Oprane i posusene paprike staviti na zagrijano ulje, da se proprze.
Prziti ih ,i okretati sa svake strane dok lijepo ne porumene
Zatim paprike oguliti.
Napraviti marinadu: Od ulja gdje su se przile paprike, sirceta dodati sitno sijecen bijeli luk,i so
Paprike preliti marinadom, sat jedan prije sluzenja.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.-RECEPT ZA NAJEPSU SALATU SA PECENIM PAPRIKAMA IMATE OVDE
Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO imate OVDE. Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE
Paradajz i krastavac isjeckajte po zelji, papriku i luk na sitno. Povrće stavite u zdjelu, pa posolite i prelijte sa malo ulja. Sve zajedno promiješajte. Preko salate sitno naribajte sir.najbolje fetu ja sam ovaj put trapist ali mekanijiRECEPT ZA NAJEPSU SALATU SA PECENIM PAPRIKAMA IMATE OVDE
/OVDE imate recept sa mekanim feta sirom narendanim.Idealna je salata za leto kao prilog.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za karaljicu medju salatama sopsku salatu imate OVDE.RECEPT ZA TORTU OD krompir salate imate OVDE.Recept za salatu od praziluka i krompira imate OVDE,Recept za salatu sa sampinjonima i makaronama imate OVDE.RECEPT ZA NAJLEPSU SUSAM SALATU IMATE OVDE
Smoki izmrviti, a kikiriki samleti na mašini za orahe.
Umutiti margarin, sjediniti sa smokijem i kikirikijem i praviti kuglice te uvaljati u propržen susam..U ovom clanku imate jos posnih video recepata i predjela .Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE-Recept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO imate OVDE. Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE-Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE
Sve sastojke umutiti i punite sa njima silikonske kalupe.
Peci dok ne porumene ili kad zabodete cackalicu i izvadite a ona suva tad su sigurno pecene.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba vreme je posta.U ovom clanku imate jos posnih video recepata i predjela .Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE
Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO imate OVDE. Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE
Zumanca, secer( 60 gr ), vanilin secer i koricu limuna umutiti dobro.
2.
Bjelanca sa 120 gr secera umutiti u snijeg pa sastaviti sa smjesom od zumanaca, dodati brasno kakao i na kraju ulje. Izmjesati , izliti u pleh i peci na 200C° jedno dvadesetak min.Ohladiti prerezati i poprskati svaku koru slatkom vodom (prokuhati malo secera i vode).
3.
Za kremu: Dvije trecine mlijeka prokuhati. Ostatak mlijeka umutiti sa zumancima i pudingom pa dodati u prokuhano mlijeko ,mjesati 1-2 min da se zgusne. U medjuvremenu na pari istopiti cokoladu pa je sa secerom umjesati u jos toplu kremu. Maslac isjeci na kockice pa dodati i njega sve dobro izmiksati.
4.
Prvu koru tanko premazati kremom poklopiti drugom pa i nju tanko premazati. Banane oguliti uzduz prerezati i redati po kremi. Preko banana namazati ostatak kreme pa preko nje glazuru od cokolade.Ostaviti ga dobro da se stegne,ja sam zbog dece morala odmah da ga isecem pa je na slikama malo mekan.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Za koru nam je potrebno 5 jaja, prasak za pecivo,casa jogurta od 2 dcl , pola kasikice soli i 200 gr brasna.
umutiti zumanca postepeno dodavajuci pecivo,so,jogurt i brasno. Kada se masa dobro sjedinji i umuti, dodati predhodno umucena belanca. Sve sjedinjiti i sipati u podmazan pleh. Peci u rerni na 250 stepeni. Pecenu koru istresti na mokru krpu, urolati i ostaviti da se ohladi.
Za fil nam je potrebno 500 gr iseckane sunke ili sunkarice, 500 gr krem sira ,150 gr susama , 150 gr graska i 200 gr sarenih makarona.mozete i obicne spiralice ne mora u boji
Sastaviti krem od sunke, krem sira i susama. Sa pola tog fila namazati rolat ,ostaviti da se ohladi i iseci na rolate. u medjuvremenu skuvati posebno grasak i makarone u slanoj vodi., ocediti i obariti. U dublju posudu pomesati makarone, grasak i ostatak fila, ako je tesko za mesanje mozete dodati i malo pavlake, kasiku, dve kako bi vam lakse islo. Iseceni rolat redjati po ivicama dublje posude, u sredinu sipati smesu od makarona , preko njih naneti rolat. Staviti u frizider. Sledeci dan sluziti tako sto rolat okrenemo na tacnu ,da ispadne iz posude,secemo na kriske.Podelite recept na fb idu praznici mozda nekom prijatelju zatreba.
Potrebno je:
150g butera
150g secera
3 jaja
1 kesica vanilin secera
170g brasna
10g kakao
1 kesica prasak za pecivo
50ml mleka
50g rendane cokolade
1 konzerva kompotota od krusaka ili sad par svezih krusaka
Posebno umutite jaja sa secerom a posebno buter sa vanil secerom(vodite racuna da buter bude penasto umucen),zatim sve sjedinite. Dodajte mleko i brasno koje ste prethodno izmesali sa kakaoom i praskom za pecivo. Na kraju ubacite rendanu cokoladu i sve lepo izmesajte.Masu izlijte u pleh(24x34) sa pek papirom.
Kruske iz kompota malo ocedite,isecite na polutke i odmah redjajte preko biskvit mase.
Biskvit pecite na 180°C oko 40-ak minuta.
Gotov biskvit dobro ohladite.po zelji i u original receptu od gore ide slag ali ga ja trenutno nisam imala kod sebe
Za kiflice nam je potrebno pakovanje lisnatog testa , sunkarice ,narendanog sira ili pavlake , malo kima i susama za posipanje i jaje za premazivanje.
Rastanjiti lisnato testo i iseci na trake
. Redjati isecenu sunkaricu jednu preko druge,ali da bude sto tanje narezana kako bi se kifle mogle lakse uvijati.
Posuti narendanim sirom ili pavlakom, iskoristite ono sto imate kod kuce. Uvijati testo polako ,zadnji kraj pritisnuti malojace kako se ne bi otvorilo u toku pecenja. Poslagati u pomazanu tepsiju. Umutiti jedno jaje, dodati malo soli ,time premazati kiflice,posuti kimom i susamom. Peci u rerni oko pola sata.
U principu ovo je kolac ali mozete ga seci i na vece parcice kao tortu jer je izdasan i ima ga puno.Kore: peku se dve kore po :
3 jaja
3 kašike šećera
3 kašike tople vode
3 kašike brašna
2 kašike ulja
1,5 kašika kakaa
malo praška za pecivo
Krema:
1/2 l slatke pavlake
1 dl mlijeka
1 želatin
Glazura:
200 gr čokolade
150 gr margarina
2-3 kašike mlijeka
Dobro umutiti žumanca sa šećerom, pa polako dodavati vodu, zatim dodati ulje, brašno, kakao i prašak za pecivo. Na kraju lagano umješati snjeg od bjelanjaka. Peći na umjerenoj temperaturi. Pleh u kojem ja pečem je veličine 20x37 cm. Od ostalih sastojaka na isti način ispeći još jednu koru.Umutiti slatku pavlaku. Na laganoj vatri otopiti želatin u mlijeku. Dodati mlijeko sa želatinom u umućenu slatku pavlaku.Na laganoj vatri otopiti čokoladu, margarin i mlijeko. Staviti jednu koru pa pola kreme, zatim preliti sa pola čokoladne glazure. Staviti na par minuta u frižider da se čokolada stegne, premazati sa drugim dijelom kreme, druga kora, pa preliti sa čokoladnom glazurom.
3 kg Boranije (bilo koje vrste)
Preliv
2 l vode
4 kasike soli
Boraniju ocistiti, oprati i iseci po pola. Ocediti i pakovati u ciste suve staklene tegle, pomalo potiskivati da se dobro spakuje.
Vodu staviti da provri i u kipucu dodati so. Ostaviti da se prohladi. Toplim naliti tegle do ruba i zatvoriti metalnim zavrtnjima. U siru posudu (serpu ili lonac) staviti tkaninu na dno , poredjati tegle i naliti mlakom vodom tako da poklopci budu van vode. Staviti na sporet i sacekati da provri. Od momenta vrenja meriti 25 minuta i podesiti temperaturu tako da voda sve to vreme lagano vri. Po isteku 25 min. skloniti sa sporeta i ostaviti da se sve zajedno ohladi. Ohladjene tegle izvaditi iz vode, osusiti krpom i ostaviti na mesto gde ce se cuvati.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najbolju zimnicu na hladno imate OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE
Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE.Recept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE
Biskvit
6 bjelanjaka
6 kasika šećera
12 kasika mljevenih oraha (lješnjaka)
2 kasike brašna
2 kasike kakaoa
1 kasicica praška za pecivo
Fil
3 pudinga od vanilije
1 litra mlijeka
8 kasika šećera
3 vanilin šećera
1 margarin
i još
12 čoko bananica
slatka pavlaka ili slag za ukrasavanje
Izmiksati snijeg od bjelanjaka, uz postepeno dodavanje šećera,
a onda zicom umutiti ostale sastojke – mljevene orahe, brašno, kakao i prašak za pecivo.
Pećnicu zagrijati na 200°C, smjesu istresti u tepsiju na papir za pečenje i peći oko 15 minuta.
Ohlađeni biskvit rezati na 3 jednaka dijela.
Fil:.
Od litre mlijeka odvojiti 200 ml i u to sipati puding i izmiješati da nema grudica.
Ostatak mlijeka skuhati sa šećerom i vanilin šećerom. Kad provri sipati puding, skuhati, skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
U hladno izraditi jedan margarin.
Na prvi biskvit namazati kremu, poredati iseckane bananice, gore drugi biskvit i ponoviti postupak, staviti treći biskvit i sa ostatkom kreme premazati sa svih strana.Od gore umutiti slatku pavlaku ili slag .Ukrasiti po želji i staviti u frižider.Podelite recept na fb mozda zatreba
nekoj prijateljici.
krastavci, feferone, beli luk, i crni luk po zelji i moze i po koja sargarepa
, 1l sirćeta, 3l vode,
200g šećera i 150g soli.
Za punjenje krastavčića možete koristiti bilo koju vrstu papricice tj feferona,sto vise boja to ce biti lepse i sarenije. Paprike očistiti od semena a i ne mora. Krastavac izdubiti ,ja sam to radila sa ostracem za nozeve.i u sredinu ređati očišćenje paprike,ili sargarepu zatim iseći krastavce na prst širine i složiti u tegle.Na ovaj nacin mozete samo puniti krastavce a mozete kao i u mom slucaju ubaciti i ostalo povrce.
3 l vode, soi šećer staviti da provr ikad provri u to dodati 1 litar sirćeta i pustiti da vri još 15 minuta. Ohladiti preliv za krastavce i ohlađenim prelivom preliti krastavce i zatvoriti tegle. Zatim uzeti veću šerpu, a na dno šerpe staviti neku veću kuhinjsku krpu i poređati tegle naliti sa hladnom vodom i uključiti ringlu, pa kad provri pustiti da vri 10 minuta i pasterizovati tegle. Posle 10 minuta isključiti ringlu, a krastavce ostaviti da se ohlade u toj vodi
Podelite recept sa prijateljicama na fb sigurno ce nekom zatrebati ideja.Recept za najbolju zimnicu na hladno imate OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE
Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE.Recept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE
Danasnje domacice uglavnom narucuju i kupuju kolace za slavu Uskrs ili Bozic.Da li zbog brzog tempa zivota i malo vremena ili zbog slabe volje ne znam.Retko gde naletim na domace sveze kolace,ja ih i dalje pravim i uvek nadjem vremena da bi moji gosti jeli domace prave.Recepte cu vam razvrstani po brojevima i nazivima,pored svakog naziva kolaca kliknite na recept.jer ne interesuju vas siguno svi recepti,pa da vam ne budem opsirna,a imam ih vec sve napisane na blogu vi procitajte koji vas interesuje,
450 g brašna
3 kasike šećera
1 vanilija šećer
1 prašak za pecivo
1 dcl bijelog vina
2 dcl ulja
50 g brašna (za brašnjenje podloge)
za posipanje šećer u prahu
po želji marmelada
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
U veću posudu stavite brašno, obje vrste šećera i prašak za pecivo, sve dobro promiješajte.
Zatim suhim sastojcima dodajte vino i ulje.
Umijesite tijesto, možete koristiti i mikser.
Tijesto mora biti mekano, kasnije kad budete valjali dobro pobrašnite podlogu i tijesto s gornje strane, da ga lakše razvaljajte.
Ako odmah u startu umijesite tvrđe tijesto teže će se valjati.
Tijesto podijelite na dva jednaka dijela, razvaljajte i izrezujte oblike po želji, ja pravim okrugle vi mozete s modlom po zelji.
Keksiće slažite na papir za pečenje, ne morate praviti veliki razmak, jer se neće raširiti. Pecite ih oko 15 minuta, moraju ostati bijeli.Još tople keksiće uvaljajte u šećer u prahu,spajati pekmezom po zelji i spremite u limenu kutiju.Podelite recept na svoj fb mozda nekom prijatelju zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO imate OVDE. Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE
,
Na trpezi nasih baka breskvice su bile uvek nezaobilazna poslastica,sto zbog njihovog izgleda sto zbog ukusa ,danas ih retko srecemo ali ih uvek sa zadovoljstvom pojedemo
1 kg brašna 8 jaja 2 čaše ulja 2 čaše šećera 2 praška za pecivo korica limuna vanili šećer fil mrvice od ispečenih breskvica 500 g marmelade po ukusu 300 g oraha korica limuna 3 vanili šećera, rum Penasto umutiti jaja sa šećerom i vanili šećerom, dalje miješati uz dodavanje ulja, brašna i praška za pecivo. Miješati dok se tijesto ne sjedini, ostaviti sat, dva da odstojii tek onda peći male okruglice veličine oraha na temperaturi od 160°C. Kad su breskvice pečene pustite ih da se ohlade i svaku malom kasikom izdubiti. Kad to napravite, smjesu koju ste izbušili izmrvite sitno rukama, dodajte joj orahe, marmeladu, vanili šećer, koricu limuna , malo ruma Sve dobro izmješajte i tom smjesom punite breskve koje poslije spojite.
Svaku breskvu uronite u boju za kolače j uvaljate u šećer.