Sastojci:
500 gr. plazma ili bevita keksa
1/2 l mleka
2 pudinga od vanile (moze bilo koji)
7 kasika secera
1 margarin
malo mleka za umakanje keksa
1 kasika meda
slag
Skuvati 2 pudinga sa pola litre mleka i 7 kasika secera.Kad se prohladi umutiti u puding 1 margarin i to je fil za tortu.Keks se umace u med i mleko i slaze se na tacnu 4x4 pa se premaze filom,sledeci red ide 3x4 pa fil,zatim 2x4,pa fil i na kraju se po duzini poredjaju 4 keksa i premaze se filom.Odozgo se ukrasi slagom.Jako jednostavno i ukusno.Sa strane mozete ukrasiti po zelji ovo moje je bilo za dragu osobu pa sam zato poslagala piskote sa strane,inace ne ide i ne stavljam.Vi ukrasite po zelji.
dva jajeta
150 g secera
casa mleka pola case ulja
200 g brasna
2 kasike kakao praha i pr za pec.
za nadev
litar mleka
casa secera
8 kasika griza,vanilija secer
250 grama kokosa Mleko i vanilin šećer prokuvati, a šećer pomešati sa grizom, pa ukuvati u ključalo mleko. Dodati kokos brašno, sve dobro sjediniti i skloniti sa strane da se hladiUmutiti jaja sa šećerom, pa dodati mleko i ulje. Umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom, pa sve sjediniti. Polovinu smese uliti u podmazan plehi peći na 200 C, oko deset minuta. Izvaditi iz rerne, pa premazati filom od kokosa,
poravnati i preliti drugom polovinom testa. Peći još dvadeset minuta. gore moze obicna glazura a ne mora
S obzirom na delotvornost semenki dinje može se okarakterisati kao čudotvorne.
Zašto? Odgovor je jednostavan – semenke dinje deluju mikrobicidno na opasnu bakteriju Escherichia coli.
Zašto je ta bakterija tako opasna?
Većina ljudi nije upoznata sa ovom široko rasprostranjenom bakterijom i njenim uticajm na zdravlje.
Stoga treba razjasniti neke nejasnoće, mitove i istine ovoj bakteriji.
U takvim slučajevima bolesnici pribegavaju terapiji prorodnim sredstvima.
Jedan od široko primenjivan način, veoma uspešan, je korišćenje osušenih, samlevenih semenki dinje u terapiji. Dovoljno je da se 21 dan, jednom dnevno uzima 1 supena kašika samlevenih semenki dinje u ili sa 2oo ml vode.
SEMENKE DINJE
S obzirom na delotvornost, semenke dinje mogu se okarakterisati kao čudotvorne. Zašto? Odgovor je jednostavan – semenke dinje deluju mikrobicidno na opasnu bakteriju Escherichia coli.
Priprema:
Uzmite 12 do 15 osušenih semenki dinje i zubima ih otvorite (kao kad grickate suncokret). Stavite u litar hladne vode i kuvajte dok ne ukuva na malu šoljicu za kafu (1 do 2 gutljaja). Kuvati svakog jutra i piti natašte, čim se probudite, minimum 15 dana.
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom bude korisno.Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-Recept za najbolju zimnicu na hladno imate OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE
Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE
Za koru:
6 jaja
1 kašičica soli
6 kašika brašna
2 dl jogurta
1 kašika ulja
1 prašak za pecivo
Za fil:
300 g tvrdog sira
1 pavlaka
100 g majoneza
3 kesice STAPICA sa kikirikijem
1. Odvojiti belanca od žumanaca pa u odgovarajućoj posudi penasto umutiti belanca.
2. Posebno umutiti žumanca, dodati so, ulje, jogurt i brašno pomešano sa praškom za pecivo i dobro promešati.
3. Na kraju dodati sneg od belanaca i lagano promešati varjačom.
4. Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C 15 min.
5. Pečenu koru uviti u rolat pomoću vlažne krpe i ostaviti da se ohladi.
6. U posudi za mešanje izgnječiti sir, a zatim dodati pavlaku i majonez pa dobro promešati.
7. Kada se kora ohladi, premazati je pripremljenim filom, poređati stapice i uviti u rolat.
8. Redjanje stapica zavisi od vas,tj koliko volite da vam bude gusto ,ali nemojte bas jedan do drugog jer oni kad odstoje nabubre malo pa se rasire.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
300 g glatkog brašna
20 g kakaa
1 prašak za pecivo
180 g šećera u prahu
200 ml mlijeka
2 jaja
150 g rastopljenog (ali ne toplog) maslaca
Pećnicu zagrijati na 200 °C.
U udubine kalupa za muffine staviti papirnate košarice.
U zdjelu prosijati brašno i prašak za pecivo, pa dodati šećer. Napraviti u sredini udubinu
Zajedno dodati mlijeko i jaja i promiješati.
Dodati rastopljen, ali ohlađen maslac.
Smjesu podijeliti u dva dijela i u jedan dio umiješati kakao.
Napuniti kalupe tako da se naizmjenično stavlja crna i bijela smjesa.
li polacrne pola bele to zavisi od vas i kako zelite da vam izgledaju.
Peći u zagrijanoj pečnici 20 do 25 minuta.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Za koru umutiti
5 jaja, 5 kasika secera,
2 kasike prezli, 2 kasike brasna,
5 kasika oraha i pola praska za pecivo
Peci umucene sastojke u predhodno zagrejanoj rerni u podmascenoj tepsiji.Proveriti cackalicom kad je kora pecena,premazati je filom od oraha i domaceg pekmeza po zelji,koje smo predhodno umutili kasikom u manjoj cinijici,mere za fil su odokativne sve zavisi ko vise voli orase a ko dzem da mu se oseti u filu Oko pola teglice pekmeza i jedna doncafe solja oraha,.Kada ste koru premazali filom umotati je u rolat i po zelji posuti secerom.
Na ovaj nacin ih pravim preko deset godina,majka mi je prenela taj recept njoj baka 10 kg cvenih mesnatih paprika -
3 litra vode
1,5 litara alkoholnog sirceta
50 gr veća kesica bibera u zrnu
12 jušnih kasika šećera
7,5 jušnih kasika soli
3 dl ulja po zelji moze i malo belog luka
Paprike oprati,osušiti i izfiletirati.
U prikladnoj (široj) teči uzavriti vodu,sirce ulje sol,biber,šećer.
Kad je uzavrilo staviti paprike - količinu da ih tekućina prekrije.
Pričekati da opet provre i kuhati ih 20-tak sekundi
.Prikladnom rešetkom vaditi paprike i stavljati ih u posudu sa strane.
Postupak ponavljati dok se ne utroši sva količina paprika...znači..staviti paprike,pričekati da proključa,kuhati 20-tak sekundi i vaditi...
Čekati da se ohlade i paprike i tekućina u kojoj su se kuhale.
Oprane staklene tegle,sterilizirati na 100C cca pola sata,slagati u njih po visini filete parika,ne pretrpavati.
Malim tankim dašćicama složenim u obliku "X" lagamo pritisnuti paprike pa naliti ohlađenu tekućinu do vrha tegle.
Zatvoriti poklopcem i odložiti na tamnije i hladnije mjesto do upotrebe.
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba. Recept za zimnicu na hladno imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE
2 kg paprika
2 kg zelenog paradajza
2 kg krastavčića
2 kg karfiola
2 kg šargarepe
po želji crni luk, kupus isecen na pola
Tečnost za turšiju :
1 l prokuvane vode
9 l hladne vode
300 g soli
200 g šećera
2 l 9 % alkoholnog sirćeta
1 kesica bibera u zrnu
2 kesice vinobrana
2 kesice konzervansa i po zelji zacini kao sto su lovorov list
1 l vode prokuvati sa šećerom, solju i biberom.
U toplu tečnost staviti sirće, konzervans, vinobran i zacine sve to sjediti sa hladnom nekuvanom vodom.
Povrće složiti u koficu ili tegle, preliti tečnošću, zatvoriti i ostaviti na tamnom, hladnom i promajnom mestu.
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za zimnicu na hladno imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE-Recept za dzem od smokvi po starinski bez hemije imate OVDE
Sastojci
Potrebno je:
500 g brokolija
1 limun
1,5 dl maslinovog ulja
300 g sitnog sira
3 jajeta
1 kašika suvog biljnog začina
1 kašičica soli
Priprema
1
Brokoli oprati pod mlazom vode, odvojiti cvetiće, staviti u dublju posudu i naliti vodom. Posudu staviti na vatru, dodati sok od limuna, suve začine, so i 2 kašike ulja. Poklopiti i pustiti da vri 5 minuta. Pripremiti posudu u kojoj će se brokoli peći i podmazati je.
2
Brokoli vaditi rešetkastom kašikom i ređati u pripremljenu posudu.
3
Preliti brokoli sa polovinom ulja i ako je potrebno posoliti po vašem ukusu. Umutiti jaja, dodati Moja kravica sitan sir, preostalo ulje i preliti preko brokolija.
4
Zagrejati rernu na 220 C i zapeći dvadesetak minuta, dok dobije lepu zlatno-žutu koricu. Služiti toplo uz salatu od krastavca prelivenih jogurtom ili po zelji.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
3 čaše rendanih jabuka preliti sa čašom šećera, čašom ulja, pola kesice cimeta i u rakijsku čašicu kisele vode rastvoriti kašičicu sode bikarbone pa preliti. Ostaviti sat vremena da odstoji. Umešati 3 čaše brašna jednu po jednu. Masu sjediniti pa istresti u nauljan pleh. Peći na 220 stepeni dok ne porumeni (proveriti čačkalicom da li je kolač pečen). Pečen kolač prohladiti pa iseći na kocke i posuti prah šećerom.
Ispecite paprike, ogulite ih, ocistite od semena, posolite onoliko koliko vi koristite so, narezajte iste ili onako cele – kako vi izaberete zasto bi ih koristili nadalje, slozite u tegle, zatvorite i idu na pastreizaciju.
Kuvaju se u vodi onoliko koliko je potrebno da se poklopci zatvore.mozete ih spakovati i u zamrzivac pa pa potrebi vaditi ali obavezno tako sveze pecenu iskoristite za salatu sa belim lukom i uljem.
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba-RECEPT ZA NAJEPSU SALATU SA PECENIM PAPRIKAMA IMATE OVDE
.Recept za pecene paprike u marinadi imate OVDE.Recept za kremastu salatu sa pecenim paprikama imate OVDE
Volim ajvar i nikad nisam razumela razliku izmedju ajvara i pindjura dok nisam probala pindjur.Da li zbog toga sto ga baka kuva na Smederevcu ili sto ima iskustva ,sta god da je savrsen je
.2 kg crvene paprike
3 kg svezeg paradajza
2 kom sargarepe
1 stapic celera
2 cesnja belog luka
2 kasike secera
250 ml ulja
po ukusu soli, bibera i crvene paprike
Sirce mozete staviti i ne morate
Papriku ispeci na plotni ili kako ste vec u mogucnosti i staviti da se podpari , kako bi bila laksa za guljenje.Pod folijom papriku ostaviti oko 20-30 minuta zatimje oguliti i ocistiti od semenki.
Paradajz preliti kipucom vodom, sacekat par minuta i tada odstraniti kozu i koren sa paradajza.
Pripremljenu papriku i paradajz samleti na masinu
U samlevenu smesu dodati sargarepu krupnije isecenu{koju pred kraj kuvanja izvaditi], celer, sol, secer i ulje.
Pindjur kuhati oko 1 sat odnosno do zeljene gustine.
Oko 10 minuta pred kraj kuhanja u pindjur dodati sirce, propasirani beli luk, ljutu tucanu papriku po ukusu.
Zagrijane flasice puniti vrucim pindjurom i stavljati u pleh
.Rernu zagrijat na 70'C, staviti flasice sa pindjurom i ostaviti ih 20 minuta da se zagrijavaju te da bi se stvorio zastitni sloj na povrsini.Posle 20 minuta rernu iskljuciti a pindjur ostaviti da se hladi do sutra.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najbolju zimnicu na hladno imate OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imateOVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE
100 gr tamne čokolade.moze i malo ruma
Dobro oprati šljive, osloboditi ih koštica pa ih poredati u veću šerpu.Zagrijati rernu na 250 stepeni.Peći šljive pa nakon nekih 25 do 30 min smanjiti na 180 stepeni a tad dodati vanilin šećer i kristal šećer te povremeno promješati
.Onda kad mislite izvaditi šerpu iz rerne nekih pet minuta prije toga izlomite čokoladu,
Sipati u sterilisane tegle,kod nas se brzo pojede sa palacincima tako da ne znam kakav je kad dugo stoji.Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE