POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Projara sa jogurtom/prigodna uz sve




Sastojci
4 komada jaja
250 mg. jogurta
100 mg. ulja
100 gr. sira (ja koristim fetu ili neki jaci sir)
1 prasak za pecivo
5 kasika (ili 120 gr.) prepunih kukuruznog griza (belog ili zutog)ne ide obicno belo brasno,samo kukuruzno
soli po ukusu

Jaja mikserom penasto umutiti. Zatim dodati jogurt, ulje, izmrvljen sir, so, pecivo i kukuruzno brasno. Masu sjediniti i sipati u podmazan kalup precnika 20×2O (masa je malo gusca nego za palacinke, neka vas to ne zbuni, tako treba). Pecenje prilagodite vasoj rerni, obavezno vodite racuna da se ne prepece, korica mora biti nezno zlatne boje, to je jako bitno da bi proja bila vazdusasta i mekana.Ukoliko koristite silikonski kalup za pecenje, nije potrebno podmazivanje. Ako vam ostane za sutradan, obavezno poklopite najlon kesom ili folijom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Strudla sa makom i orasima i CAJEM OD KAMILICE POSNOO



1kg brašna
5 šoljica (3 dcl) ulja
0.5l čaja od kamilice (ili bilo kog drugog)
6 kašika šećera
1 kocka kvasca
1 kesica vanilinogg šećera
dodaci: malo soli (1/2 kašičice), nastrugana limunova korica
Sastojci za fil
4 X 200gr mljevenih oraha, maka, rogača, lješnika u ovom slucaju maka
4 X 3 kašike šećera
7 dcl vruće vode
Najprije skuhajte čaj. Skuhajte više, može zatrebati.
Razmutite kocku kvasca sa 1 kašičicom šećera i malo tople vode, pa pustite da nadođe.
U izvagano brašno dodati ulje, šećer, nastruganu koricu limuna, vanilijin šećer, malo soli, te dodajte mlak, procjeđen čaj.
Zakuhajte mekano tijesto – ne brinite, kako bude nadolazilo, dobiće posebnu, podatnu strukturu tijesta, koju ćete moći čak prstima razvući.
Pustite da nadolazi
Podijelite na 4 dijela. Razvaljajte pravougaonik u širini pleha od peći. Svaki dio tijesta posebno filujte
Svaki fil se pravi na isti način, npr. u mljeveni mak se doda šećer i zalije vrelom vodom; ne smije biti prerijetko. Premažite, urolajte i po širini nauljenog pleha poredajte 4 štrudle.
Pecite na 220’C dok lijepo porumeni , oko 30 minuta…
Izvadite iz pećnice, prekrijte krpom i ostavite da se hladi. Pospite šećerom u prahu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatrebaRecepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE

Tursija sve po dva reda

6 l vode
2 l sirčeta
vinobran
20 dkg šećera
20 dkg soli
Povrće po želji(tko što voli krastavac,paradajz,sargarepa,paprika..........)



operite, očistite nepravilnosti, . Povrće poslažite u čistu plastičnu posudu-bure u slojevima svega po dva reda redosled nije bitan ja sam zavrsila sa krastavcima , stavite plastični krug koji će spriječiti podizanje povrća na vrh tekućine, te stavite kamen ili začepljenu plastičnu bocu-kanister napunjen vodom. Zalijte pripremljenim sirčetom i zatvorite poklopcem.Vrlo brzo se moze koristiti .Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.


Korneti punjeni za decije rodjendane


Sastojci: 500 g mlevenog keksa
20 korneta za sladoled 200 g čokolade za kuvanje
 150 g žele bombona 1 margarin 250 g šećera u prahu
 150 g prženih lešnika 2 kašičice ulja
PRIPREMA: Žele bombone iseći na kockice, a lešnike samleti što krupnije. U posudi za mešanje umutiti margarin i šećer u prahu pa dodati mleveni keks i promešati. U smesu dodati žele bombone i 150 g otopljene čokolade te promešati varjačom. Napraviti glazuru: istopiti 50 g čokolade sa 2 kašičice ulja. Kornete puniti pripremljenom smesom, a vrhove umakati u glazuru i lešnik.Sarajte po zelji sa ukrasima koje imate.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekoj mami zatreba ideja.

RECEPT ZA Dzem od sljiva i krusaka

Potrebno
5,30 kg šljiva (očišćene mase)
0,70 kg krušaka (očišćene mase)
3 kg šećera
5 džemfixa

Voće operite i
očistite: kruške ogulite, očistite od unutarnjeg dijela sa košticama i narežite na veće komade; šljive očistite od koštica. 
Izmiksajte, usitnite voće u multipraktiku (ne do kraja).
 U lonac odgovarajuće veličine sipajte voće i dodajte šećer.

 Kuvajte uz neprekidno miješanje. U manju zdjelicu stavite džemfiks, dodajte nekoliko kasika šećera, promiješajte i sipajte u džem koji se kuva.
 Kuvajte do željene gustoće. Dobro oprane teglice ugrijte u rerni i punite još vrućim kuvanim džemom. Odmah zatvorite.Drzati u spajizu.Recept za zimnicu na hladno imate  OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE


.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE




Pita od starog hleba-da ne bacate hleb

Namazete tepsiju uljem u nju poredjate parcadi starog hleba,malo deblje secenih. Stavite u rernu nekih 10 minuta , da izgleda kao tost. 

U medjuvremenu pripremite preliv od dva jajeta ,180 gr pavlake , 2 dcl jogurta i 2 dcl mleka,ako hocete mozete dodati i malo narendanog sira trapista. Posolite i dobro razmutite sastojke. Prelijete hleb i ostavite oko pet minuta da odstoji . Vratite ga u rernu i zapecite.

Da odusevite klince ili voljenu osobu -mini krofnice

  • 500g brasna
  • jaje
  • zumance
  • 50g secera
  • kvasac
  • 100ml mleka
  • malo vode


Umutimo kvasac u malo vrele vode sa šećerom. Dodamo jaje i žumance i dobro umutimo. Dodamo brašno  i umesimo meko testo. Ostavimo da naraste 2 h. Onda lagano premesimo testo i razvučemo ga na 1 cm debljine. Sečemo oblike po izboru ja sam ih radila sa modlicama za kolace Zagrejemo duboko ulje. Pa kada se skroz zagreje smanjimo vatru. Stavljamo krofnice i pržimo ih dok lepo ne porumene. Ređamo ih na papir da se ocede od viška masnoće. Pospemo ih šećerom u prahu.ili premazemo kremom.Podelite sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja.

Grcka Krompir salata sa majonezom-kremasta osvezavajuca salatica ili lagani obrok


Sastojci
1 kg krompira
2 velike kasike majoneze
1 mala kasika senfa pola glavice luka
 3-4 mala kisela krastavcica
1 velika jabuka so biber
sirce 0live ulje
Priprema Krompir dobro oprati i skuhati.Majonezu, senf biber i so dobro izmjesati.Dodati sirce i ulje.Krastavce i luk isjeci na sitne kocke, dodati rendanu jabuku.Krompir oguliti i jos topao isjeci na kocke.Sve pomjesati zajedno. Posluživanje Salatu mozete servirati uz sva pecena mesa.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Najbolji recept za cupavce/premekani i savrseni



VIDEO RECEPT SE NALAZI OVDE 




 3 veća jaja  1 i po čaša (od jogurta) šećera  1 vanil šećer  1/2čaše ulja  2čaše brašna  1/2 praška za pecivo  1 jogurt (od 2 dl)
ZA NAMAKANJE
 20 dkg čokolade za kuvanje  1 i po dcl mlijeka  1 vanil šećer  2-3 kasike šećera u prahu  5 dkg maslaca  1 kesica kokosa

Jaja, vanil šećer i šećer dobro pjenasto izraditi mikserom.
Dodati ulje. Malo opet izraditi mikserom, pa dodati prosijano brašno sa pola praš. za pecivo. Miksati na najmanjoj brzini miksera, pa na kraju dodati jogurt i opet lagano sjediniti.
Smjesu izliti u namašćen i pobrašnjen kalup i peći dok biskvit ne porumeni na 18o °C.
Čokoladu otopiti na pari, dodati vanil šećer, šećer u prahu, maslo i mlijeko. To sve dobro mješati na pari dok se ne pretvori u  jednoličnu masu.
Gotovi, ohlađeni biskvit izrezati na kocke. Svaku umočiti u smjesu od čokolade, pa u kokos, ostaviti da se dobro ohladi.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE

Starinske PITE=medena pita i Madjarica


Madjarica
 Kore
 60 dkg glatko brašno 10dkg masti
20 dkg šećera 1 kom prašak za pecivo
2 kom jaja 5 kasika mlijeko
Krema 20 dkg šećera kristal 1 l mlijeko
 6 kasika glatko brašno 5 dkg kakao
15 dkg margarin 10 dkg šećer u prahu
Čokoladna glazura 3 kasike šećera 3 kasike vode 10 dkg čokolade 8 dkg margarina
Za kore umijesiti tijesto i ostaviti ga 10ak min da stoji podijeliti ga na 4 ili više dijelova i ispeći kratko da ostanu svijetle boje za kremu kristal šećer otopiti do tamno smeđe boje zaliti mlijekom i kuhati dok se karamel skroz ne otopi brašno umutiti sa par kasika mlijeka i dodati u mlijeko i karamel kuhati dok ne dobijemo gustu kremu pa ohladiti margarin,šećer u prahu i kakao skupa izmikasat pa dodavati kasiku po kasiku u ohlađenu kremu kremom namazati kore a na vrh preliti glazuru za glazuru otopiti šećer u vodi dodati čokoladu te na kraju margarin
Medena pita
 50 g meda 150 g šećera 30 g maslaca ili margarina
8 kasika mleka mleka 500 g brašna
2 jaja 1 kasicica soda-bikarbone ili kupite gotove kore nisu skupe a fino su mekane
fil 800 ml mlijeka 4 kasike griza 1 kasika gustina
 100 g šećera u prahu 250 g maslaca ili margarina
 Na laganoj vatri otopite med, šećer i maslac. Smjesu pomiješajte s brašnom kojem ste dodali sodu b. i jaja. Izradite glatko tijesto. Tijesto podijelite na 3 dela i svaki deo razvaljajte te ispecite na obrnutoj strani lima na 150 stupnjeva oko 10 minuta.
Za fil stavite mlijeko da ukuva. Ukuvajte griz i gustin u mlijeko. Pustite da se ohladi. U hladno umiksajte šećer u prahu i margarin. Pripremljenom kremom punite kore. Kolač mora malo odstajati kako bi kore upile kremu i kolač postao mekan,prelijte pitu čokoladnom glazurom..Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pljeksavice od tikvica tako jednostavne i brze,necete znati koliko vam je dosta

RECEPT IMATE OVDE




Gomboce sa jagodama i grizom

Potrebno je:
1l vode
5 kašika ulja
2 šolje griza-šolje su od 2,5dcl
1 šolja brašna
3 jajeta
prašak z apecivo
jagode sveze ili dzem od jagoda
prezle
šećer

U litar vode sipati ulje i staviti na šporet da provri.Kada provri dodati prašak za pecivo, griz i brašno. Sve lepo sjediniti da nema grudvica a potom dodavati jedno po jedno jaje. Od ove smese praviti loptice i dodavati u sredinu voće iili dzem. Kuvati ih u vreloj vodi oko 10 minuta. Gotove knedle uvaljati u uprzene prezle i šećer.Ovakve knedle sa grizom mozete praviti sa bilo kojim vocem.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Za ljubitelje kremastih cokoladnih torti



Kore 6 jaja 5 kasika secera 3 kasike brasna 2 kasike kakao 1kasika ulja
ispeci ovakve dve kore a mozete uzeti i kupovne nisu skupe
fil. 5 jaja 250 g secera u prahu 1 margarin i 250 grama cokolade plus slatka pavlaka za drugi fil.

Umutiti zumanca i 200 grama secera u prahu dodati otoplnjenu cokoladu i izmiksati zatim dodati margarin i sve uzmiksati posebno umutiti belanca i 50 grama secera u prahu i to polako dodati u cokoladni fil kasiku po kasiku posebno umutiti slatku pavlaku i redjati kora cokoladni fil slatka pavlaka gore moze glazura moze samo slag .Tortu ostaviti da odstoji da bi se stegao fil,Ukrasiti po zelji.Torta je odlicna za decije rpdjendane ,podelite recept na fb mozda nekoj mami zatreba ideja.

Plazma i voce savrsena kombinacija ne pece se


500 gr. praha za šlag
600 ml. mineralne,gazirane vode
300 gr. mlevene plazme
maline  po zelji zavisno od toga da li volite da vam se osete ili ne ili jagode ja sam stavila malo pakovanje od 300 grama 

Umutiti šlag sa mineralnom vodom i podeliti na tri dela.Slagati u najmanji obruc da bi bila sto vislja .U prvi deo umešati mleveni keks i napraviti podlogu za tortu.
U drugi deo umutiti maline,ili jagode naneti na prvi sloj.Mada moj savet je da maline samo lagano umesate u slag bice cvrsci sloj.Trećim delom završiti tortu i staviti da se ohladi.Umesto malina moze i drugo voce npr jagode ili sta je po volji.Podelite recept na svoj fb=Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE


Pohovane tikvice


2-3 manje tikvice
2kom jaja
po potrebi jaja
brašno
hlebne mrvice-prezle
Vegeta, so
ulje za prženje

Tikvice oprati ,obrisati ubrusom i seći kolutiće, ne jako tanke,u prvu posudu staviti obično brašnou drugu posudu staviti jaja umucena sa soli i vegetom po ukusu, u treću posudu staviti hlebne mrvice. isečene tikvice sa obe strane uvaljati u brašno, zatim u smesu od jaja, pa u hlebne mrvice.peći na zagrejanom ulju dok ne dobiju bolju.pečene ih slagati na papirnati ubrus kako bi se upio višak ulja.Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.Recept za pljeskavice od tikvica koje su savrsene imate OVDE.
ROLNICE SA SIROM I TIKVICAMA IMATE OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama