Potrebno je : pakovanje kora za rozen tortu
KREMA
7,5 dcl mlijeka
200g šećera u prahu
1 vanilia šećer
malo ruma)
125g čokolade za kuvanje
40g kakaa
45g gustina
125g maslaca.
KREMA
7,5 dcl mlijeka
200g šećera u prahu
1 vanilia šećer
malo ruma)
125g čokolade za kuvanje
40g kakaa
45g gustina
125g maslaca.
Izmiješajte kakao i gustin, dodajte malo više od jednog dcl mlijeka i dobro promiješajte kao prašak za puding. Ne smije biti grudica.
Zakuhajte mlijeko sa šećerom do vrenja, maknite s vatre i u njega ulijte smjesu kakaa i gustina.
Vratite na laganu vatru i mješajte dok se zgusne.
Ponovo maknite s vatre i u vruću smjesu dodajte na čokoladu izlomljenu na kocke.
Kad se čokolada otopi do kraja, dodajte maslac izrezan na listiće (i koji je sobne temeprature) i mješajte dok se potpuno ne otopi.
Ostavite kremu da se malo ohladi.
Kore mažite dok je krema još mlaka.
Dekorirajte po želji.
Kolač je najbolji kad odstoji bar 1 dan da kore malo omekšaju.Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.