckane i sitno iseckanu kandiranu koru od narandje i sve lepo promesajte.
2. Stavite vodu i secer da se kuva sebet. Kuvajte ga jedno 20 minuta otkako pocne da kljuca.Dodajte jednu vanilu i limun iseckan na krugove.Kad je gotov serbet ostavte ga postranu da se ohladi.
3. Kore stavite na radni sto i svaku poprskajte sa malo ulja.Zatim koru presavijte na pola pa jos jednom na pola.Na kraju lente stavte fil i zavitkajte kao trokut.Gotove redjajte u namasteni pleh dok ne potrosite i kore i fil.Na kraj proprskajte baklvu odozgo sa malo ulja i stavite je da se pece na 180 stepeni dok se lepo zarumeni.
4. Gotovu baklavu izvadite iz rerne i polijte sa hladnim serbetom i ostvite je da upije serbet.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE