POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Mini profiterole

Testo
2 dl ulja
2 dl vode
4 dl brašna
5-6 kom jaja
3 dag gustina
pola kasicice soli
Krema
30 dag šećera
1 lit mlijeka
8 dag brašna
5 jaja
2 vanilin šećera
1 puding od vanilije
12,5 dag margarina


Ulje, vodu i so kuvati,malo nek kuva. Dodati brašno promešano sa gustinom. Mešati i pržiti da se tijesto dobro sastavi. Na dnu posude se stvori bijeli sloj a tijesto se poveže u kompaktnu smjesu. Sklonimo sa vatre i ohladimo.U hladnu smjesu dodamo jedno po jedno jaje. Dobije se lepljivo tijesto. Tijesto se stavi u spric ili se oblikuju hrpice kasikicom,velicina zavisi od vas,ja sam pravila bas male. Peče se u zagrijanoj pećnici na 200 st.C 20-25 minuta.Ne otvarati rernu dok se peku da ne spadnu. Krema: Mleko se skuva s vanilijom. Posebno se izmiješaju jaja sa šećerom, brašnom, praškom za puding i kasikom kuvanog mleka pa se ta smjesa umiješa u mleko i kuva dok se krema ne zgusne. U hladnu kremu se doda penasto razrađen margarin i pune princezice koje smo prerezali na pola.Princeze preliti sa prelivom po zelji.

Pecivo sa sirom i blitvom-CHEESE AND mangold



1 kocka svezeg kvasca

300 ml mleka

100 ml vode

125 ml jogurta

100 ml ulja

1 pak pecivo

1 kasika secera

2 kasicice soli

namaz :

200 gr margarina

3 kom zumanceta

1 kasika brasna

fil : 

400 gr sitnog sira

8 listova blitve

2 belanceta

jos treba: malo margarina, belance, susam

Priprema

1. Prvo stavimo kvasac sa vodom,secerom i 1 kasikom brasna da nadodje.

2. U vecu posudu sipamo brasno, 2 kasicice soli, ulje, jogurt koji je stajao na sobnoj temperaturi, pecivo, nadosli kvasac i dodavanjem mlakog mleka umesimo glatko testo. Pokrijemo krpom i ostavimo da raste oko 20-30 min.

3. Priprema namaza: Umutimo mikserom 200 gr margarina sa 3 zumanceta i jednom kasikom brasna.

4.  Priprema fila: 8 listova blitve kratko obarimo, zatim izrucimo na dasku, sitno isecemo i iscedimo rukama. U jednu posudu stavimo 400 gr sitnog sira, dodamo iscedjenu blitvu i 2 belanceta.


5.  Nadoslo testo kratko mesimo na pobrasnjenju radnu povrsinu i delimo na 4 dela. Oblikujemo lopte i ostavimo sa strane.

6.  Od svakog testa razvucemo pravougaonu koru sa duzinom oko 70 cm, premazemo 1/4 namaza, pospemo rukom fil preko cele kore i uvijemo rolat.

7.  Svaki rolat secemo na 8 delova i redjamo u podmazan pleh. Ostavimo da rastu 20 min, premazemo sa umucenim belancetom i pospemo susamom. Na svako pecivo stavljamo malo margarina.

8.  Pecemo u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 25-30 min.

9.  Posle oblikovanja 2 rolata (jedan pleh) odlucila sam da ostala 2 rolata secem u cik-cak forme, redjam dobijene trokute u namasceni pleh velicine 28 cm bez nekog brojanja, jednostavno koliko sam trokuta imala. Premazemo belancetom, pospemo susamom i pecemo na isti nacin. Ispala je neplanirana ali divna pogaca.

 izvor http://www.coolinarika.com/recept/2-iz-1-peciva-sa-sirom-i-blitvom

Pita sa grizom i pudingom

VIDEO IMATE OVDE
Potrebno nam je pakovanje tankih kora, 3 pudinga od vanile ili cokolade,


13 kasika secera, litra mleka, vanil secer, 3 jaja, casa jogurta, 2 dcl ulja , pola case griza I prasak za pecivo.




Tri pudinga od vanile skuvati sa 10 kasika secera u litri mleka, ostaviti da se dobro ohladi. Umutiti 3 jaja, 3 kasike secera, jogurt, griz, ulje i prasak za pecivo. Ovim premazujemo svaku koru. Kada se puding ohladio pocinjemo sa pravljenjem pite. Izbrojimo koliko ima kora I podelimo in na tri dela, svaku koru premazujemo prelivom, i onu zadnju na koru stavljamo puding koju urolamo u rolat ili pitu. Pecemo u rerni. Pre sluzenja isecenu pitu pospemo secerom I prahu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept