POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Pita sa blitvom i sirom


500 gr srednje debelih kora za pitu Za fil: 2 veze blitve 300 gr sira 3 kašike kisele pavlake 3 jaja Za premazivanje kora: 1 čaša gazirane vode 1 čaša jogurta 1 čaša ulja 1 čaša kukuruznoga brašna 1 kesica praška za pecivo 1 kašičica soli
Napraviti fil. Blitvu oprati, sitno iseckati, posoliti i ostaviti da stane 15 minuta. Dobro rukom iscediti blitvu, dodati usitnjen sir, 3 jaja i 3 kašike kisele pavlake.Napraviti premaz za kore. U posudu staviti 1 čašu gazirane vode, ulja, jogurta, kukuruzna brašna, praška za pecivo i so. Masu umutiti da se sjedini.Uzeti jednu koru premazati sa 2 kašike premaza za koru preko drugu koru premaz,fil treća kora pa premaz fil i tako redom dok ima kora i fila. Preostalim premazom,u koji smo dodali jaje premazati pitu. Peći na 180 stepeni 40- 45 minuta.
.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept