mladi krompirici srednje ili manje veličine po potrebi a moze i obican krompir ako nemate mladi pri ruci
1 pivo
100 gr. maslaca
sol,vegeta ili zacin po zelji
Zagrejte pečnicu na 200 stepeni.
Pripremite vatrostalnu posudu.
Krompire operite, oljuštite i nasecite na četvrtine.U veću teflonsku tavu ili posudu rastopite i zagrejte maslac( ne sme da pocrni) na jacoj temperaturi ispržite krompire da dobiju hrskavu koricu i da se zapečate.Prebacite ih u vatrostalnu posudu i dodajte sol,i ostale zacine po ukusu,izmešajte.Sipajte pivo....da obuhvati 1/3 visine u vatrostalnoj posudi.Pecite dok ne ispari skoro celo pivo i u toku sredine pečenja kašikom obrnite krompire da se jednako prepoje pivom.
Ako želite da vam budu odozgo zapečeni pred kraj pečenja pojačajte temperaturu na 250 za 5 minuta.Sluziti uz feta sir i paradajz ili sta vam je po volji.