POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Dzem od sljiva pecen u rerni bez secera

količina po želji šljiva

Operite zrele šljive, izvadite im koštice i poređajte zavisno od količine šljiva u odgovarajući sud (tersiju, pleh, šerpu...) koja može stati u vašu rernu.Uključite rernu na 250 stepeni i pecite oko 20 min.
a zatim smanjite na 150 stepeni. Malo odškrinite rernu (pomoću varjače ili sl.) kako bi izlazila para.

Nastavite da pečete dok ne počne da se zgušnjava, ali nemojte predugo jer će se džem prilikom hlađenja dodatno zgusnuti.
Vruć džem sipajte u dobro oprane i u rerni zagrejane tegle, zatvorite ih original poklopcem i uvijte u ćebe da se postepeno hlade
.Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE



Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept