POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Mladi krompirici peceni u pivu

 mladi krompirici srednje ili manje veličine po potrebi a moze i obican krompir ako nemate mladi pri ruci

1 pivo
100 gr. maslaca
sol,vegeta ili zacin po zelji
 Zagrejte pečnicu na 200 stepeni.
Pripremite vatrostalnu posudu.
Krompire operite, oljuštite i nasecite na četvrtine.U veću teflonsku tavu ili posudu rastopite i zagrejte maslac( ne sme da pocrni) na jacoj temperaturi ispržite krompire da dobiju hrskavu koricu i da se zapečate.Prebacite ih u vatrostalnu posudu i dodajte sol,i ostale zacine po ukusu,izmešajte.Sipajte pivo....da obuhvati  1/3 visine u vatrostalnoj posudi.Pecite dok ne ispari skoro celo pivo i u toku sredine pečenja kašikom obrnite krompire da se jednako prepoje pivom.
Ako želite da vam budu odozgo zapečeni pred kraj pečenja pojačajte temperaturu na 250 za 5 minuta.Sluziti uz feta sir i paradajz ili sta vam je po volji.

Dzem od kivija odusevice vas-odlican za dezerte-deca ga obozavaju




1,5 - 2 kg kivija
500 g šećera
1 vrećica Želina
Kivi ogulite, operite, narežite na kockice ili na krugove, stavite u posudu za kuhanje i kuvajte oko 10 minuta, dok voće ne omekša i pusti sok.
Želin pomiješajte s 2 žlice šećera, umiješajte u pripremljeni kivi i kuvajte na laganoj vatri uz miješanje dok ne zavrije
. Nakon toga dodajte ostatak šećera i ostavite da kuha 1 do 2 minute.
Vruć džem izlijte u vruće staklenke i zatvorite.Mozete mu po zelji dodati i banane ako cete ga brzo pojesti i pravite samo za probu.Podelite recept sa prijateljicama na fb sigurno ce nekom zatrebati ideja.
Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE.Recept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE


Rodjendanska Grcka torta-plazma i cokolada

Grcka torta:
kora:7 belanaca,7 kasika secera,7kasika plazme,7 kasika mlevenih oraha.Umutiti sastojke i ispeci 2 ovakve kore
I fil:14 zumanaca,sto su ostala od kora,200 gr secera u prahu,kuvati na pari.

II fil:u 4 dcl mleka zakuvati jedan puding od vanile,4 kasike secera,1 margarin. Sjediniti filove i dodati 300 gr mlevene plazme,sto grama oraha,200 gr seckane ili rendane cokolade Slagati tortu po sledecem redosledu-Kora-fil-slag-kora-fil-slag,Ukrasiti po zelji.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Sareni rolat -da odusevite goste na slavi

Da bi vam bilo jasnije kako se pravi ovaj sareni rolat video recept imate ovde 

Rodjendanska kinder torta sa plazmom

sastojci za koru:
10 kašika šećera
1 kašika limunovog soka ili sirćeta
200 gr seckanih lešnika
7 belanaca
sastojci za fil
1 litar mleka
7 žumanaca
100 gr šećera
3 kesice pudinga od vanile
250 gr maslaca
1 kesica šlaga
100 gr čokolade za kuvanje
200 gr mlevenog plazma keksa
i još
400 gr euro krema
100 gr plazma keksa
500 ml slatke pavlake

Kora: Umutite belanca u čvrst šam, dodajte šećer, te limunov sok ili sirće, pa mutite još malo. U umućen šam dodajte seckane lešnike; nežno umešajte špatulom.. Pripremljenu masu sipajte u pleh, na peki papir i sušite u rerni zagrejanoj na 150 stepeni oko 1 do 1,5 sat (u zavisnosti od jačine rerne). Još toplu koru premazite eurokremom i ostavite da se ohladi, pa je presecite na dva dela da dobijete dve kore. Fil: U litar mleka skuvajte 7 žumanaca umućenih sa šećerom i pudingom od vanile. Ohladite, pa dodajte razmekšali maslac, koji ste penasto umutili sa kesicom šlaga (prethodno umućenog po uputstvu sa kesice). Fil podelite na dva dela. U prvi deo dodajte 100 gr rastopljene čokolade, a u drugi deo 200 gr mlevenog plazma keksa. Stavite prvu koru premazanu eurokremom na tacnu, preko nje staviti fil sa plazma keksom. Preko poredjati 100 gr plazma keksa, da bude kao kora. Preko plazma keksa staviti ćokoladni fil, pa koru premazanu eurokremom (okrenuti deo sa eurokremom ka filu). Umutiti slatku pavlaku i filovati tortu.Ukrasiti po zelji,Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.

Podvarak

Potrebno nam je oko 500 gr mesa, svinjskog buta ili karmenadli,vrata ( zavisno od toga sta volite ) , pola kilograma kiselog kupusa , moze i ribanog,
 glavica crnog luka i 100 gr pirinca.




Meso prvo pripremimo za pecenje, zacinimo ga , malo istucemo cekicem za meso. Uvaljamo ga u brasno i proprzimo na masnoci. Crni luk iseci na kockice proprziti na toj masnoci gde smo pekli meso. Kada luk postane staklast dodamo kiseli kupus, ako jevu glavici isecemo ga na kocke. Dinstamo dok ne promeni boju, dodamo zacine, biber i vegetu. U medjuvremenu skuvamo pirinac i procedimo. U posudu za pecenje stavimo kupus, pola smese, preko njega meso, pirinac i ostatak kupusa. Zalijemo bujonom , oko dve trice da bude pokriveno tecnosti. Staviti u zagrejanu rernu i peci oko pola sata. U pocetku neka posuda bude zatvorena, a kasnije otkrijte da dobije lepu boju.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Rolat za 5-5 kasika secera,5 kasika oraha i domaci pekmez

Za koru umutiti
5 jaja, 5 kasika secera,
2 kasike prezli, 2 kasike brasna,
5 kasika oraha i pola praska za pecivo

Umutiti sastojke i peci u predhodno zagrejanoj rerni u podmascenoj tepsiji.Proveriti cackalicom kad je kora pecena,premazati je filom od oraha i domaceg pekmeza po zelji,koje smo predhodno umutili kasikom u manjoj cinijici.Mere za fil su odokativne sve zavisi ko vise voli orahe, a ko dzem da mu se oseti u filu. Oko pola tegle pekmeza i jedna solja oraha oko 150-200g.Kada ste koru premazali filom umotati je u rolat i po zelji posuti secerom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Posna oblatna -predlog za slave


1 pakovanje oblande
500 g secera
1 casa od jogurta vode
100 g prezle (hlebne mrvice)
300 g mlevenih oraha a moze po zelji i posne plazme malo a moze i bez nje
250 g margarina

5oo g secera i casu vode staviti da provri i odmah dodati prezle, mlevene orahe,keks i margarin.
 Mesati na iskljucenoj ringli dok se margarin ne istopi.
 Filovati oblandu, poklopiti nekim teskim predmetom i ostaviti nekoliko sati da se stegne, pa iseci na stanglice.Podeite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba vreme je postaRecepte za najlepsa posna jela imate OVDE.Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE


Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE





Vocne kocke sa visnjama -sa merama na soljice -moze i sa drugim vocem

Piskota : 4 jaja, 3 soljice brasna, 3 soljice secera,
1 soljica ulja, 1 soljica mleka, pola praska za pecivo.
Sve umutiti i peci u dubljoj tepsiji bez papira.

Fil : 8 dl vode, 250 g secera prokuvati.
 U to dodati pola kg voca ( visanja, jabuka , kajsija. ..
)U ovom slucaju visanja
. Kuvati 3 minuta i u to ukuvati 2 pudinga od vanile.
 Preliti preko pecene (mlake ) piskote dok je jos vruce.
 Kada se ohladi dodati slag.Nize imate jos par mojih video recepata sa visnjama liker od visnje i liker od lista visnje i dzem i kompot od visnje 


Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE  
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
RECEPT ZA ARONIJU U MEDU I LEKOVITOST IMATE  OVDE
Tortu sa kiselom pavlakom i sladoledom iz kesice imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE
Recept za cuvarkucu protiv mioma cista i pomoc kod stitne zlezde i spas za sve zenske probleme imate OVDE






Hrono cupavci


Za biskvit vam je potrebno:
3 jaja So 4 šoljice brašna ( speltino)
 Kašičica sode Kašičica limuna
4 šoljice šećera (ili 3 kašike agave) 2 šoljice ulja (mast, maslinovo, koštice grožđa, kokosovo) 1 kiselo mleko
 Za valjanje/posipanje vam je potrebno: Oko 200g kokosa
 Za sirup od čokolade vam je potrebno: 3 kašike rogača 3 kašike kakaa 2 kašike agava nekara
Kašiku istopljenog putera ili kokosovog ulja Šoljicu kokosovog ili bademovog mleka
Testo: U jednoj činiji pomešati brašno sa sodom i na vrh kašičice soli. U drugoj posudi umutiti belanca sa šećerom, zatim dodavati ostale sastojke muteći sve vreme - prvo žumanca, pa ulje, limun, pa polovinu brašna, pa kiselo mleko i na kraju ostatak brašna. Prilikom dodavanja brašna isključite mikser, tj. brašno prvo umešajte varjačom da se ne bi razletelo svuda, pa nastavite mućenje mikserom. U obložen pleh pek papirom izručiti smesu i staviti u podgrejanu rernu i peći na 180 stepeni oko 15 minuta. Izvaditi pečenu koru sa sve papriom i ostaviti da se ohladi. Iseći na male kocke, veličinu odrediti prema visini testa. Čokolada: Dobro pomešati sve sastojke, prokuvati malo dok se nezgusne i i sirup je gotov. Ukoliko vam ne bude bilo dovoljno sirupa ponovite postupak pripremanja. Ili jednostavnije istopite crnu čokoladu na pari sa minimum 70% kakaa. Umočite biskvit prvo u čokoladu pa ga uvaljajte u kokos i tako ponovite sve dok ne potrošite biskvit.Podelite recept sa prijateljima na fb ako znate nekoga ko je na hrono ishrani.

Par novih ideja za farbanje jaja -video recepti

OVDE CU VAM PREDSTAVITI PAR VIDEO RECEPATA ZA JAJA-KLIKNITE NA SLIKU ZA METODU KOJA VAS INTERESUJE 

 KLIKER JAJA imate OVDE 

 najlepsu i najlaksu i najbogatiju dekoraciju od salvete za uskrs imate OVDE
ideje sa jajima za uskrsnji sto kao iz casopisa imate OVDE




















 
 KLIKER JAJA imate OVDE ideje sa jajima za uskrsnji sto kao iz casopisa imate OVDE
 Najlepse farbanje Vaskrsnjih jaja,nekoliko nacina imate OVDE.Recept za dekupaz jaja imate OVDE a za mermerna jaja imate OVDE.Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE-Kako izbeliti jaja imate OVDE.Novu jednostavnu metodu za jaja da se klinci zabave sa vama imate OVDE.Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE -Farbanje jaja sa krep papirom imate OVDE-svetlucava jaja sa secerom imate OVDE











Kako izbeliti jaja da bi dobila sto lepsu boju -VIDEO






Svake godine imamo isti problem, jer jaja koja nalazimo u prodaji su žute ljuske i vrlo retko možemo ih naći sa potpuno belom. recept kako da izbeliti ljusku jajeta i ofarbate ga u boju koju želite ili za cuvenu tehniku dekupaz-sa salvetom koja je mnogo lepsa na belim jajaima nego na zutim.


VIDEO SE NALAZI OVDE



JOS IDEJA ZA FARANJE JAJA IMATE U TEKSTU NIZE 
ideje sa jajima za uskrsnji sto kao iz casopisa imate OVDE






 KLIKER JAJA imate OVDE   Kako ih radim sa salvetom imate kad kliknete OVDE Dobićete divne pastelne nijanse koje niste uspeli da dobijete sa žutim jajetom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja.Ostale tehnike za farbanje jaja imate OVDE.Sigurna sam da ce vam se dopasti neka od tehnika.Recept za dekupaz jaja imate OVDE a za mermerna jaja imate OVDE-Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE-Kako izbeliti jaja imate OVDE.Novu jednostavnu metodu za jaja da se klinci zabave sa vama imate OVDE,Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE .Farbanje na pari imate OVDE-Farbanje jaja sa krep papirom imate OVDE-svetlucava jaja sa secerom imate OVDE USKRSNJU PLETENICU I ZECA OD TESTA IMATE OVDE najlepsu i najlaksu i najbogatiju dekoraciju od salvete za uskrs imate OVDE
















Domaci zdrav sok od aronije bez konzervansa-recept i lekovitost


2 kg aronije
1l vode
1 kg šećera
sok od 1 limuna
U veliku šerpu staviti vodu i šećer da provri,dodati oprane i očišćene bobice aronije, pustiti da ponovo provri,zajedno sa bobicama,dok čekate da provri,varjačom pritiskati bobice da popucaju i ispuste sok.

Kad provri, kuvati samo minut-dva, skloniti sa vatre i ostaviti da se potpuno ohladi.

Ohlađenu smesu sipati u cediljku, ako treba iz nekoliko puta i ostaviti da se potpuno voće ocedi od tečnosti.Kad ste svo voće procedili, procediti još jednom kroz cediljku, na koju sta stavili čistu gazu ili filter za kafu i sipati nazad u šerpu ili lonac i pustiti da se kuva desetak minuta, dodati sok od 1 limuna i sve dobro izmešati.Flaše oprati i sterilisati ih i u zagrejane flaše sipati vruć sok
.Zatvoriti flaše,ostaviti da se potpuno ohlade i čuvati ovaj sok na tamnom i hladnom mestu.Odlično pročišćava krv, ublažava migrenu i glavobolju, povoljno deluje na želudac i creva, zaustavlja proliv, obara povišen pritisak, sprečava razboj bakterijskih i virusnih infekcija, te nam popravlja imunitet .Recept za  najbolju zimnicu na hladno imate  OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE
.RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE


Aronijin sok ima blagotvoran uticaj na jetru i žuč, jer ih pročišćava i omogućuje pravilan rad ovih organa. Važno je napomenuti da on reguliše i izlučivanje, kao i pravilan rad hormona štitne žležde, te regulaciju rada pankreasa.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE.Recept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE-Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE

Kao u stara dobra vremena -police krompira-krompira u gacama ZA DANE POSTA


1kg krompira-presecenog na pola
malo ulja,
malo soli/vegete/paprike slatke po ukusu


papir za pečenje ili neprijanjajući lim za pečenje ili rerna od smederevca

Oprati srednje velike krOmpire i posušiti krpom , prerezati po pola, poslagati ih na prerezanu stranu a moze i obrnuto kako ko, dole na papir za pečenje prethodno nauljen (Pospajuci vegetom lagano,ali može i samo sol i npr.crvena paprika mljevena, može čak i neki začinski maslac biti podloga na papiru po ukusu ja nisam nista stavljala od zacina ovaj put... peći jedno 30minuta u prethodno zagrijanoj pećnici .. .Sluziti  za dane POSTA uz tursiju ajvar ili neko povrce.,Podelite recept sa prijateljima na fb da se podsete dobrih starih vremena.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE

DOMACE SLATKO OD SMOKVI

Oljustiti smokve otprilike 70 kom na kilogram secera.Staviti u vodu dodati na tu meru otprilike 2 kesice limuntusa i kuvati da kljuca jedno desetak minuta i svo to vreme skidati penu.

Kad je gotovo skinuti i oprati jos u 2 do 3 vode,u drugu serpu spinovati secer i kad je gotov dodati u smokve i kuvati sat vremena.Gotovo vruce slatko sipati u tegle. Recept nam je poslala Branka Jankovic.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama