POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Topla voda s limunom i medom - pomaze kod zatvora,Čisti urinarni trakt,Pospješuje mršavljenje

Pomiješajte čašu tople vode sa sokom od 1/2 limuna i 1 žličicom meda. Dobro promiješajte i popijte odmah. Nemojte piti kavu ili čaj u razdoblju od najmanje 1 sat nakon što ste popili napitak.Pospješuje rad probavnog sustava


Limun, med i topla voda će odmah probudit vaš probavni sustav. Limun stimulira jetru da proizvodi više žuči i pomaže probavnom sustavu da eliminira toksine. Med ima antibakterijsko djelovanje i može ublažiti infekcije koje su prisutne u tijelu. Također će pospješiti eliminaciju toksina iz probavnog sustava.

Pobjeđuje zatvor


Ovaj napitak je odlično i gotovo trenutno rješenje za zatvor. Stimulirat će crijeva, hidratizirati ih i pomoći u izbacivanju osušene stolice. Sve to će olakšati obavljanje velike nužde, a vaš probavni sustav će raditi pod manjim naporom
.Čisti limfni sustav

Manjak vode i esencijalnih tekućina u limfnom sustavu mogu uzrokovati umor, bezvoljnost, zatvor, poteškoće sa spavanjem, visok ili nizak krvni tlak, manjak koncentracije i kroničan stres. Prednost ovog napitka je da će hidratizirati cijeli limfni sustav i pospješiti rad imunološkog sustava.

Poznato je da sam miris limuna djeluje opuštajuće i podiže razinu energije.


Čisti urinarni trakt Med ima odlično antibakterijsko djelovanje, zbog čega uspješno pobjeđuje brojne infekcije. Kada ga pomiješate s limunom i vodom, dobijete moćan diuretik. Ovaj napitak će pomoći ženama koje pate od čestih infekcija urinarnog trakta. Pospješuje zdravlje usne šupljine Ovaj napitak će odmah ukloniti loš zadah. Limun će pomoći u čišćenju usne šupljine i potaknuti stvaranje sline. Med će uništiti prisutne bakterije, a voda će pomoći u ispiranju usne šupljine. Pospješuje mršavljenje Limun sadrži pektin, vrstu vlakna koji vas čini sitima i sprječava nastanak žudnje za hranom. Topla voda s limunom i medom ima alkalno djelovanje, što je odlično za vaš želudac. Iz razloga što potiče rad metabolizma, ovaj napitak će pospješiti i potrošnju kalorija, čak i u stanju mirovanja.Podelite tekst sa prijateljima jer mozda neko ne zna za lekovitost limuna i meda.Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE

Domace lazanje -predlog za rucak

testo za lazanje
30dkg sira
2 velike kasike brašna
1/2 litre mlijeka
malo soli
bolognese umak, meso luk paradajz sok
velika kasika ulja
zacini

besamel
 U manji lonac stavite 2 velike kasike brašna i veliku kasiku ulja. To mešamo na jakoj vatri i kada primetimo da se smesa počela grudvati lagano dodajemo mlijeka. Smesu i dalje neprestano mešamo, a dodamo i pola čaše vode malo soli po želji i malo vegete. Kada smjesa postane gusta bešamel je gotov.Nakon toga, u tepsiju za lazanje pospite ulja da se razmaže po cijeloj površini. Testo za lazanje morate prvo ostaviti oko minutu, dvije, u kipućoj vodi da omekša. Stavljate prvi sloj u tepsiju– testo, na njega velikom kasikom razmazujete bešamel, stavljate meso koje ste prvo isprzili na luku sa zacinima i paradajz sokom,zatim naribani sir. Idući sloj isto tako, naravno, započinjete tijestom i bešamelom. Dalje sve prema želji i dok ima kora fila i sira.a na zadnju koru premazati besamel sos i izbusiti viljuskom rupice da testo dise,Peci dok ne dobije zlatkastu boju.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.REcept za rucak na brzaka  cevape u krompiru imate OVDE

Mali trik za najlepsa Vaskrsnja jaja i za najintezivniju boju i video recepti za farbanje jaja








Svake godine imamo isti problem, jer jaja koja nalazimo u prodaji su žute ljuske i vrlo retko možemo ih naći sa potpuno belom.Na belim jajima se mnogo lakse vata boja i intezivnija je puno-bela su potrebna i za dekupaz 
 recept kako da izbeliti ljusku jajeta i ofarbate ga u boju koju želite ili za cuvenu tehniku dekupaz-sa salvetom koja je mnogo lepsa na belim jajaima nego na zutim.
Pogedajte u videu kako izbeliti jaja OVDE
Sada su jaja spremana za farbanje u bojama koje želite. i za lepljenje salvetica Kako ih radim sa salvetom imate kad kliknete OVDE Dobićete divne pastelne nijanse koje niste uspeli da dobijete sa žutim jajetom.Boja ce biti mnogo intezivnija. Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja.sve nacine na koje ukrasavam jaja imate nize u tekstu pa kliknite naona koja vas interesuje.Sigurna sam da ce vam se dopasti neka od tehnika.
 KLIKER JAJA imate OVDE najlepsu i najlaksu i najbogatiju dekoraciju od salvete za uskrs imate OVDE  ideje sa jajima za uskrsnji sto kao iz casopisa imate OVDE




 a mermerna jaja imate OVDE-Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE.Kako izbeliti jaja imate OVDE.Novu jednostavnu metodu za jaja da se klinci zabave sa vama imate OVDE,Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE.svetlucava jaja sa secerom imate OVDE
Farbanje na pari imate OVDE.Farbanje jaja sa krep papirom imate OVDE. Par ideja sa lukovinom imate OVDE USKRSNJU PLETENICU I ZECA OD TESTA IMATE OVDE 







.

























Krastavci na mamin nacin bez konzervansa koji se nikad ne pokvare


20 kg krastavaca
6 litara vode
2 litre alkoholnog sirceta
20 dkg soli
30 dkg šećera

30 g bibera u zrnu
Operite krastavce i napunite staklenke.
Pomiješajte vodu i sirce i u tome otopite šećer i sol (nije potrebno zagrijavati).

U staklenke sa krastavcima stavite bibera 10-ak zrnci,
Zalijte pripremljenom otopinom.
Na dno širokog lonca stavite kuhinjsku krpu i na to staklenke krastavaca. Pazite da se međusobno ne dodiruju kao ni sa zidom lonca.

Stavite na peć i zagrijavajte vodu do vrenja. Kad se počnu stvarati mjehurići kao kod kuhane vode, isključite.
 Ako nemate više krastavaca za zimnicu, ostavite u loncu da se ohlade.-

 Ako imate još krastavaca, onda lonac stavite pod pipu i tankim mlazom hladne vode izmijenite vruću za hladnu, Iz ohlađene vode izvadite staklenke i ponovite postupak sa sljedećom turom.Na ovaj nacin se meni nikad ne ukvare.vodite računa da su staklenke dooobro zatvorene. 


Ja to provjeravam tako da svaku staklenku okrenem naopako…ne smije procuriti! To je bitno između ostalog i zato da vam voda ne uđe u staklenku.Podelite ovaj jednostavan i lak recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za  najbolju zimnicu na hladno imate  OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-Recept za papriku punjenu kupusom po starinski bez hemije  imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE
Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE.Recept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE -



Domaca strudla

Tijesto
500g brasna
1 vrecica suhog kvasca
60g putera ili margarina istopljenog
1 jaje i 2 zumanjka
60g secera
1kasika meda
oko 200ml mljeka
malo izribane korice od limuna
malo soli
fil
500g oraha
150g secera
1vanilin secer
1kasikica cimeta po zelji
150ml vruceg mljeka

Prvo kvasac razmutite sa malo mlake vode i kasikicom secera.Brasno stavite u posudu i posolite dodajte zumanjke i jaje razmucena sa mljekom ,istopljeni margarin ,secer, med ,limunovu koricu i didignuti kvasac.Umjesite tijesto srednje gustoce koje mora biti glatko i nesmije se ljepiti po rubovima od posude.Tijesto prekrijte plasticnom folijom i stavite neka naraste . Pripremite nadjev: orahe sameljite i prelijte sa vrucim mljekom ,dodajte secer i cimet i sve dobro izmjesajte.moze i grozdjice Dignuto tijesto podjelite na dva djela i svaki razvaljajte u pravokutnik kojem su stranice dugacke koliki je i pleh ,namazite nadjevom i savijte. Stavite na namazan pleh i prekrijte i ostavite da se opet dizu.Prije stavljanja u pec ja ih premazem istopljenim puterom .Pecite ih 40-50 min.na 180 C. Kad se ohlade pospite secerom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Domace lazanje

testo za lazanje
30dkg sira
2 velike kasike brašna
1/2 litre mlijeka
malo soli
bolognese umak, meso luk paradajz sok
velika kasika  ulja
zacini

besamel U manji lonac stavite 2 velike kasikebrašna i velikukasiku ulja. To mešamo na jakoj vatri i kada primetimo da se smesa počela grudvati lagano dodajemo mlijeka. Smesu i dalje neprestano mešamo, a dodamo i pola čaše vode malo soli po želji i malo vegete. Kada smjesa postane gusta bešamel je gotov.Nakon toga, u tepsiju za lazanje pospite ulja da se razmaže po cijeloj površini. Testo za lazanje morate prvo ostaviti oko minutu, dvije, u kipućoj vodi da omekša. Stavljate prvi sloj u tepsiju– testo, na njega velikom kasikom razmazujete bešamel, stavljate meso koje ste prvo isprzili na luku sa zacinima i paradajz sokom,zatim naribani sir. Idući sloj isto tako, naravno, započinjete tijestom i bešamelom. Dalje sve prema želji i dok ima kora fila i sira.a na zadnju koru premazati besamel sos i izbusiti viljuskom rupice da testo dise,Peci dok ne dobije zlatkastu boju.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Kiseli kupus

Potrebno nam je : glavica crnog luka, 500 gr kiselig kupusa ,oko pola kg dimljenog mesa( kolenica, slanina,rebra, kobasica, usi, rep, nogice) lovorovog lista, bibera u zrnu i soli.

Luk naseckati na sitno, malo ga proprziti na masnoci dok ne postane staklast. Prelijemo vodom, dodamo meso ,kupus i navedene zacine. Povremeno ga promesamo i pogledamo koliko ima tecnosti ,kako ne bi zagoreo. Kupus je gotov kada se meso pocne odvajati od kostiju ili kada viljuska prodje kroz meso.Podelite recept sa prijateljima na fb,mozda nekom zatreba.

Domaci starinski pekmez od sljiva bez hemije

video imate ovde 


jos mojih video recepata imate u tekstu 







.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE

Kako da ukrasi na slavskom kolacu ostanu beli


Umesim od oko 200 gr brasna,100gr niseste/gustina/ i 2 velike kasike soli i vode da bude bas bas tvrdo testo.Posipam radnu povrsinu mesavinom brasna gustina i soli koju sam odvojila pre mesenja testa i ostavila za posipanje
.Ostavite umeseno da odmori pola h i ako omekani mesite jos malo .
Ostavite deo te mesavine brasna soli i gustina u cinijicu i mesite s tom mesavinom a ne sa cistim brasnom ili gustinom.I posipajte podlogu kad razvlacite testo istom mesavinom. 

 Ja obavezno pravim ukrase od onog kalupa koji nazivamo *krsnik* ili * slovo* a ti pecati se zovu i *poskurice" koje znaci-Isus Hristos pobedjuje.
.Zatim se naprave i pticice,burence,grozdje,knjiga,tresnjice,ziric,klasje..cvetovi...ukljucite mastu,ali je ovo meni bas bas obavezno.. Testo lepim vodom u koju dodam kasicicu secera.Pecem oko 1 h najpre na 250 a zatim na 18o


Pokrijem papirom posle 5 min,a ako treba i na kraju pecenja sklonim papir da porumeni.
I pecem obavezno pokriveno dvostrukim papirom. 
Toplo premazem uljem i ostavim da se ohladi pokriveno krpom.

Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE





Ovaj mali savet je sa nama podelila Natasa Ristic recept za njen  njen slavski hleb-donja slika- imate OVDE.Recept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE

Domaca pileca supa

domaće pile 1 kom
• šargarepe 1-2 kom
• peršun i peršunovo lišće 1 kom
• paštrnak manje parče
• crni luk srednje veličine 1 glavica
• krupni biber,lovor po ukusu
• so,vegeta po ukusu
• krompir 1-2 kom
• voda

Pile iseći na delove,lepo oprati i staviti u lonac .Naliti vodom pile,posoliti i staviti da se kuva na tihoj vatri.U međuvremenu očistiti glavicu crnog luka ali ne sa savim, već ostaviti onaj zadnji sloj i ispeći luk na čistoj plohtni.Luk će dobiti boju i postaće mek, staviti ga u lonac sa mesom,dodati deo lovora i malo krupnog crnog bibera.Kada je meso zameklo(probati viljuškom), dodati zelen,krompir,vegetu i sve ostaviti da se još lagano kuva.Pri kraju kuvanja dodati peršunovo lišće,kratko kuvati i procediti supu na za to namenjenu cediljku.U supu zakuvati domaće rezance, kockice.ili domaće knedle od griza.

Jafa torta

6 jaja,6 kasika secera,2 kasike prezle,5 kasika oraha,2 kasike brasna,pola praska za pecivo,ispeci  po dve kore od navedenih sastojaka i koru preliti glazurom od cokolade...

FIL:U 1 lit. Mleka skuvati 3 pudinga od vanile,10 kasika secera.kad se ohladi,dodati 1/2 margarina i 1 umucen slag.Na koru rasporediti fil koji smo podelili na pola na njega poslagati jafa keks zatim jos jedan red fila sto nam je preostao,i drugu koru na sve to staviti.Na gotovu tortu staviti slag i ukrasiti po zelji.

Karamel sa rozen korama

Potrebno je : pakovanje kora za rozen tortu. Za fil : 400 gr secera, 250 gr margarina, 100 gr cokolade,300 gr mlevenog keksa, 100 gr kokosa.
U vecu serpu sipati secer, zagrejati na umerenoj temperaturi dok se ne karamelizuje. Sipati 5 dl vode i zagrevati dok se karamel ne rastopi.

Dodati margarin i cokoladu , mesati dok se ne dobije ujednacena smesa. Skloniti sa ringle, dodati mleveni keks i kokos. Toplim filom premazivati kore i slagati ih jednu na drugu. Zadnju koru premazati klasicnom glazurom od cokolade i posuti kokosom. Seci na stanglice.Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.

Coko rozen kocke

Potrebno je : pakovanje kora za rozen tortu
KREMA
7,5 dcl mlijeka
200g šećera u prahu
1 vanilia  šećer
 malo ruma)
125g čokolade za kuvanje
40g kakaa
45g gustina
125g maslaca.

 Izmiješajte kakao i gustin, dodajte malo više od jednog dcl mlijeka i dobro promiješajte kao prašak za puding. Ne smije biti grudica.
Zakuhajte mlijeko sa šećerom do vrenja, maknite s vatre i u njega ulijte smjesu kakaa i gustina.
Vratite na laganu vatru i mješajte dok se zgusne.
Ponovo maknite s vatre i u vruću smjesu dodajte na čokoladu izlomljenu na kocke.
Kad se čokolada otopi do kraja, dodajte maslac izrezan na listiće (i koji je sobne temeprature) i mješajte dok se potpuno ne otopi.
Ostavite kremu da se malo ohladi.
Kore mažite dok je krema još mlaka.
Dekorirajte po želji.
Kolač je najbolji kad odstoji bar 1 dan da kore malo omekšaju.Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.

Vocna Grcka sladoled torta/ne pece se/


mleko1l


šećer 10 kasika
bezbojnog želatina 3kom
šlag 500g
mleko 6dl
plazma keks 150g
sladoled šumsko voće 1kom
sladoled straćatela 1kom
Prvo stavite 8dl mleka da provri sa deset kašika šećera i sklonite sa strane da se blago ohladi dok želatin ne nabubri. Tri kešice želatina od po 10g prelite sa preostala dva decilitra hladnog mleka, dobro promešajte i ostavite deset minuta da želatin nabubri. Čim je želatin nabubrio naspite ga u pripremljeno vruće mleko i mešajte dok se želatin ne rastopi. Stavite ovaj fil u frižider ili u zamrzivač da se hladi dok ne bude gustine kao pavlaka.
Kad se želatin zgusnuo posebno umutite 500g šlaga sa 4 dl hladnog mleka pa dodajte želatin i nastavite mutiti dok ne dobijete gust i čvrst krem. Ovaj fil podelite na tri dela pa u prvi deo dodajte 150g mlevenog plazma keksa, promešajte da se fil izjednači i naspite ga na dno kalupa koji ste obložili pek papirom ili prozirnom folijom




Posebno svaku kesicu sladoleda razmutite u po 1dl hladnog mleka da nema grudvica pa u svaku aromu sladoleda dodajte po jedan deo krema sa želatinom i dobro umutite da se smese izjednače i ostanu čvrste. Preko keksa naspite i poravnajte fil sa šumskim voćem, a odozgo premažite fil sa ukusom straćatele. 
Grčki sladoled tortu stavite u frižider najmanje preko noći da se dobro ohladi i stegne nakon toga je isecite na parčad i poslužite.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za predivnu sladoled tortu sa visnjama imate OVDE.Recept za najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE


brzinsku tortu koja se ne pece imate ovde




Lesnik Seherezada

Potrebno je
4 pudinga od lesnika (mleko za puding)
dva pakovanja turskog keksa
500gr šlaga ili slatke pavlake
i jedan margarin za kolace

Skuvati puding ko sto pise na kesici i ostaviti da se ohladi, u medjivremenu umutiti šlag i posebno margarin.U ohladjeni puding staviti margarin i sjedinjiti.Na tacnu redjati red keksa ,pa red pudinga i slaga ...i tako dok se ne utrosi materijal.Keks niposto ne umakati . od ostatka šlaga ukrasiti tortu.U original recept ide puding od karamele ali sam u kuci samo trenutno imala ovaj puding.Podelite recept na fb mozda nekom zatreba recept.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama