Ostaviti dva do tri dana da odstoji da bi malo omeksao.
Naliti sipak vodom da se kuva, kada je dovoljno mek procediti ga.
Uzimati po malo i sipati u presu i pasirati ga.
Stalno po malo dolivati vode da bi lakse prolazila tecnost od sipka
.Kada se ispasira sav sipak ponovo ga procediti ili na cediljku ili kroz sterilnu gazu, posto od sipka ostaju one bodljice.Meriti tecnost koja se dobije, ja merim u lonce od 1 litre.Sipati tecnost u serpu da se kuva i dodati secer.
Mesati da se secer otopi.Kada pocne da vri, uzeti malo i sipati u jedan tanjir.
Tako raditi par puta dok ne dobijete zeljenu gustinu.
Vruce sipati u tegle, i zatvoriti ih .Ovo je pre bila obavezna zimnica u spaijuzu nasih baka,sad je retkost,Podelite recept na fb u secanje na stara neka dobra vremena.Recept za zimnicu na hladno imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE-Recept za dzem od smokvi po starinski bez hemije imate OVDE-recept za cuvarkucu i med za miome ,ciste i stitnu zlezdu imate OVDE