POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Marmelada od musmula

2 kg mušmula
1 kg šećera
10 kapi esencije vanilije ili ruma
3 dl vode

Mušmule ogulite i stavite ih u lonac, sa šećerom i vodom ih prokuhajte. Kad su kuvane, dodajte im vaniliju ili rum. Propasirajte ih kroz cedaljku ili kako je vama lakse, ide polako, ali se isplati. Vruć pekmez stavite u vruće sterilizirane tegle i dobro ih zatvorite. Ostavite da se ohlade polako.Drzite u spajizu.

Posne coko kocke


3 šolje Glatkog brašna (šolja od 2dcl) 2 šolje sojinog mleka 2 šolje šećera 3 kašike kakaa u prahu 1 Prašak za pecivo 1 kašikica sode bikarbone Sirup 18 kašika sojinog mleka 10 kašika šećera 200g čokolade za kuvanje posne 200g margarina za kolace
Ugrejati rernu na dvesto stepeni. U dublju tepsiju staviti papir za pečenje. Za biskvit pomešati sve suve sastojke pa dodati mleko koje nije potrebno predhodno zagrejati. Sve dobro sjediniti kašikom, izliti u tepsiju, poravnati i peći 30 minuta. Pečeni biskvit izvaditi iz rerne, ohladiti. Ohladjen biskvit odvojiti od pek papira pa biskvit vratiti u tepsiju i iseći na kocke. Pripremiti sirup tako sto se svi sastojci stave u šerpu i na srednjoj vatri zagreva, dok se sve ne otopi. Ohladjen i isečen biskvit preliti vrućim sirupom. Kolač ostaviti da se ohladi, najbolje u frizideru.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta mozda nekom zatreba.

Knedle bez krompira-Griz knedle-lepse nego sa krompirom

2 case vode (casa 2 dcl)
1 dcl ulja
prstohvat soli
1 casa brasna
1 casa griza
1 casa prezli
1 casa secera
cimet
2 jaja
sljive ili neko drugo voce po zelji

Prokuhati 2 case vode i 1 dcl ulja sa malo soli. U prokuhano dodati 1 casu brasna i 1 casu griza. Smjesu dobro sastaviti(ja koristim mikser -spiralni nastavak za tijesto). Smjesu ohladiti. U ohladjenu smjesu dodati 2 umucenih jaja(lagano ih ulupati viljuskom). Opet sve sastaviti sa mikserom. Rukama odkidati komade smjese ,na dlanu razvaljati rukom i u sredinu staviti sljivu (cijelu ili pola, kako volite, ako zelite manje knedle stavite pola sljive,za velike ide cijela sljiva),zatim dlanovim oblikovati knedle. Knedle staviti u kljucalu vodu i kuhati dok se se ne podignu na vrh, tad su kuhane. Dok se knedle kuhaju pripremite prezle tako sto cete ih kratko proprziti na ulju i dodati secer,na kraju cimet-1 vrecicu. Sve dobro izmijesati. Kuhane knedle odmah po vadjenu iz vode brljati u prezle i secer. Od ove smjese dobicete 8 velikih / 16 manjih knedli.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Okrepljujuca paradajz salata sa pavlakom

  • 150 g paradajza
  • 1 glavica crnog luka
  • 50 ml pavlake
  • 50 ml jogurta

Paradajz i luk isjeći na sitno i staviti u zdjelu. Dodati pavlaku i jogurt i dobro sjediniti. Dekorisati sa vlašcem ili po zelji.

Dzem od sljiva pecen u rerni bez secera

količina po želji šljiva

Operite zrele šljive, izvadite im koštice i poređajte zavisno od količine šljiva u odgovarajući sud (tersiju, pleh, šerpu...) koja može stati u vašu rernu.Uključite rernu na 250 stepeni i pecite oko 20 min.
a zatim smanjite na 150 stepeni. Malo odškrinite rernu (pomoću varjače ili sl.) kako bi izlazila para.

Nastavite da pečete dok ne počne da se zgušnjava, ali nemojte predugo jer će se džem prilikom hlađenja dodatno zgusnuti.
Vruć džem sipajte u dobro oprane i u rerni zagrejane tegle, zatvorite ih original poklopcem i uvijte u ćebe da se postepeno hlade
.Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE



Najsocnija baklava sa jogurtom i jajima

1/2 kg tankih kora ili debelih
350 grama mlevenih oraha
1 (casa) jogurt
1 solja od bele kafe secera
1 solja od bele kafe ulja
3 jajeta
1 l vode
1/2 kg secera

Mikserom umutiti zumanca i secer dodati jogurt i ulje dodati mlevene orase umutiti belanca i dodati polako masi sloziti u pleh 2 kore pa namazati masom i sve tako dok ima kora iseci na rombove peci na 200 stepeni dok lepo porumeni staviti da se kuva sirup:litru vode i pola kilograma secera kad provre ostaviti na sporetu da se ne hladi dok baklava ne bude gotova preliti poklopiti tacnom i ostaviti tako dok se ne ohladi.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Posna salata i video za najlepse posne salate za slave



3 srednja krompira
1 veći struk praziluka
200 g posnog majoneza
malo bibera i soli



Krompir skuvajte sa ljuskom, ohladite pa oljuštite i iseckajte na sitnije kockice. 
Praziluk takodje isecite na sitno, posolite i izgnječite malo rukama da se opusti.
 Pomešajte krompir i praziluk sa majonezom, pobiberite po ukusu i to je to
.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta mozda nekom zatreba..U ovom clanku imate i neke video posne recepte 


Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE
Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.

Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE



Pogaca od testa za kiflice

Testo moze ko kako ima recept za kifle
,ja pravim sa 1 kg brasna,250 ml mleko,250 ml jogurt,1 kvasac,1 s kasika soli 3 supene kasike secera , 1 margarin ,1 jaje za premazivanje

Pravi se kora od testa maze margarinom savija se u rolat ,i pravi se krug, i sece nozem na jednakve delove i onda svaki deo prepolovi sa varjacom tako dolazi do izrazaja unutrasnji deo.U sredinu se stavljaju ruze od testa ili pustite masti na volju.Pece se u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.Recept nam je poslala Svetlana Stojanovska iz Skoplja,ako i vi zelite da podelite sa nama svoj recept i ako ste umetnik za pogace slobodno pisite na nasu stranicu na fb.

Coko moko torta video recept

video recept se nalazi ovde


a

Jabukovaca -ne mesi se

3 jajeta
1 casa od 2dl jogurta
1 casa od 2dl ulja
1 casa od 2dl secera
2 case od 2dl brasna
1 kesica praska za pecivo
Fil:
1 kg narendanih jabuka
2 kasike ulja
1 kesica burbon vanilin secera
1/2 kesice cimeta
po zelji secera/ako su jabuke kisele/
po potrebi 2-3 kasike griza
prah secer

U sud za mucenje staviti jaja i secer i mutiti dok se ne dobije lepa penasta smesa. Dodati ulje, jogurt i jos malo umutiti da se sve sjedini. Dodati brasno sa praskom za pecivo i lagano sjediniti sve sastojke u mekano testo. U serpi na ulju izdinstati narendane jabuke, ovo uraditi pre mucenja testa, dodati secera po zelji, vanilin secer i cimet. Ukoliko je ova smesa retka dodati 2-3 kasike griza da bi dobili gustinu fila. Rernu zagrejati na 200 stepeni. U podmazan i brasnom posut pleh staviti polovinu testa i peci ga 10 minuta da se malo uhvati korica. Izvaditi pleh, rasporediti fil i prekriti drugom polovinom testa. Vratiti pleh u toplu rernu i peci oko 40 minuta. Probati cackalicom po sredini kolaca da li je dobro pecen. Cackalica mora biti suva. Ohladiti kolac, iseci po zelji i posuti prah secerom po zelji. Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ovaj jednostavan recept.

NAJBOLJI RECEPT ZA BARENE PARADAJZ PAPRIKE-bez konzervansa i vinobrana

Potrebne namirnice: 10 kg paradajz-paprike, 3 l vode,
 1 l alkoholnog sirćeta, ½ l ulja, 250 g soli, 250 g šećera, 
2 kesice bibera u zrnu, 1 veza peršunovog lista.


Priprema: Paprike oprati, oštrim nožem odseći drškice i čačkalicom izbockati na par mesta.
U vodu usuti sirće, ulje, so i šećer, pa kada provri bariti pripremljene paprike po 2-3 minuta sa obe strane tj. 1-2 ključa. Paprike izvaditi i odložiti u dublju posudu da se malo prohlade.
Zatim ih slagati u tegle (bez puno pritiskanja), dodati biber, sitno iseckan list peršuna, staviti pritiskače i zaliti vrućim presolcem tj. tečnošću u kojoj su kuvane.


Tegle odmah zatvoriti i ostaviti ih umotane u tople čaršafe ili tanje ćebe do sutradan, a zatim ih ostaviti na predviđeno mesto za čuvanje zimnice.
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba sezona je zimnice-Recept za  najbolju zimnicu na hladno imate  OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-

Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE-


Plazma torta ne pece se

1 kom (250 gr) margarina
2 kutije (600 gr) mlevenog plazma keksa
200 gr (ja stavim i manje) šećera u prahu
4 jaja
150 gr (ja sam imala i više mlevenih lešnika
2 dl gaziranog soka od pomorandže (ja sam stavila Fantu)i
saka seckanih zele bombona
za glazuru topljeni eurokrem ili slag

U jednu veliki činiju (jer ovo je stvarno velika masa…ipak idu 2 kutije keksa) umešati sve sastojke pa polako dolivajte sok od pomorandže (u ovom slučaju Fantu). Mešajte rukama dok se svi sastojci dobro ne sjedine i po potrebi dodati još soka (Treba biti gusta masa, a opet ne pregusta i nikako ne presuva…tako da je možete fino oblikovati.Na okrugli kalup ili koji god moj je ovaj u obliku cveta…možete praviti razne oblike rasporedite masu.Istopiti eurokrem pa ga premazati kad se torta stvrdne,ukrasiti po zelji.

Kroasani sa kiselim mlekom koji su zaludeli domacice =brzo i lako moze svako

brasna 1 kg
• kvasac 1
• kasike secera 3
• kasicica soli 1
• kiselog mleka 250 ml
• mleka 250 ml
• jaja 3
• margarina 1/2
U mlako mleko staviti kvasac i šećer i ostaviti da naraste.U drugoj posudi sjediniti jaja,kiselo mleko i so.Dodati mleko sa nadošlim kvascem i sa brašnom zamesiti testo. Ostaviti da odstoji oko 30 minuta.

Kada je testo nadošlo podeliti ga na dva jednaka dela. Svaki deo podeliti na 8 jednakih loptica.Razvući jednu lopticu,veličine palačinke,i premazati je margarinom. Razvučemo sledeću lopticu i stavimo na onu sa margarinom i opet premažemo. Tako uradimo sa svih 8 ali se poslednja ne premazuje. Razvuče se testo i iseče na 12 ili 16 jednakih delova.(Na 12 ako volite vece kroasane. Na svaki deo se stavi džem ili krem. Uviju se kroasani,premažu žumancetom u koje se doda malo mleka i ostave da narastu pre pečenja.Podelite ovaj jednostavan recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Punjene urme-POSNO

300 gr urmi ocistiti od kostica i puniti smesom od 150 gr.ml.oraha,15o gr prah secera,2 kasicice ruma i sokom od pola limuna.
Kad se stegnu malo/ja to radim sutradan/ umakati svaku u glazuru od cokolade koju napravim od istopljene posne cokolade/oko 200 gr i tri kasike ulja.Recept svoj za posne urme nam je poslala Natasa Ristic.

Vocni obicni kolac po starinski

4 jajeta
150 g šećera
2 dl kiselog mleka
1 dl ulja
1 kesica praška za pecivo
300 g mekog brašna
300G visanja i cokolada za glazuru

Pripema: 1. Jaja dobro ulupati sa šećerom, a zatim postepeno dodavati kiselo mleko, ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
 2. Sve lepo sjediniti3Pleh podmazati i posuti prezlama ili brašnom.
 4.Uliti testo poslagati visnje. 5. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
6. Gotov kolač ostaviti da se ohladi,
Pa preliti glazuru po njemu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama