POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Domaci gusti sok od bundeve-mislicete da je kupovni od kajsije

Ovo je domaci gusti sok i dok ga budete pili mislicete da je kupovni od kajsije,jako je zdrav,Bundeva se inace sluzi kao podloga za pravljenje gustih sokova.
2 kg očišćene bundeve
1/2 kg šećera
3 limuntusa
1 ekstrakt od kajsije ili step sok sa bilo kojim ukusom
4 l vode

Očišćenu bundevu isecite na manje kocke, stavite u dublji sud i nalijte vodom da skroz prelije bundevu. Kuvajte je dok ne omekša pa sklonite sa vatre da se prohladi. Za to vreme stavite šećer sa ostatkom vode da provri pa sklonite sa vatre. Bundevu propasirajte kroz gušću cediljku ili štapnim mikserom,ili polako umutite na multipraktiku ili nekom sokocniku,zavisi sa cim raspolazete pa pomešajte sa šećernim sirupom. Dodajte limuntus i ekstrat, od kajsije ili neki step sok po ukusu sve dobro promešajte i nalijte u predhodno sterilisane flaše.Najbolje je drzati u frizideru ili na hladnom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE

Najbolji i najlaksi bakin recept za kore za pitu koje se razvlace

1 kg brasna tip 400 za pite i kolače
1 dcl ulja
20 grama soli
vode 1/2 litra
Od sastojaka zamjesimo tijesno srednje tvrdoce.
Ostavimo da odstoji 15 minuta .
Od ove količine sastojaka dobijemo 1 i 1/2 kg tijesta, koje podjelimo na tri djela, da u svakom komadu tijesta bude 1/2 kg. Slozimo u pleh i premazemo uljem da odstoji.

Ostaviti je malo da odstoji moze i u frizider. Jedan sat prije nego sto hocete da pravite pitu izvadite iz frizidera da se malo ugrije na sobnoj temperaturi i onda razvijanje moze da počne. Prvo je razviti oklagijom do pola, posle malo razvuci rukama i onda pruzti na stolnjak. Namazati je uljem i razvlačiti na ruke koliko je god to moguce. Filovati po zelji/Sir krompir ili zelje.Pospite nadev po razvucenoj kori Podignite stolnjak sa jedne strane i uvaljajte  Kad je nafilujete ponovo premazete uljem i poslozite u podmazanu tepsiju i u rernuu na 200°C. Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Torta sa plazmom i krem bananicama ne pece se


500 g slaga u prahu moze i krem slaga
6 dl kisele vode iz frizidera
 300 g mlevenog Plazma keksa
 300 g voca ili secenih krem bananica u ovom slucaju krem bananice
3 kasike euro krema ili nutele
 i jos 200 g slaga u prahu 1,5 dl kisele vode
Umutiti 500 g slaga sa hladnom kiselom vodom i podeliti na 3 dela. U prvi deo staviti mleveni Plazma keks i tu smesu staviti na tacnu i rasporediti da bude kora.Ja sam stavljala u pleh sa obrucom.U drugi deo dodati krem bananice. Ovu smesu staviti preko kore.U treci deo slaga dodati ili euro krem ili nutelu i staviti preko drugog dela.Umutiti 200 g slaga sa 1, 5 dl kisele vode i ovim prekriti tortu.Dekorisati po zelji. Tortu ostaviti u frizideru da se dobro ohladi i sluziti.Ova je na zahtev dece koja nisu mogla da cekaju secena odmah pa je malo mekanija.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogacice sa sirom -iznenadite klince


Potrebno:
 250 g putera 500 g švapski ili mladi sir
 500 g brašna 1 prašak za pecivo
2 kašičice soli
žumance kašika mleka susam ili kim 
Izmiksajte puter i sir, a sipajte brašno kome ste dodali so i prašak za pecivo. Umesite testo i uvijte u providnu foliju. Ostavite u frižider na 30 minuta ili najduže 24 h. Na pobrašnjenoj podlozi razvucite na 1 cm debljine. Vadite pogačice i složite na pleh. Premažite žumancetom kome ste prethodno dodali mleko. Pospite susamom ili kimom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C ili dok ne porumene.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Slatko od bundeve iz rubrike posalji recept-pisite nam i vi -posno

TREBA VAM
OKO 5 KG OCISCENE I NA KRUPNIJE KOMADE ISECENE BUNDEVE
4 VANILIN SECERA
4 OCEDJENA LIMUNA ODNOSNO LIMUNOV SOK
5 KG SECERA I OKO 1L VOdE I RAZMUCENI KREC

STAVITE SECER I VODU DA SE UKUVA DA DOBIJE GUSTINU STVITE I VANIL SECER KADA DOBIJE GUSTINU ,STAVITE OCISCENU ISECKANU BUNDEVU I ONDA JE KUVAJTE KAO SVAKO SLATKO SKIDAJTE PENU POVREMENO NA KRAJU STAVITI SOK OD 4 LIMUNA I PROMESATI KUVATI JOS 5 MINUTA NA LAGANOJ VATRI ,MALO PROHLADITI PA SIPATI U TEGLE . MORATE PRE OVE PROCEDURE DA STAVITE BUDEVU TAKO OCISCENU U KRECNU RAZMUCENU VODU OKO 20 MINUTA DA ODSTOJI PA JE POSLE TOGA ISPERITE U TRI CETIRI VODE DA BI SE TAJ KREC DOBRO ISPAO
 DA SE BUNDEVA NE RASPADNE PRILIKOM KUVANJA TAJ KREC GA UCVRSCUJEI POTREBNO JE CASA OD JOGURTA KRECA ZA 5 LITARA VODE.Recept nam je poslala nasa redovna citateljka Dara Veg i mi ga prenosimo u originalu.Ako i vi zelite da vam objavimo recept pisite na nas stranicu na fb

Liker od limuna =da ne bacate koru od limuna


1/2 l rakije
4 limuna
200 g secera
2 dl vode
2 burbon vanila secera
Vodu zajedno sa secerom stavite da prokuha. Limune operite i ogulite im tanko koricu. Stavite kore u jednu staklenku zajedno sa rakijom.


U vodu sa secerom koja je vec kuhala neko vrijeme dodajte i vanilin secere.
Jos kratko prokuhajte i prelijte limunovu koricu i rakiju.
 Promjesajte, poklopite i ostavite da stoji 4-5 dana, svakodnevno mjesajuci
.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za domacu sokatu imate OVDE-Recept za strudlu sa korama za pitu imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE
Recept za domacu sokatu imate OVDE
Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE




Pita pica -kad nemate ideju sta praviti na brzaka


video recept brzinski imate ovde

Cokoladne kosnice

350 g mlevenog keksa
150 g mlevenih oraha
150 g šećera u prahu + 3 kašike
130 g margarina
ekstrakt ruma
2 kašike kakaoa
1 dl mleka + mleko po potrebi
2 kašike ruma
1 kašika čokolade u prahu
200 g čokolade
2 kašike ulja

Pomešati 250 g mlevenog keksa sa 150 g oraha i 150 g šećera u prahu. Dodati 80 g omekšalog margarina, ekstrakt ruma, kakao i 1 dl mleka. Sve lepo sjediniti rukom. Smesom napuniti kalupe za košnice, pa u sredinu staviti malo fila. Za fil pomešati preostali mleveni keks sa margarinom, šećerom u prahu, rumom i čokoladom u prahu. Po potrebi dodati malo mleka. Košnice izvaditi iz kalupa, preliti ih otopljenom čokoladom sa malo ulja i ukrasiti po zeji mlevenim orasima ili lesnicima.podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Domaca orahovaca-recept i lekovitost.pomoc kod stitne zlezde

Rakija od oraha se od davnina u narodnoj medicini koristi kao prirodni lek za bolesti štitaste žlezde

. Koriste se zeleni orasi jer su oni najbogatiji jodom.
Sastojci: Količina:
- rakija 1 litar
- orasi (zeleni, sa ljuskom) 20 kom
- klincici 10 kom
- cimet pola kasicice
- secer 800 gr


Orase iscetvrtati ili samo zarezati preliti sa rakijom. Dodati secer cimet i klincice.

Ostaviti da stoji 30 dana. Procedite i nalijte u flaše vaš domaći liker od oraha. Na prazan stomak pijte ujutru po jednu malu čašu. Liker od zelenih oraha prirodan je preparat za lečenje bolesti želuca, sluzokože usta i grla, i posebno, za štitnu žlezdu, jer je bogat jodom.Podelite recept sa prijateljima na fb .Recept za zdravi  sirup od koprive za ciscenje krvi imate OVDE.Recept za tinkturu od mladih orasa i koprive koja je odlicna za niz bolesti imate OVDE-Recept za domacu sokatu imate OVDE-Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE


LJuti zdrav domaci pekmez

Ljuti pekmez : 20 ljutih paprika 
, 1 glavica belog luka , komad od 100grdjumbira ,
 2kasike soja sosa , 300gr secera i pola kafene kasikice soli .


Papriku operati , iseci i staviti u blender , beli luk isto , djumbir oguliti i dodati papriki i luku . Sve dobro sameljeti , staviti u serpu , dodati secer , soja sos , i so . Kuvati odprilike 45min i sipati u teglu.drzati na hladnom do upotrebe.Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE-Recept za  najbolju zimnicu na hladno imate  OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE

Recept nam je poslala nasa redovna citateljka Adrijana Pavin iz Backe Palanke i hvala joj na tom.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE

Trik za princes krofne-ne otvarati rernu

Da bi testo uspelo nikako ali nikako ne otvarati rernu dok se krofne peku ja to nisam znala pa sam cesto provirivala i krofne bi se izduvale i pale.
za tijesto
2,5 dl vode
125 g margarina
150 g brašna
1 kašika šećera
mrvica soli
4 kom jaja
za kremu
1/2 l mlijeka
250 g šećera
2 kom žumanca
4 kašike uvrh pune gustina
2 kom vanil šećera
125 g margarina
i još
3 dl slatke pavlake

U posudu sipati vodu, margarin, šećer i so pa staviti da se kuva.Kad provri sipati brašno i miješati da se dobije jednolična masa.Ostaviti da se ohladi. Jaja umutiti pa sipati postepeno u prohlađenu smjesu od brašna i neprekidno mutiti mikserom.Kad se masa ujednači pomoću šprica stavljati krofne na podmazan pleh ili obložen papirom za pečenje. Ne smiju biti preblizu jer će narasti.Rernu zagrijati na 200 stepeni pa kad se krofne stave smanjiti na 180. Peći da porumene oko 40 minuta.Za vrijeme pečenja rerna se ne smije otvarati. Za kremu u malo hladnog mlijeka razmutiti žumanca i gustin, a ostalo mlijeko šećer i vanil šećer staviti da se kuva, kad prokuva sipati razmućenu smjesu sa gustinom i miješati da se zgusne. U ohlađenu kremu umiješati razmućeni margarin i sve dobro umutiti. Ohlađene krofne rasjeći na pola stavljati kremu pa slatku pavlaku umućenu u šlag i poklopiti gornjim dijelom krofne.Posuti šećerom u prahu.

Paprika punjena kupusom-za zimnicu


VIDEO RECEPT IMATE OVDE

 JOS VIDEO RECEPATA IMATE OVDE 






.


Domaci sok od jabuke i sargarepe

oko 5 kg očišćenih oguljenih jabuka (ili voća kojeg želite ili kombinirano)
0,5-1 kg sargarepe
1,5 kg šećera
limunova kiselina
voda



Voće očistiti usitniti i staviti kuvati. Vode staviti toliko da prekrije voće. Prohlađeno miksati u blenderu,moze i u sokovniku ako nemate blender.Izmjerite koliko ste dobili te tekućine (naravno voće i voda u kojoj se kuvalo) te dodajte vode da imate približno cca 19-20 litara soka. Dodati 1,5 kg šećera i oko 8 dkg limunove kiseline. Miješajte i probajte kako vam odgovara jer nije svako voće jednako slatko tj. kiselo.Staviti da prokuha, tj. da baci ključ. Pjenu nemorate skidati. U međuvremenu oprati boce, sterilizirati ih u vrućoj rerni, pripremiti čepove. Vruć sok sipati u vruće boce, zatvoriti ih i ostaviti utopljene dok se ne ohlade.Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE

Recept za domace spagete- i za spagete sa umakom od dzigerice


DOMACE SPAGETE: Zamesiti testo od 2-3 jajeta,soli i brasna kao i za supu sto tvrdje,rastanjiti dobro i seci nozem sto tanje (jos bolje ko ima masinicu za supu)ja nemam pa radim rucno
Dobro ostaviti sto duze da se susi ali nije neophodno. DOMACE SPAGETE SA SOSOM OD CRNE DZIGERICE:
Staviti vodu sa malo ulja i soli da provri staviti spagete i kuvati 10ak minuta.SOS:Useckati 3-4 glavice luka,3-4 sargarepe da se dinstaju dodati zaledjenu crnu dzigericu isecenu na tanke listice i dinstati dodati alevu papriku i ostale zacine po zelji. Na gotovo jelo po zelji moze kisela pavlaka.Recept nam je posala Branka Jankovic.

Recept za Dzem od sipka bez konzervansa

Sastojci
4 kg. sipka
7 kg. secera
po potrebi vode 



Ocistiti vrhove sipka.
Ostaviti dva do tri dana da odstoji da bi malo omeksao.
Naliti sipak vodom da se kuva, kada je dovoljno mek procediti ga.
Uzimati po malo i sipati u presu i pasirati ga.

Stalno po malo dolivati vode da bi lakse prolazila tecnost od sipka
.Kada se ispasira sav sipak ponovo ga procediti ili na cediljku ili kroz sterilnu gazu, posto od sipka ostaju one bodljice.Meriti tecnost koja se dobije, ja merim u lonce od 1 litre.Sipati tecnost u serpu da se kuva i dodati secer.
Mesati da se secer otopi.Kada pocne da vri, uzeti malo i sipati u jedan tanjir.
Tako raditi par puta dok ne dobijete zeljenu gustinu.

Vruce sipati u tegle, i zatvoriti ih .Ovo je pre bila obavezna zimnica u spaijuzu nasih baka,sad je retkost,Podelite recept na fb u secanje na stara neka dobra vremena.Recept za zimnicu na hladno imate  OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE-Recept za dzem od smokvi po starinski bez hemije imate OVDE-recept za cuvarkucu i med za miome ,ciste i stitnu zlezdu imate OVDE 






Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama