POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Posna krompir salata idealna uz ribu i video za posne salate najlepse za slave



4 krompira malo vecih
2 glavice crnog luka iseckanog po zelji na kockice ili kolutove
soli  i sirceta po zelji
persun suvi moze i ne mora ja ga ovaj put nisam stavljala  


Krompir oljustistiti i iseckati po zelji na kolutove ili vece kocke i staviti u posoljenu vodu da se kuva ali da se ne raspadne tako skuvan krompir icediti iz vode stavi se u dublju zdelu isece se crni luk doda se sirce i persun,Salata je idealna uz ribu ili meso  

.Moze i kao mrsna varijanta samo se ne dodaje sirce nego majonez i pavlaka
.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDEReecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE

Ministarka - sa korama u koje ide plazma -savrsena za rodjendane




kora:7 belanaca,7 kasika secera,
7kasika plazme,7 kasika mlevenih oraha.
Umutiti sastojke i ispeci 2 ovakve kore ovaj put ja sam imala tri jer sam zelela da bude sto vislja, kore prelijemo sa cokoladnim mlekom kad ih stavimo na tacnu


I fil:14 zumanaca sto su ostala od kora,200 gr secera u prahu,kuvati na pari.

II fil:u 4 dcl mleka zakuvati jedan puding od vanile,4 kasike secera,1 margarin. Sjediniti filove i dodati 300 gr mlevene plazme,sto grama oraha,200 gr seckane ili rendane cokolade Slagati tortu po sledecem redosledu-Kora-fil-kora-fil-,Ukrasiti po zelji sa slagom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za starinsku tortu rusku salatu koja je predivna imate OVDE

Pita sa blitvom i sirom


500 gr srednje debelih kora za pitu Za fil: 2 veze blitve 300 gr sira 3 kašike kisele pavlake 3 jaja Za premazivanje kora: 1 čaša gazirane vode 1 čaša jogurta 1 čaša ulja 1 čaša kukuruznoga brašna 1 kesica praška za pecivo 1 kašičica soli
Napraviti fil. Blitvu oprati, sitno iseckati, posoliti i ostaviti da stane 15 minuta. Dobro rukom iscediti blitvu, dodati usitnjen sir, 3 jaja i 3 kašike kisele pavlake.Napraviti premaz za kore. U posudu staviti 1 čašu gazirane vode, ulja, jogurta, kukuruzna brašna, praška za pecivo i so. Masu umutiti da se sjedini.Uzeti jednu koru premazati sa 2 kašike premaza za koru preko drugu koru premaz,fil treća kora pa premaz fil i tako redom dok ima kora i fila. Preostalim premazom,u koji smo dodali jaje premazati pitu. Peći na 180 stepeni 40- 45 minuta.
.

Jogurt kiflice -punjene sa sirom i salamom

6-7 solje (od 2 dl.) brasno
2 kasicice soli
1 kasika suvi kvasac
150 ml. mlake vode
500 ml. mlak jogurt
150 ml. ulje
2 kom. belance
Za premaz
2 zumanca
susam
margarin

Kvasac promesajte sa mlakom vodom ,kasikom secera i brasna i ostavite da nadodje Brasno promesajte sa soli i napravite udubljenje u sredini i dodajte belanke, ulje, nadosli kvasac i jogurt koji ste zagrejale da bude mlak Zamjesite glatko (malo lepljvo) testo i formirajte loptu Premazite je uljem i ostavite da se udvostruci Kidajte loptice i formirajte omiljene forme kiflice koji hocete sa punjenjem po zelji u ovom slucaju sir i salama rendani. Ostavite da nadodju Premazite ih zumancima, pospite kascicu rastopjenog margarin na svaku i pospite susamom Peci na 200 stupnjeva dok ne porumene.

Starinski kolac sa visnjicama

4 jajeta
150 g šećera
2 dl kiselog mleka
1 dl ulja
1 kesica praška za pecivo
300 g mekog brašna


300G visanja

Pripema: 1. Jaja dobro ulupati sa šećerom, a zatim postepeno dodavati kiselo mleko, ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo. 2. Sve lepo sjediniti3Pleh podmazati i posuti prezlama ili brašnom. 4.Uliti testo poslagati visnje. 5. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. 6. Gotov kolač ostaviti da se ohladi,i posuti secerom u prahu,Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Kolac sa kompotom od visanja

4 jajeta
150 g šećera
2 dl kiselog mleka
1 dl ulja
1 kesica praška za pecivo
300 g mekog brašna


300G visanja iz kompota tj jjedna manja teglica i cokolada za glazuru

Pripema: 1. Jaja dobro ulupati sa šećerom, a zatim postepeno dodavati kiselo mleko, ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo. 2. Sve lepo sjediniti3Pleh podmazati i posuti prezlama ili brašnom. 4.Uliti testo poslagati visnje. 5. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. 6. Gotov kolač ostaviti da se ohladi,Pa preliti glazuru po njemu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Domace medeno srce-isti ukus kao kupovno

2- case brasna ( casa 200ml )
1/2 case secera
2-3 kasike kakaa
1 kasika cimeta
1 prasak za pecivo
1 1/2 casa mlake vode
3 kasike dzema od kajsije
100 gr cokolade za kuvanje
Zagrejati rernu na 180c.

Smuckati zajedno brasno, prasak za pecivo, kakao,cimet, secer i vodu pa peci 15-20 min. Vruc kolac premazati sa dzemom pa ostaviti da se ohladi. Rastopiti cokoladu sa 4 kasike ulje, pa preliti glazuru preko kolaca i ostaviti u frizider da se stegne!Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Posne bombice sa lesnicima i plazmom


2 banane
200 g šećera u prahu
250 g mlevenog posnog plazma keksa
100 g badema ili lesnika ja sam stavljala lesnike


Priprema Badem ili lesnike propržiti i samleti krupnije, banane ispasirati štapnim blenderom, dodati šećer u prahu, 200 g mlevene posne plazme i mlevene bademe.tj ja lesnike. 
Sve sjediniti u lepu jednoličnu masu.Slika je nastala pre dodavanja lesnika Praviti kuglice i uvaljati ih u plazmu. Možete kuglice valjati po vašem izboru u mleveni badem ili orahe ili ih preliti posnom čokoladom ili kao ja ukrasiti umucenim posnim slagom koji mi je ostao od torte koju sam pravila.Slagati ih u korpice papirne.Praviti ih dan pre slave da se lepo stegnu. Gotove kuglice imateOVDE Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba vreme je posta i posnih slava.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE 


Slatko od dunja sa orasima

2 kg dunja, 1,5 kg secera, 2 case vode, malo vinobrana i konzervans. dunje prvo dobro oprati pa staviti u vodu malo da se skuvaju, da budu lakse za ciscenje. Kada se prohlade ocistite od kore i semenki i iseci ih na kockice.

Sve te sastojke staviti da se kuvaju zajedno do gustine koja bude dovoljna. Pri kraju kuvanja mozete dodati i malo oraha, onako otprilike 50 do 100 gr. Kada je slatko gotovo prekriti vlaznom krpom i ostaviti malo da odstoji. Zatim ga sipati u teglice, p0klopiti celofanom pa poklopcem.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Najsocniji krompir iz rerne

Krompir iseckati na kriske ali ne tanke da ne pregori,ja jedan krompir isecem na 4 dela.Poslagati ih u tepsiju i posuti zacinima po zelji ja uglavnom stavljam vegetu,zatim ih dobro nauljiti i sve to izmesati rukom da bude ulja ravnomerno svuda.

.Ne stedite na ulju.Stavite u rernu i pecite do zeljene boje.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Socna baklava sa orasima i medom

Potrebno : 2 pakovanja tankih kora , 300 gr seckanih oraha, 200 gr mlevenih oraha, 200 gr seckanih pistaca, kasikica cimeta, 200 gr meda, ulja po potrebi, kockica margarina. Za preliv 2 kg secera, limun isecen na kolutove, 2 l vode, pola ekstrata od narandze.

Pistace, orahe, med i cimet izmesati, napraviti kompaktnu smesu. Nauljiti tepsiju u koju cemo slagati kore. Svaku koru prvo nauljiti, svaku drugu premazati smesom. Kada se slozi baklava, iseci koru na trouglove ili kvadrate, rastopiti margarin i premazati gornju koru. Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni i peci 20-25 minuta. U medjuvremenu skuvati sirup od secera, vode, limuna i ekstrata. Sirup je skuvan kada se mehurici usitne. Vrucu baklavu preliti sirupom .Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.

Pogaca cvet

2 dlmleka 20 grsvežeg kvasca 6 kasika ulja 1 kašičica soli 500 gr brašna 150 gr margarina kašika susama kvasac razmutiti u mlakom mleku dodati ulje so i brasno i zamesiti testo,ostaviti ga da naraste,Zatim podeliti na 4 dela i od svakog dela napraviti po jednu loptu. Zatim svaku loptu rastanjiti, premazati razmućenim margarinom i slagati jednu na drugu.Testo potom rastanjiti u krug malo veći od posude u kojoj će se peći. Od kruga iseći obruč 2 prsta širine. Iseći ga zatim na 4 jednaka dela. Preostali krug iseći na 8 trouglova. Od delova obruča napraviti ružice i slagati ih u krug tj okruglu tepsiju u sredinu staviti jednu ruzicu,posuti susamom i peci u zagrejanoj rerni oko 45 minuta dok ne dobije zeljenu boju



  • Rolat sa belim mesom i sampinjonima

    potrebno

    jedne kore za pitu
    jedno pakovanje sampinjona u marinadi
    pilece belo meso tanko seceno
    so
    pavlaka,2 komada ili jedna veca
     malo ulja
    casa kisele vode
    Meso iseci na tanke snite i posoliti ga
    fil se pravi od pavlake ulja soli i kisele vode sve se dobro izmesa varjacom
    slagati kore i puniti ih filom ,na svaku malo porskati fila i kad ostane dve tri pred kraj ,onda poloziti piletinu i sampinjone i malo fila i staviti gore dve ili tri kore koje su ostale. Polako zamotati rolat i peci ga u zagrejanoj rerni dok ne dobije zlatkastu boju.

    Seherzada ne pece se

    4 pudinga od karamela (mleko za puding)
    dva pakovanja turskog keksa
     500gr šlaga
    i jedan margarin za kolace

    Skuvati puding ko sto pise na kesici i ostaviti da se ohladi, u medjuvremenu umutiti šlag i posebno margarin.u ohladjeni puding staviti margarin i sjedinjiti.Na tacnu redjati red keksa ,pa red pudinga i slaga ...i tako dok se ne utrosi materijal.Keks niposto ne umakati . Od ostatka šlaga ukrasiti tortu.Podelite ovaj jednostavan recept sa prijateljima na fb.

    Sutlijas-stara poslastica

    Potrebno nam je kilogram pirinca, dcl ulja, 2 l mleka, 2 l vode i secera po zelji.

    Sipati ulje u posudu da se ugreje, ubaciti proprani pirinac. Prziti mesajuci dok ne postane staklast. Usuti vodu. Pustiti da voda vri , kada voda ispari dodati mleko i secer. Na laganoj temperaturi pustiti da vri. Kada se mleko zgusne , sutlijas je gotov. Razliti ga u posude. Posuti ga cimetom.Podelite recept sa prijateljima na fb da se podsetimo na stara vremena.

    Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama