POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Knedle bez krompira-Griz knedle-lepse nego sa krompirom

2 case vode (casa 2 dcl)
1 dcl ulja
prstohvat soli
1 casa brasna
1 casa griza
1 casa prezli
1 casa secera
cimet
2 jaja
sljive ili neko drugo voce po zelji

Prokuhati 2 case vode i 1 dcl ulja sa malo soli. U prokuhano dodati 1 casu brasna i 1 casu griza. Smjesu dobro sastaviti(ja koristim mikser -spiralni nastavak za tijesto). Smjesu ohladiti. U ohladjenu smjesu dodati 2 umucenih jaja(lagano ih ulupati viljuskom). Opet sve sastaviti sa mikserom. Rukama odkidati komade smjese ,na dlanu razvaljati rukom i u sredinu staviti sljivu (cijelu ili pola, kako volite, ako zelite manje knedle stavite pola sljive,za velike ide cijela sljiva),zatim dlanovim oblikovati knedle. Knedle staviti u kljucalu vodu i kuhati dok se se ne podignu na vrh, tad su kuhane. Dok se knedle kuhaju pripremite prezle tako sto cete ih kratko proprziti na ulju i dodati secer,na kraju cimet-1 vrecicu. Sve dobro izmijesati. Kuhane knedle odmah po vadjenu iz vode brljati u prezle i secer. Od ove smjese dobicete 8 velikih / 16 manjih knedli.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept