POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Za ljubitelje Kokosa kremasto zadovoljstvo


Tamno tijesto
5 bjelanjaka
150 g mljevenih oraha
150 g šećera 3 rebra čokolade
 3 žlice brašna 1/2 prašak za pecivo
 Svijetlo tijesto
5 bjelanjaka 150 g šećera
 150 g kokosa 2 žlice brašna
 1/2 prašak za pecivo limunov sok
 Krema 10 žumanjaka 150 g šećera
2 pudinga od vanilije
 6 dl mlijeka 250 g maslaca
Priprema Za tamno tijesto potrebno je umutiti čvrst snijeg od bjelanjaka, dodati šećer, mljevene orahe, otopljenu čokoladu te brašno pomiješano s praškom za pecivo.
 Istresti na pripremljen lim obložen papirom za pečenje te peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 20-ak minuta.
Za svijetlo tijesto potrebno je umutiti čvrst snijeg od bjelanjaka, dodati kokos, brašno pomiješano s praškom za pecivo te limunov sok. Istresti na lim te peći kao i prethodnu koru.
 Za kremu je potrebno staviti mlijeko sa šećerom da se zagrije, a u manju posudu u malo mlijeka sjediniti dvije vrećice pudinga od vanilije i žumanjke.
 Kad je mlijeko zakuhalo dodati smjesu od pudinga i žumanjaka. Kuhati miješajuću koji minutu te staviti na hladno. Kad se ohladilo dodati maslac te izraditi ručnim mikserom.
 Slaganje
tamni biskvit staviti na odabranu tacnu , na njega istresti i rasporediti pola kreme, svetli biskvit zatim  i njega premazati preostalom kremom. Na kraju ukrasiti kokosom ili mrvicama čokolade.po zelji moze i slagom- Rashlađenog ga poslužiti.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Kompot od krusaka sa bademima

Sastojci:
5 dkg badema
3/4 šalice šećera
štapić cimeta
pola štapića vanilije
6 šoljica vode
6 čvrstih, zrelih i oguljenih kruški


Priprema:
Bademe prokuhajte u kipućoj vodi oko jedne minute. Ogulite im kožice. U velikoj posudi pomiješajte vodu, šećer, cimet i vaniliju te kuhajte do vrenja. Dodajte polovicu krušaka i kuhajte dok ne omekšaju, oko deset minuta. Premjestite kruške na pladanj za serviranje. Nastavite kuhati dok dobijete otprilike jednu i po šoljicu sirupa. Izvadite cimet i vaniliju, dodajte  bademe te time prelijte kruške.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE

Projice sa tikvicama

400 gr rendanih tikvica

1/2 glavice rendana crna luka ( manja glavica cela, veća 1/2 glacice)
1 kašika sveže seckana peršuna
1 jaje
2 kašike kisele pavlake
2 kašike ulja
1 dcl jogurta
10 kašika griza
10 kašika kukuruzna brašna
1 kašičica praška za pecivo


so
mleveni biber

Priprema:
Tikvice izrendati, dodati seckan peršun, izrendan crni luk i so. Malo da stane pa dodati ulje, kiselu pavlaku, jogurt, jaje, griz, kukuruzno brašno, prašak za pecivo i mleveni biber.
Masu dobro izmešati, staviti u kalup za mafine prethodno pouljen i posut grizom.Peći na 180 stepeni 25-30 minuta.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Obavezno pogledajte i recept za tortu sarmu recept se nalazi OVDE,Recept za cufte u omotu imate OVDE,Recept za krompir u slanini koji ce vas oduseviti imate OVDE,Recept za cevape u krompiru imate OVDE

Slana ajvar torta

Photobucket
Kora: 
5 jaja 
5 kašika brašna 
1 prašak za pecivo 
1 pavlaka 
3 kašike ajvara 
so 
Fil: 
400gr. feta sira 

1 pavlaka 
200 gr. šunke, peršun 
Ispeći biskvit od navedenih sastojaka,jedino posebno mutiti belanca i onda na kraju šne umešati lagano kašikom u ostale sastojke za koru.
Ispeći u velikoj tepsiji od rerne. Kad se prohladi koru iseci na 3 jednaka dela i filovati tortu. filom koji smo predhodno napravili od navedenih sastojaka-Kora -fil kora fil -kora fil.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je slava mozda nekom zatreba,

Photobucket Photobucket
recept nam je poslala  Marija Milicevic iz Backe Palanke


Kolac sa bananama

Kalup obloziti folijom i poslagati turski keks,moze i petit tako je u original receptu ali ja sam trenutno imala turski keks pri ruci.Skuvati dva pudinga po upuststvu sa kesice  ali u pola litre mleka
i u hladan puding umesati pola razradjenog  margarina.Dve vece banane ili tri manje iseci na kolutove.Na keks staviti fil zatim poslagati banane isecene na kolutove pa opet keks zatim fil pa opet banane i tako dok se sav materijal ne utrosi ne stedite na filu nek bude socno.

Staviti u zamrzivac da se stegne i za to vreme umutiti slag ili slatku pavlaku.Posle par sati kad se steglo izvaditi iz zamrivaca i okrenuti naopacke na tacnu da ispadne iz kalupa ,odstraniti foliju,zatim premazati slagom ili slatkom pavlakom ukrasiti po zelji.

Domaci liker od narandze


Za ovaj liker vam je potrebno oko pet, šest domaćih narandži. Ako su kupovne oprati ih i staviti u vodu sa sodom bikarbonom oko pola sata.

Kada ostoje izbosti ih ili zaseći pa u njih staviti zrno kafe. Ukupno treba oko 12-15 zrna kafe, zavisi dali volite da se više oseti kafa. Tako pripremljene narandže poslagati u veću teglu sa poklopcem, sipati litru rakije i staviti oko 700 gr šećera. Zatvoriti i staviti na svetlo mesto oko 30 do 40 dana, da odstoji, svakodnevno promućkati teglu.Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE




Brzinska strudla sa jabukama-bez cekanja



Sastojci:
2 dl jogurta
oko 400 grama brašna
1 kesica vanilin šećer
2 kašike kristal šećera
1 kesica prašak za pecivo
50 gr ulje
1 žumance
Za premazivanje
1 belance
Nadev
2 jabuke
2 kašike šećera
2 vanilin šećera
1 kašika prezli ili griza
malo cimeta po želji
Za posipanje
šećer u prahu
Priprema: Ulje, jogurt, zumance, vanilin sećer i šećer sjediniti pa postepeno dodavati brašno (pomešano sa praškom za pecivo)da se dobije testo koja se neće lepiti za ruke.
Rastanjiti testo sto tanje na pobrašnjenoj površini i jabuke narendati direktno na testo, i ravnomerno naneti šećer, vanilin šećer, prezle ili griz i cimetom pa urolati.Tako urolanu štrudlicu premazati umućenim belancem pa staviti da se peče na 200 stepeni dok lepo ne porumeni. Vruću štrudlu pospite šećerom u prahu.
Uživajte!
(ps. jabuke možete da sečete na kockice umesto da ih rendate).

POHOVANI SIR IZ RERNE



300 grama sira tvrdog
smesa za pohovanje-malo maslaca 2 jaja i prezle,so
Sir isecite na sire pravougaonike ili srcice ili kakav oblik zelite da ima
Rastopite maslac te prezle pomješajte sa solju!
Svaki komad sira prvo umočite u malo rashlađenog maslaca pa u mix krušnih mrvica i soli!
Stvite u tepsiju na koju ste prvo stavili pek papir
od gore mozete malo premazati margarinom
Pecite u prethodno zagrijanoj pečnici na 180 stupnjeva dok vam se panir smjesa ne zažuti
Uz ovakav sir odlicno idi krompirici a moze i majonez ili ajvar po zeli
MOZDA CE VAS INTERESOVATI RECEPT http://brzireceptiisaveti.blogspot.com/2014/11/zapeceni-pire-krompir.html

Puding pita -sa grizom i pudingom-socna i ukusna

VIDEO IMATE OVDE



Potrebno nam je pakovanje tankih kora, 3 pudinga od vanile ili cokolade,

13 kasika secera, litra mleka, vanil secer, 3 jaja, casa jogurta, 2 dcl ulja ,

pola case griza I prasak za pecivo.

Tri pudinga od vanile skuvati sa 10 kasika secera u litri mleka, ostaviti da se dobro ohladi. Umutiti 3 jaja, 3 kasike secera, jogurt, griz, ulje i prasak za pecivo. Ovim premazujemo svaku koru. Kada se puding ohladio pocinjemo sa pravljenjem pite. Izbrojimo koliko ima kora I podelimo in na tri dela, svaku koru premazujemo prelivom, i onu zadnju na koru stavljamo puding koju urolamo u rolat ili pitu. Pecemo u rerni. Pre sluzenja isecenu pitu pospemo secerom I prahu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Jednostavan i brz rolat sa bananama-kad nemate puno vremena ni puno sastojaka


Sastojci Puding - 1/2 l mlijeka - 100g šećera - 2 vanilij pudinga
 Biskvit - 5 jaja - 5 kašika šećera - 5 kašika brašna - 1/2 praška za pecivo - 150g margarina
šlag - 100ml mlijeka - 50g šećera - 1 vanilij šlag krema ostalo -
4 svježe banane - sjeckana čokolada za dekoraciju 
Priprema pudinga - kuhati 1/2 l mlijeka sa 100g šećera - u malo mlijeka rastopiti 2 vanilij pudinga - dodati u vrelo mlijeko - mješati da ne zagori - ohladiti u drugoj posudi
 Priprema biskvita - mješati 5 jaja sa 5 kašika šećera - mješati dugo / do pjenušanja - izmješati 5 kašika brašna sa 1/2 praška za pecivo - dodati u smjesu jaja - peći na 160°C 10-15 min. - umotati rolanjem u mokru krpu - u ohlađeni puding dodati 150g margarina
 Priprema šlaga - sastaviti 100ml mlijeka sa 50g šećera - i 1 vanilij šlag kremu -
  Na gotovu koru za fil upotrebiti 2/3 pudinga - umotati 4 svježe banane -zarolati zatim  spolja prvo mazati ostatak puding kreme - zatim šlag kremu ovaj put ja sam bez slaga ali u original receptu ide on  - posuti sa sjeckanom čokoladom - rolat dobro ohladiti i poslužiti takav.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Bakina domaca cvekla - RECEPT-zimnica koja utice na obnavljanje krvi


Sadrži najširu lepezu minerala i vitamina, među kojima i izuzetno redak B12, sadrži visok procenat gvožđa, a posebno je bogata i belančevinama, mastima, kao i ugljenim hidratima,kažu da je u stanju da popravi većinu toga što je u organizmu pokvareno.
Od minerala sadrži gotovo sve - kalcijum, kalijum, natrijum, fosfor, magnezijum, gvožđe, fluor, mangan, bakar, jod, sumpor, litijum, stroncijum, brom... Od vitamina najprisutniji su vitamin B1, B2, C, kao i izuzetno redak vitamin u biljnim namirnicama, B12. Crvena boja cvekle potiče od antocijana koji utiče na obnavljanje krvi, dok biljka u celini deluje i antikancerozno.
VIDEO RECEPT IMATE OVDE 


JOS MOJIH VIDEO RECEPATA ZA ZIMNICU IMATE OVDE  








Recept za zimnicu na hladno imate  OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE-Recept za dzem od smokvi po starinski bez hemije imate OVDE

Gulas sa sampinjonima-svi ga obozavaju




Potrebno je: 400 g šampinjona 1 srednji struk praziluka
1 ljubičasti luk 1 veći paradajz 2 sveže paprike
 1 sveža ljuta papričica 100 ml pasiranog paradajza
3 veća čena belog luka 1 kašika aleve paprike
80 ml vode 1 kašičica brašna suvi biljni začin biber
posna testenina
 Priprema 1
Ljubičasti luk iseckati na kockice i staviti ga u odgovarajuću posudu. Dodati praziluk, isečen na krugove. Preliti sa. vrlo, malo vode, poklopiti i staviti da se krčka, na tihoj temperaturi.
 2 Kada luk, omekša dodati, iseckanu ljutu i svežu papriku. Promešati. Paradajz oljuštiti, iseckati na kockice i ubaciti u povrće. Naliti sa pasiranim paradajzom i posuti sa suvim biljnim začinom i biberom (začine staviti po ukusu). Ostaviti da se krčka 10-ak minuta, pa dodati šampinjone, isečene na deblje listiće, kao i, sitno iseckani, beli luk.
 3 Ostaviti da se krča, u polupokrivenoj posudi, dok pečurke ne omekšaju. Zatim u 80 ml vode razmutiti jednu kašičicu brašna, pa preliti preko gulaša. Promešati i posuti sa alevom paprikom. Krčkati još 2-3 minuta, skloniti i poslužiti sa, obarenom, posnom testeninom.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta mozda nekom zatreba.

Pohovane paprike


Potrebni sastojci:
Paprike,
brašno,
prezle,
jaja,
so.
Pripremanje:
Paprike ispeći na roštilju ili na ringli šporeta.
Staviti u lonac, pokriti i ostaviti da se prohlade.
Zatim, oljuštiti i posoliti. Uvaljati u brašno, razmućena jaja i prezle.
Pržiti paprike u vrelom ulju da lepo porumene.




Pita sa mesom


Fil 1:
3 jajeta
 1 šolja od 2 dl jogurta
1/2 šolje ulje
 1 prašak za pecivo
Fil 2:
 1 glavica crni luk
500g mleveno meso
 so
 suvi biljni začin
biber
 1 jaje
500gr. kore
Najpre upržiti glavicu luka na malo ulja. Onda dodati mleveno meso pa dinstati zajedno 5 do 10 minuta. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Kad se prohladi dodati jaje da poveže masu. Fil podeliti na cetri dela za 4 rolata.a moze i na tri ako volite da ima vise fila Četri kore premazati sa 2 do 3 kasike fila od jaja (fil 1) pa na četvrtu po dužini a pri dnu složenih kora naneti fil od mesa (fil 2). Uviti u rolat. Ako vam je ostalo fila broj 1 pospite po rolatima pre pecenja,Pitu peći na 190 do 200 stepeni do lepe rumene boje.Podelite recept na svom fb mozda nekom zatreba.

Zalogajcici mesnati

potrebno nam je
200 gr mlevenog rostilj mesa,
 1 manja tikvica,200 gr kukuruza secerca,
3 manje glavice crnog luka, ulje za przenje,zacini
,biber i cackalice.

Meso staviti izmedju dva parceta providne folije ,pa ga lagano rastanjiti oklagijom. Tikvicu oprati i iseci na tanke listove. Skinuti foliju sa mesa,poredjati tikvice ,uviti u strudlu i umotati folijom i ostaviti da odstoji u zamrzivacu oko 2 sata. Smrznuti rolat iseci na komade, probosti ih cackalicom kako se ne bi raspali u toku pecenja. U zagrejanom tiganju prziti rolnice, dok ne porumene,dodati luk isecen na rebra,kukuruz i nastaviti sa pecenjem. Posuti zacinima i biberom. Jelo je gotovo kada meso porumeni a luk omeksa .

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama