POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Kinderko

sastojci za koru:
10 kašika šećera
1 kašika limunovog soka ili sirćeta
200 gr seckanih lešnika
7 belanaca
sastojci za fil
1 litar mleka
7 žumanaca
100 gr šećera
3 kesice pudinga od vanile
250 gr maslaca
1 kesica šlaga
100 gr čokolade za kuvanje
200 gr mlevenog plazma keksa
i još
400 gr euro krema
100 gr plazma keksa
500 ml slatke pavlake

Kora: Umutite belanca u čvrst šam, dodajte šećer, te limunov sok ili sirće, pa mutite još malo. U umućen šam dodajte seckane lešnike; nežno umešajte špatulom.. Pripremljenu masu sipajte u pleh, na peki papir i sušite u rerni zagrejanoj na 150 stepeni oko 1 do 1,5 sat (u zavisnosti od jačine rerne). Još toplu koru premazite eurokremom i ostavite da se ohladi, pa je presecite na dva dela da dobijete dve kore. Fil: U litar mleka skuvajte 7 žumanaca umućenih sa šećerom i pudingom od vanile. Ohladite, pa dodajte razmekšali maslac, koji ste penasto umutili sa kesicom šlaga (prethodno umućenog po uputstvu sa kesice). Fil podelite na dva dela. U prvi deo dodajte 100 gr rastopljene čokolade, a u drugi deo 200 gr mlevenog plazma keksa. Stavite prvu koru premazanu eurokremom na tacnu, preko nje staviti fil sa plazma keksom. Preko poredjati 100 gr plazma keksa, da bude kao kora. Preko plazma keksa staviti ćokoladni fil, pa koru premazanu eurokremom (okrenuti deo sa eurokremom ka filu). Umutiti slatku pavlaku i filovati tortu.Ukrasiti po zelji,Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.

Bomba za imunitet-recept koji pomaze

Ovaj eliksir vrlo je efikasan, a sastojci su– limun, đumbir i med, čije su magične osobine svima poznate .Ovo je imunitet bomba pogotovo u zimskom periodu kad je organizam podlozan prehladama.



Sastojci: 2 limuna najbolje bi bilo domaca prirodni med po želji oko – 200 ml 1 srednji korijen đumbira staklena tegla Limun operite, đumbir ogulite. Nasjeckajte na sitne kriške mozete cak i samleti u blenderu .Dodajte med,poklopite poklopcem. Čuvajte u hladnjaku.Možete uzimati po 1 kasiku dnevno. Možete staviti u čaj i druge tople napitke. Vrlo je ukusno, a što je najvažnije – zdravo!Podelite recept sa svojim prijateljima na fb sezona je virusa mozda nekom zatreba.Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE

Da ne bacate koru banane iskoristite je za cvece

Kora banane bogata je kalcijumom i magnezijumom što cveće voli. 
Ostavite koru banane pored korena.
A mozete je iskoristiti i da listove cveća obrišite od prašine i prljavštine unutrašnjom stranom kore


Obogatite vodu za zalivanje biljaka. 
Ubacite koru banane u veću posudu s vodom i pustite da odstoji. 
Kada budete zalivali kućne biljke, napravite mešavinu odstojale i sveže vode, u odnosu 1:5.







Orasi i med- prirodni lek za anemiju i za impotenciju

Za anemiju
Pripremite smesu od 500g. meda,i 500g. mlevenih oraha,i sok od jednog većeg limuna,sve dobro izmiješajte drvenom kasikom,uzimajte 3x dnevno po 1-kasiku,med s orahom,oporavlja iscrpljeni anemični organizam.

I naravno za impotenciju-još od davnina je oproban recept,mleveni orah,pomešan s medom u istoj proporciji 200g. mlevenih oraha,i 200ml. meda,uzima se 2-kasike 2-3x na dan,30 minuta,prije jela.da bi se postigli željeni efekti,kura treba da traje od 20-do 30 dana.

Ako vam kupus nije kiseo za sarmu za slavu- mali trik

.
video za kupus bez pretakanja sa kukuruzom imate ovde



Ako vam kupus niije dovoljno kiseo ,a treba sarmu za slavu  zaviti ,evo kako  olaksati problem.   Staviti vodu da provri ,u nju staviti limuntusa ,i preiti kupus tom vodom i pokriti.
 Voditi racuna da glavica kupusa bude cela u toj vodi . Na jednu glavicu kupusa ide jedan limuntus.Podelite recept na svoj fb,idu slave mozda zatreba nekoj domacici.Recept za slavsku sarmu i postupak imate OVDE

KUPUS sa piletinom

2 kg kupusa
1 velika glavica crnog luka
1 veci celer
2 vece sargarepe
3 cena belog luka
1 veca veza i koren persuna
2 suve crvene paprike
1 manje pile
3 kom. lovorovog lista
po ukusu soli,bibera u zrnu,mljevenog
2 veca paradajza
2 kom. krompira

Pile iseci na komade, oprati i posusiti.. Na ulju dinstati crni luk sitno narezan ,do zlatno zute boje. Dodati potom na kocke rezane sargarepu, celer, beli luk, koren persuna i prziti dok povrce ne omeksa. Ubaciti komade piletine i proprziti sa svake strane da dobije lepu koricu. Dodati isecen kupus i krompir narezan na kocke i pirjati 30-tak minuta. Podlivati bujonom ili toplom vodom. Staviti paprike i od kore ociscen i nasecen paradajz (moze i onaj iz konzerve ako nema svezeg) . Pred kraj staviti lovor, biber u zrnu , i doterati ukus suvim zacinom i solju. Zbog boje, dodati alevu papriku,ja sam dodala vrlo malo i ne primeti se i na kraju lisce persuna.Kuvati po ukusi,zavisi da li volite da se raskuva ili ne.

Vocna Seherzada

4 pudinga ukus slatka pavlaka ili vanila
dva pakovanja turskog keksa
500gr šlaga
i jedan margarin za kolace i jagoda po zelji ja nisam puno stavljala
Skuvati puding ko sto pise na kesici i ostaviti da se ohladi, u medjuvremenu umutiti šlag i posebno margarin.u ohladjeni puding staviti margarin i sjedinjiti

Na tacnu redjati red keksa ,pa red pudinga i slaga i onda na njih jagode iseckane .ali ne na svaki red da ne bude previse..i tako dok se ne utrosi materijal.Keks niposto ne umakati . Od ostatka šlaga ukrasiti tortu.Podelite ovaj jednostavan recept sa prijateljima na fb.

Lek za iskašljavanje,a pogotovo dobar za astmatičare -od borovih iglica-dobar i za bronhitis



Lek za iskašljavanje,a pogotovo dobar za astmatičare ,dobar i za bronhitis
Sastojci
40 dag mladica borovih iglica
1 kg kristalnog šećera

berite mladice borovih iglica,Uberite samo mlade izdanke (svjetlozelene boje) te ih malo isperite pod mlazom vode i posušite u kuhinjskoj krpi.U teglu prvo stavite borove mladice, te ih zasipajte šećerom; ja sam stavila 1 kg kristalnog šećera. Poklopite teglu poklopcem zbog dosadnih insekata.da bi dobili sirup treba proći otprilike 3 do 4 mjeseca ovisno o tome gdje ćete ih držati. Postupak je brži ako ih držite svaki dan na suncu. Pustite da priroda odradi svoje.sirup ocijediti kroz gustu gazu i kada zagusti upotrebljavati 2-3 kasicice na dan,


Medenjaci domaci

3 čaše (od 2dl) kristal šećera
1.5 čaša (od 2dl) vode
2 kašike masti
1 jaje
2 žumanca
po potrebi brašna (meko pšenično)
1 kesica cimeta
1 kesica sode bikarbone
Za premazivanje
2 belanca
100 gr šećera u prahu

U dublju šerpu staviti 1.5 čašu kristal šećera i pržiti kao za grilijaš. Smanjiti temperaturu i nastaviti sa kuvanjem i postepeno dodavati 1.5 čašu vode, a zatim još 1.5 čašu kristal šećera i na kraju 2 kašike masti. Kad provri i stvori se jedinstvena masa, skloniti i prohladiti.U šećernu smešu dodati 2 žumanca i 1 celo jaje, umešati i zatim staviti brašna po potrebi (da testo bude dovoljno tvrdo da se može oblikovati u kuglice – ne pretvrdo), uz brašno dodati i sodu bikarbonu i cimet,Od testa praviti oblike po zelji ili koristiti kalupe i ređati u podmazan pleh. Peći na 200°C oko 10 min, tj dok medenjaci blago porumene.Kad su medenjaci pečeni i ohlađeni, umutiti 2 belanca sa 100gr šećera u prahu (u neumućena belanca staviti šećer i mutiti zajedno) Preporučujem premazivanje četkicom svakog medenjaka ponaosob.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Rodjendanske torte -kinder-jafa-seherezada

Ako vam se uskoro blizi rodjendan a nemate ideju sta da pravite evo tri ideje mozda pomognu.

Prva torta kinder torta recept za nju kliknite OVDE
druga torta Seherzada recept za nju kliknite OVDE
treca torta jafa torta recept za nju klik OVDE
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.


Mramorni kolacic

1 čaša šećera
1,5 čaša brašna
2 kom vanilin šećera
1 kom praška za pecivo
2 kom jaja
1 velika kasika kakaoa
1 kom jogurt
1/2 čaše ulja

jaja, šećer i vaniliju dobro izmiksati, dodati ulje, jogurt i brašno s praškom za pecivo, podijeliti na dva dijela u jedan dodati kakao, sipati malo zutog malo crnog dela sarati ili sipati jedan za drugim delom u pleh po zelji,moj je bio uski od srnecih ledja a vi mozete u obicnu tepsiju. peći na 180 C, hladno posuti šećerom u prahu

Ledeni vetar sa vocem-jagode....

Sastojci Beli biskvit: 9 jelanjaka 300 g šećera 1 velika kasika jabučnog sirceta




Krema: 9 žumanjaka 4 velike kasike šećera 0,5 l mlijeka 1 puding vanilija 250 g margarin Još potrebno: 3 kom šlag pjene 1 velika kasika šećera po potrebi šlag fix voće u ovom slucaju kivi, jagode i banane ili već što imate.
Mikserom izraditi čvrst snijeg, dodati šećer i sirce i još malo miksati.

Veliku tepsiju prekriti aluminijskom folijom, pouljiti i pobrašniti i na tome peći biskvit – oko 1 sat na 150oC. Ohlađenu koru lagano odvoji od aluminijske folije i isjeci na dva duguljasta dijela (može i na tri-ovisno koliku visinu kolača želite i koliko ćete vrsta voća koristiti ja sam ovde na tri).


Kremu skuvati kao puding i u hladno umiješati 1 margarin. Šlag izraditi sa dodatkom 1 kasike šećera, i ako želite čvrstinu dodajte 1 šlag fix.Na tacnu složiti kolač

 Prvo staviti beli biskvit, pa kremu, voće,raspored voca po zelji. te premazati šlagom ili slatkom pavlakom. Ponoviti dva ili tri puta ovisno o želji i materijalu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za strudlu sa korama za pitu imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE
Recept za domacu sokatu imate OVDE

Brza pita sa sirom

Sastojci:
500 gr kora za pitu
600 gr sitnog sira
200 ml mleka
4 jaja (3 za fil i 1 za premazivanje)
malo soli
susam

Priprema: Pomesati sir, jaja, mleko i malo soli. Filovati po dve kore, na prvu namazati ulje, a na drugu fil, uvijati i tako praviti dok ima materijala. Na kraju premazati jaje i posuti susamom. Peci na 200 stepeni dok ne porumeni.

Americke krofnice

Americke krofnice iz aparata
Potrebno nam je : dva jajeta, 5 kasika ulja, 250 ml mleka, 100 gr secera,260 gr brasna, prasak za pecivo i prstohvat soli.
Sve sastojke umutiti u smesu ,koja se kasikom stavlja u aparat za krofne.

Prave se brzo, deca ih vole ,a i nisu masne jer se ne peku na masti ili ulju.Prelijte ih topljenom cokoladom i ukarsite mrvicama zavisno sta vasa deca vole.Podelite recept na fb mozda zatreba nekoj mladoj domacici.

Zoricine kiflice u kojima joj pomazu unucici-neprocenjivo -imate li vi pomagace ?

Nista sladje od decijih rukica u brasnu,Zorica Pioker nam je poslala kako to izgleda u njenom domu,kad njenu unucici zavrnu rukave.
2dl mleka, jedan kavasac ostaviti da nadoje. 2dl ulja, 2dl vode . Zatim dodati 800 gr do 1kg brasna. 

Zamesiti ostaviti da malo odstoje praviti kifle premazati zumancem gore susam. A ovako izgleda kad Zorica sa mezimcima pravi bakin kolac.Ako vi uzivate u kuhinji sa vasim malisanima slobodno nam pisite na nasoj stranici na fejsu rado cemo objaviti.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept