POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Tortelina sladoled torta gotova za tili cas ne pece se


Umutiti 500gr slaga sa 500ml kisele vode.To podeliti na 2 dela. U jedan deo staviti 150 grama nutele i 100 g keksa mlevenog,drugi deo ostaviti beo.
U kalup staviti prvo tamniji deo pa svetliji,staviti par sati u zamrzivac zatim staviti u frizider preko noci da se stegne.Ukrasiti po ukusu i zelji ja sam sa mlevenom plazmom-Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE

Sad se seje cvece-pogledajte koje i kako da balkon zablista ovog proleca

Резултат слика за prolecno cvece
Da se već sredinom proleća na vašim terasama i u baštama zašarene begonije, gloksinije, kalanhoe, dragoljub i vinka, sada je pravo vreme da ih posejete.

Osim malih saksija, za sejanje možete da koristite i one posebne, pripremljene od biorazgradivih materijala. Bolje je da u tu svrhu reciklirate kartone i ljuske od jaja. Za klijanje je potrebna toplota, pa sudove držite na mestu gde je stalna temperatura 15–18 stepeni. Iznikle biljčice redovno prskajte i štitite ih od jakog sunca.

Za setvu pripremite kvalitetno seme. Kada kupujete seme, pažljivo čitajte uputstva na kesicama i obavezno proverite rok trajanja, tj. koliko dugo seme može da klija. Zemlja treba da bude što rastresitija mešavina humusa i peska. Kada posejete odabrane biljčice, buduće cveće, zemlja treba da bude umereno vlažna.Kad se iznad površine pojave prvi listići, uspeli ste. Mlade biljčice presadite čim se malo bolje ožile i porastu. Presađuju se u nešto većem razmaku, u sudove sa svežom zemljom. Tako će svaka biljčica imati prostora da se razvija i napreduje.Za sitno seme uzima se fino prosejani pesak, izmešan s nešto humusa. Sitno seme prvo izmešajte sa malo peska. Tako ćete ga ravnomernije posejati. Za krupno seme kome je potrebno duže vremena da proklija uzima se fi na drvena strugotina. Krupno seme se stavlja u zemlju pojedinačno u podjednakom razmaku.


Biljke mogu da rastu u bilo čemu. Za sejanje koristite saksije od pečene gline ili plastike, stari dublji pleh u kome treba izbušiti rupice ili drvenu gajbicu obloženu debljim slojem novina. Novu ili staru saksiju dobro operite i obavezno je dezinfi kujte tako što ćete je prebrisati krpom natopljenom u alkohol. U čistu saksiju sipajte mešavinu zemlje.Kupite zemlju koja se preporučuje na kesici sa semenom. Ravnomerno pospite semenom i zasejanu površinu dlanom blago pritisnite da se semenke utisnu.Preko semenki pospite tanak sloj zemlje. One najsitnije semenke ne prekrivajte zemljom, već ih nekom daščicom malo jače utisnite u podlogu.Poprskajte odstojalom mlakom vodom i posudu prekrijte providnom folijom da vlaga ne ispari. Dva puta dnevno podignite foliju da se ne uhvati plesan,Podelite recept sa prijateljicama na vasem fb mozda nekom zatreba.


izvor-http://zena.blic.rs/Porodica/39075/Sad-se-seje-cvece-Evo-kako-da-vas-balkon-zablista-ovog-proleca

Posni palacinci sa kiselom vodom


  500gr mekanog brasna
1lt hladne jako gazirane vode(kisela voda)
prstohvat soli,2 prstohvata praska za pecivo
 po zelji secera ili vanilin secera
,ulje za przenje,i dzem.
Umutiti testo od navedenih sastojaka sa stapnim mikserom,
Zagrejati tiganj na jakoj vatri,pomastiti uljem pa prziti prvu stranu.pre nego sto okrenete na drugu,pored ivice kanite malo ulja 

Odmah zatim okrenite palacinku i isprzite i drugu stranu
.Gotovu palacinku premazite dzemom.Podelite recept sa prijateljima vreme je posta mozda nekom zatrebaReecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE
IMATE JOS MOJIH VIDEO RECEPATA POSNIH NIZE






Posna kinder torta

kora(sastojci za jednu koru):
50gr. mlevenog posnog plazma keksa
50gr. mlevenih lesnika
100gr. brasna
7 kasika secera
2dcl. kisele vode
0,5dcl. ulja
1/2 kesice praska za pecivo
50gr. krupnije seckanih lesnika
fil I;
1,5l.sojinog mleka
300gr. secera
4 vanil secera
220gr. pudinga od vanile
1 kasika gustina
250gr. posnog margarina
100gr. posne bele cokolade
100gr. posnog mleka u prahu
100gr. posne crne cokolade
100gr. sojinog slaga
1dcl. kisele vode

U ciniju pomesati sve sastojke za koru,osim krupnije mlevenih lesnika,pa sjediniti sa kasikom.Pleh(35x25)obloziti papirom za pecenje,pa po njemu rasporediti krupnije mlevene lesnike.a sam ova put pravila bez lesnika ali tako ide u original receptu.Preko njih polako sipati smesu za koru,formirati koru i peci je u zagrejanoj rerni na 200C 15min.Na isti nacin napraviti jos jednu koru.Svaku koru premazati sa po 150gr.posnog krema.Za fil I staviti 1,3dcl.mleka da provri sa secerom i vanil secerom,a sa ostatkom mleka razmutiti prah za puding i gustin.U vrijuce mleko skuvati puding.Kada se prohladi(da bude mlak)dodati prethodno izmucen margarin.Posebno umutiti i 100gr.sojinog slaga sa kiselom vodom,pa i njega dodati u fil,pa polako sjediniti,a zatim fil podeliti i u jedan deo dodati 100gr.otopljene posne bele cokolade i 100gr.sojinog mleka u prahu,pa sve sjediniti mikserom.U drugi deo fila dodati 100gr.otopljene posne crne cokolade,pa sjediniti sa mikserom.Slagati kora zuti fil kora crni fil ukrasiti po zeli.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE

Milka torta

Kore 6 jaja 5 kasika secera 3 kasike brasna 2 kasike kakao 1kasika ulja ispeci ovakve dve kore u ovom slucaju 4 a mozete uzeti i kupovne nisu skupe
fil. 5 jaja 250 g secera u prahu 1 margarin i 250 grama cokolade Milke.

Umutiti zumanca i 200 grama secera u prahu dodati otoplnjenu cokoladu i izmiksati zatim dodati margarin i sve uzmiksati posebno umutiti belenca i 50 grama secera u prahu i to polako dodati u cokoladni fil kasiku po kasiku i redjati kora cokoladni fil gore moze glazura moze samo slag .Tortu ostaviti da odstoji da bi se stegao fil,Ukrasiti po zelji.Torta je odlicna za decije rpdjendane ,podelite recept na fb mozda nekoj mami zatreba ideja.

Sandokan baklava

Tijesto
10 kora za baklavu
Fila
5 jaja
1 čaša čvrstog jogurta (za sve slijedeće sastojke mjera je čaša od jogurta)
2 čaše šećera
1 vrećica vanilin šećera
1 čaša ulja
250 g mljevenog maka
1 vrećica praška za pecivo
- za kore: 1,5 dl mlijeka + 3 kasike ulja (za premazivanje)
Šećerni sirup
2 čaše šećera
4 čaše vode
2 vrećice vanili šećera
sok od 2 limuna
3 velike kasike ruma

Za fil dobro izmiksati cijela jaja sa jogurtom, šećerom i vanili šećerom, a zatim umiješati ulje. Na kraju dodati mljeveni mak, i prašak za pecivo. pomiješajte 1, 5 dl mlijeka sa 3 velike kasike ulja i tom mješavinom premažite svaku koru prilikom slaganja. Pleh lagano nauljiti i složiti 2 kore. Prilikom slaganja svaku koru treba premazati mješavinom mlijeka i ulja. Zatim staviti fil . Ponovo preklopiti s 2 kore, premazati filom i tako dok ne složite na vrh posljednje dvije kore., a zatim baklavu narežite na veće kvadrate, kocke ili trouglove po zelji,polako to radite jer je smesa mekana. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C sve dok odozgo ne dobije rumenu koricu. Pečenu baklavu ostavite u ugašenoj pećnici dok ne skuhate sirup. Za sirup skuhati vodu sa šećerom, te na kraju dodati rum i sok limuna. Baklavu izvadite iz pećnice, po potrebi razrežite po prijašnjim rezovima i vruću prelijte vrućim sirupom. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim je prekrijte prozirnom folijom i spremite u hladnjak da se dobro rashladi.Po zelji staviti od gore limun.

Mramorni kolac

Ako se najave gosti evo kolaca na brzinu,dok oni stignu i on je gotov.
3 jaja
13 vel.kas. secera
13 vel.kas. ulja
14 vel.kas. vrelog mlijeka
13 vel.kas. brasna
3 vel.kas. kakao
1 prasak za pecivo
1 vanil secer
kakao i secer u prahu za posipanje kolaca

U posudi miksajte prvo jaja.dodajte secer,uz stalno miksanje.pa redom i ostale sastojke.pola smjese izlijte u drugu posudu pa dodajte 3 kasike kakao.namastite uljem vatrostalnu okruglu posudu (26cm kod mene).sarajte kolac po zelji,mozete ovako kao ja izgledom zebre ili ulijte prvo zuti dio,pa prosarajte crnim djelom.Kolac pecite u mikrotalasnoj tocno 8 minuta,nikako duze(da nebi doslo do stvrdnjavanja kolaca,i onda zavrsio u smecu).kada izvadite kolac pospite prvo obilato kakaom pa secerom u prahu.ostavite ga da odstoji par minutica,rezite i odmah sluzite! (da napomenem,da svake 2 min.provjeravate kolac,jer svako ima razlicitu mikrotalasnu.kod mene je od 700w i stoji na najacem.uglavnom,nepecite kolac duze od 8 min!)

Domace zu zu pogacice

500 gr. brasna
1 kasicica soli
300ml. hladne vode
100ml. ulja
Za premazivanje:
250gr. margarina
1 zumanac
malo susama

Od navedenih sastojaka umesiti testo srednje tvrdoce. Testo rastanjiti u koru i narendati 250gr. zamrznutog margarina. Preklopiti kao za lisnato testo, staviti ga u platnenu vrecicu i odloziti u frizider 20 min. Rastanjiti koru premazati uljem i opet preklopiti na isti nacin. Odloziti na jos 20 minuta u frizider. Ovo ponoviti jos jednom. Rastanjiti koru debljine oko 1cm i ostrim nozem seci kockice. Premazati zumancetom i posuti susamom. Peci u zagrejanoj rerni. Pleh za pecenje ne treba podmazivati, pleh treba biti hladan i testo hladno. Najbolje je da se pre pecenja stavi malo u frizider i omah stavi u vrelu rernu.

Jafa torta predlog za deciji rodjendan

6 jaja,6 kasika secera,2 kasike prezle,5 kasika oraha,2 kasike brasna,pola praska za pecivo,ispeci  po dve kore od navedenih sastojaka i koru preliti glazurom od cokolade

FIL:U 1 lit. Mleka skuvati 3 pudinga od vanile,10 kasika secera.kad se ohladi,dodati 1/2 margarina i 1 umucen slag.Na koru rasporediti fil koji smo podelili na pola na njega poslagati jafa keks zatim jos jedan red fila sto nam je preostao,i drugu koru na sve to staviti.Na gotovu tortu staviti slag i ukrasiti po zelji.

Jeftin kolac sa domacim pekmezom

Umutiti 250 gr šećera, 100 gr masti i dva cela jajeta. Kada se sastojci dobro izmešaju, varjačom dodati dve kašike kakaa, 200 gr brašna, 2dcl mleka.Dobro izmešati, dodati prašak za pecivo, nastaviti mešati polako. Pripremljenu smesu sipati u nauljen i brašnom posut, kalup.

Kada je pečeno premazati pekmezom od kajsija i odgore glazuru od čokolade.Sluziti hladno.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Domaci sirup za kasalj

Sirup za kasalj
2 dl vode
2 dl šećera
7 listova lovora
7 prstohvata žalfije

Priprema
Vodu, šećer, lovorov list i žalfiju pristaviti da pokuva i kuvati 3 minuta.Zatim poklopiti i ostaviti da odstoji 20 minuta.Ocediti i sipati u staklenu flašicu.Čuvati na suvom i hladnom.Ja ga drzim u ovom malom fraklicu od rakije.Deci davati 3xpo 5 ml(to je ona plastična kašičica što se dobije uz sirup),a odrasli piju 3xpo 2 kašičice.Podelite na svom fb mozda zatreba nekoj mami.

Posni ledeni breg

Sastojci:
500 gr. plazme posne
1/2 l vode za kuvanje pdinga
2 pudinga od vanile (moze bilo koji)
7 kasika secera
1 margarin
sok za umakanje keksa fanta moze i neki drugi
1 kasika meda
slag posni

Skuvati 2 pudinga sa vodom i 7 kasika secera.Kad se prohladi umutiti u puding 1 margarin i to je fil za tortu.Keks se umace u med i soki mada ne mora u med moze samo u fantu ili neki drugi sok slaze se na tacnu 4x4 pa se premaze filom,sledeci red ide 3x4 pa fil,zatim 2x4,pa fil i na kraju se po duzini poredjaju 4 keksa i premaze se filom.Odozgo se ukrasi slagom.Jako jednostavno i ukusno.Podelite recept na fb mozda nekom zatreba vreme je posta.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE

Slatke kiflice sa nutelom

1kg brasna
1 kvasac
1 kesica peciva
1 kasicica soli
2 kasicice secera
100ml ulja
1 jaje
250ml mleko
200ml jogurta
200ml mineralne vode
+ marmalada ili u ovom slucaju nutela ili eurokrem
Premaz:
1 jaje
2 kasike ulja
prstohvat soli

Kvasac razmutite u 150ml mleka,kasicicu secera i ostaviti da nadolazi.Kada lepo naraste sipati u brasno,dodati jaje,secer,sol,ulje ostatak mleka.Sipati prasak za pecivo i nalijte mineralnu vodu i jogurt.Zamesite glatko testo.Testo ostavite na toplom da nadolazi,da se udvostruci. Nadoslo testo podeliti na 4 dela,a svaki taj deo na 5.Umesite male loptice.Od svake loptice razvijajte praougaone forme.Na kraju staviti kasicicu nutele a moze i marmelade ,i urolati. Naredjajte ih u pleh oblozen papirom i ostaviti da opet nadolaze jos nekih 15 minuta.Kifle premazujete sa umucenim jajetom sa ulje sa dodatkom soli.Pecite ih u predhodno zagrejanoj pecnici(250stepeni),dok lepo ne porumene.

Posne sapice


 Sastojci
0.5l ulja
2 kom margarina
2dcl vode
2 kom vanil secera
200 gr  mljevenih oraha moze i kokos
20 kasika secera
1 pecivo
po potrebi brasno

Pjenasto umutiti margarin, secer i vanil secer. Zatim dodati sve ostale sastojke i rukama zamijesiti tijesto. Puniti kalupe tijestom i peci na 200 stepeni dok ne porumene. Pecene valjati u prah secer, pomijesan sa vanil secerom.Podelite recept na fb sa prijateljima vreme je posta mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE

Domaci caj protiv kaslja -serbet

Ovaj caj se jednostavno pravi i veoma je delotvoiran za smirenje i potpuno uklanjanje kaslja.
U serpu karamelizujemo oko 200 gr secera ,dodamo 2 dcl vode i mesamo dok ne prokljuca  i karamel se ne otopi. Kada je gotov caj ,sipat i u solju i piti.

Umesto vode mozete koristiti i mleko , zavisi od toga ko sta voli i kako mu je lakse da popije ,jer je bas slatko,Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept