250gr pileceg filea
1 manji crni luk
1 belance
1 kasika brasna
sasvim malo bibera, belog luka u prahu i senfa
po ukusu soli i zacina
Crni luk kratko iseci u secku. Dodati meso na kockice i samleti sa lukom. Na kraju dodati belance, zacine , senf i zavrteti jos jedan krug, tek toliko da se sastojci povezu.
Masu prebaciti u drugi sud gde cete dodati malo brasna i dobro izmesati. Neka masa odstoji u frizideru bar pola sata, a moze i duze.
Dobijenom masom puniti spric za cevape ( imam neki plasticni, univerzalni za torte, princes krofne, tulumbe, cevape...),ili ako ste spretniji praviti rukom istiskivati je u zagrejani tiganj sa vrlo malo ulja, i peci cevape sa svih strana dok ne porumene.Posluziti toplo, uz neko povrce ili umak i zelenu salatu.Ovo je mala doza za probu,ako vam se dopadne poduplajte.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.