Madjarica
Kore
60 dkg glatko brašno 10dkg masti
20 dkg šećera 1 kom prašak za pecivo
2 kom jaja 5 kasika mlijeko
Krema 20 dkg šećera kristal 1 l mlijeko
6 kasika glatko brašno 5 dkg kakao
15 dkg margarin 10 dkg šećer u prahu
Čokoladna glazura 3 kasike šećera 3 kasike vode 10 dkg čokolade 8 dkg margarina
Za kore umijesiti tijesto i ostaviti ga 10ak min da stoji podijeliti ga na 4 ili više dijelova i ispeći kratko da ostanu svijetle boje za kremu kristal šećer otopiti do tamno smeđe boje zaliti mlijekom i kuhati dok se karamel skroz ne otopi brašno umutiti sa par kasika mlijeka i dodati u mlijeko i karamel kuhati dok ne dobijemo gustu kremu pa ohladiti margarin,šećer u prahu i kakao skupa izmikasat pa dodavati kasiku po kasiku u ohlađenu kremu kremom namazati kore a na vrh preliti glazuru za glazuru otopiti šećer u vodi dodati čokoladu te na kraju margarin
Medena pita
50 g meda 150 g šećera 30 g maslaca ili margarina
8 kasika mleka mleka 500 g brašna
2 jaja 1 kasicica soda-bikarbone ili kupite gotove kore nisu skupe a fino su mekane
fil 800 ml mlijeka 4 kasike griza 1 kasika gustina
100 g šećera u prahu 250 g maslaca ili margarina
Na laganoj vatri otopite med, šećer i maslac. Smjesu pomiješajte s brašnom kojem ste dodali sodu b. i jaja. Izradite glatko tijesto. Tijesto podijelite na 3 dela i svaki deo razvaljajte te ispecite na obrnutoj strani lima na 150 stupnjeva oko 10 minuta.
Za fil stavite mlijeko da ukuva. Ukuvajte griz i gustin u mlijeko. Pustite da se ohladi. U hladno umiksajte šećer u prahu i margarin. Pripremljenom kremom punite kore. Kolač mora malo odstajati kako bi kore upile kremu i kolač postao mekan,prelijte pitu čokoladnom glazurom..Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Kore
60 dkg glatko brašno 10dkg masti
20 dkg šećera 1 kom prašak za pecivo
2 kom jaja 5 kasika mlijeko
Krema 20 dkg šećera kristal 1 l mlijeko
6 kasika glatko brašno 5 dkg kakao
15 dkg margarin 10 dkg šećer u prahu
Čokoladna glazura 3 kasike šećera 3 kasike vode 10 dkg čokolade 8 dkg margarina
Za kore umijesiti tijesto i ostaviti ga 10ak min da stoji podijeliti ga na 4 ili više dijelova i ispeći kratko da ostanu svijetle boje za kremu kristal šećer otopiti do tamno smeđe boje zaliti mlijekom i kuhati dok se karamel skroz ne otopi brašno umutiti sa par kasika mlijeka i dodati u mlijeko i karamel kuhati dok ne dobijemo gustu kremu pa ohladiti margarin,šećer u prahu i kakao skupa izmikasat pa dodavati kasiku po kasiku u ohlađenu kremu kremom namazati kore a na vrh preliti glazuru za glazuru otopiti šećer u vodi dodati čokoladu te na kraju margarin
Medena pita
50 g meda 150 g šećera 30 g maslaca ili margarina
8 kasika mleka mleka 500 g brašna
2 jaja 1 kasicica soda-bikarbone ili kupite gotove kore nisu skupe a fino su mekane
fil 800 ml mlijeka 4 kasike griza 1 kasika gustina
100 g šećera u prahu 250 g maslaca ili margarina
Na laganoj vatri otopite med, šećer i maslac. Smjesu pomiješajte s brašnom kojem ste dodali sodu b. i jaja. Izradite glatko tijesto. Tijesto podijelite na 3 dela i svaki deo razvaljajte te ispecite na obrnutoj strani lima na 150 stupnjeva oko 10 minuta.
Za fil stavite mlijeko da ukuva. Ukuvajte griz i gustin u mlijeko. Pustite da se ohladi. U hladno umiksajte šećer u prahu i margarin. Pripremljenom kremom punite kore. Kolač mora malo odstajati kako bi kore upile kremu i kolač postao mekan,prelijte pitu čokoladnom glazurom..Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.