Otopiti 250 gr secera i u to dodati polovinu margarina,tri cela jajeta,
100 gr cokolade ,300 gr mlevenog keksa i 100 gr seckanih oraha ili lesnika.
Mlako sipati u kalupe oblozene celofanom ili najlonom kako bi se lakse izvadilo iz kalupa, prilikom secenja.Podelite recept na fb mozda zatreba nekom.Recepte za mancmelo mafine koji uvek najbolje prodju imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE
Posni cajni kolutici,
1 puding od vanilije,
1 posni margarin,
1 vanilija secer,
100 g kokosovog brasna,
sok za umakanje kolutica.
Priprema: Skuvati puding na vodi( 3dl.- u 1 dl razmutiti puding,a preostala 2dl da provri sa 4 kasike secera i 1 vanilijom).Kad se ohladi puding,dodati posni margarin i umutiti.
Cajne kolutice umakati u negazirani sok i sastavljati sa filom.Zatim uvaljati u kokosovo brasno.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE Video recept posnih cupavaca za par minuta imate OVDE
Jos jedna predlog da iskoristimo jaja,musaka sa jajima,recept za nju imate kad kliknete OVDE.Recept za salatu sa kuvanim jajaima imate kad kliknete OVDE
4 srednja krompira zajedno sa ljuskom skuvati, ocediti i ostaviti da se ohladi.
Oguliti ga i iseci na kockice.
Obariti 3 jajeta.
Veci struk praziluka ocistiti i iseci na kockice.
U vecu ciniju sjedinjiti iseckane sastojke krompir,jaja i praziluk
, dodati 200 gr majoneza, 2 kasike pavlake.
Dodati soli i promesati.
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba-RECEPT ZA NAJEPSU SALATU SA PECENIM PAPRIKAMA IMATE OVDE-Recept za najlepsu kremastu salatu koja se lako pravi a savrsena je uz sve vrse pecenja i sva slavlja sa pecenom paprikom imate OVDE -jos posnih i mrsnih salata imate malo nize mozda vam zatreba jos neka-video recepti
Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
Potrebno nam je pakovanje lisnatog testa i mlecna cokolada od 100 gr
Testo razvuci i na sredinu staviti celu mlecnu cokoladu. Sa strane testo iseci na trakice i preklapati ih jednu preko druge. Tako pripremljanu cokoladu staviti u tepsiju i peci do zlatkaste boje.
Odvojiti žumanjke pa izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom. U zasebnoj zdjelici, pomiješati brašno, prasak za pecivo, kakao i nesquik. Smjesi žumanjaka i šećera dodati ulje, pa mlijeko. U smjesu dodati ostale suhe sastojke i dalje miksati.
Istucite bjelanjke s malo soli u čvrsti snijeg, pa ih dodati u čokoladnu smjesu za biskvit nježno preklapajući. Smjesu ulijte u nauljen i pobrašnjen pleh, te pecite na 180 stupnjeva otprilike pola sata ili nešto više. Nakon što se ispeče, pustite da se biskvit polako hladi. izbodite rupe slika broj 1 moze krajem kasike ili viljuske a moze i sa spravom za dubljenje voca i povrca vazno je da se izvadi kao cepic od kore. Krem od vanilie 2 pudinga od vanilije 6 kasika šećera 9 dcl mlijeka 150g maslaca
Krem od čokolade: 2 pudinga od čokolade 6 kasika šećera 8 dcl mlijeka 100g maslaca Spremaju se kao i klasičan puding, nakon što ga skuvate, u svaku kremu dodajte maslac još kad je vruće i dobro promješajte. Deo kreme (nikako ne u cjelosti) od vanilije odmah lagano ulijte preko biskvita i špatulom rasporedite da ispunite rupe(slobodno pritisnite špatulom u rupe), zatim prelijte ostatkom. Postupak ponovite i za čokoladnu kremu. Čokoladni puding prelijte preko prethodnog pudinga i špatulu uronite u njega, pa ga cik-cak pokretima rasporedite u jednu ravninu.Gore ukrasite narendanom cokoladomKolač pustite da se stisne na sobnoj temperaturi, pa ga tek kasnije prebacite u frižider kako vam ne bi popucala gornja krema. Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Napraviti koru od 5 belanaca, 150 gr secera. Umutiti belanca u cvrst sneg i postepeno dodavati secer. Iseckati 150 gr lesnika . Pleh za pecenje obloziti papirom, posuti seckanim lesnicima i odozgo rasporediti umucena belanca. Susiti u rerni oko sat vremena na 150 stepeni.
U medjuvremenu skuvati kremu od lesnika odnosno skuvati tri pudinga od lesnika. Skuvani puding umutiti sa margarinom i ostaviti da se prohladi.
Osusenu koru premazati kremom od lesnika i ostaviti da se ohladi.
Napraviti fil na sledeci nacin : 150 ml mleka skuvati sa 10 kasika secera, 200 gr gustina, voditi racuna da ne provri. Penasto umutiti margarin sa 250 gr secera u prahu i sjedinjiti sa skuvanim kremom.
Preko kreme od lesnika premazemo polovonu fila . Odozgo po duzini staviti dva gotova cokoladna rolata ,preko raspodeliti preostali fil , pa ostatak od lesnik kreme.
Umutiti slag i njime premazati tortu. Dekorisati po zelji.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE
Recept za brzinsKu tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE
Za ovaj desert potrebno nam je brasna, kisele vode, praska za pecivo,vanil secera, ulja i dve, tri jabuke.
Ocistimo jabuke od semenki i isecemo na tanke snite ili listove.
Umutimo testo za palacinke od brasna, kisele vode, praska za pecivo, dodamo i malo ulja. Testo umutimo malo gusce nego sto je redovno testo.
U tiganj kada razlijemo testo poredjamo isecene tanko jabuke i preokrenemo palacinku kako bih I tu stranu ispekli , na kojoj su poredjane jabuke. Pecene palacinke mozemo posuti secerom i cimetom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
danasnji rodjendani dece se ne mogu zamisliti bez ovog popularnog slatkisa,evo i naseg recepta pa probajte i vi da obradujete vase klince iako im nije rodjendan
2 komada jaja
10 kašika brašna 4 kašike vode 4 kašike ulja 7 kašika šećera 1 kašika kakaa 1 vanilin šećer 1 prašak za pecivo 1 kašika mleka 100gr čokolade za kuvanje 80 gr margarina šarene mrvice ili nešto drugo za ukrašavanje
štapići za ražnjiće
Odvojite žumance od belanaca i umutite ih mikserom sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodajte ulje, vodu, brašno mleko prašak za pecivo i kakao. Od belanaca napravite čvrst sneg i u njega dodajte smesu sa žumancima. Izlijte u silikonske kalupe i stavite da se peče 15 minuta na 180 stepeni.kad su peceni ,kroz njih probodite stapice za raznjice ,izvadite i ubodite u nesto stabilno npr stiropr,napravite glazuru margarin treba otopiti na vatri i dodati mu čokoladu polomljenu na kockice, kao i 2-3 kapi ulja za sjaj.svaku bombicu umocite u glazuru u zavisnosti da li zelite od bele cokolade ili crne ili se igrajte bojama,dok je jos vruca glazura umocite u sarene mrvice ili pustite masti na volju,ostavite da se stigne i kad je gotovo iznenadite vase
klinceRecepte za mancmelo mafine koji uvek najbolje prodju imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE
50gr vanila pudinga u ovom slucaju moze sa bilo kojim ukusom
125gr brasna (mekog)
Od navedenih sastojaka zamesiti glatko testo, zamotati u foliju i ostaviti 1/2 sata u frizider.Testo ponovo malo premesiti i oblikovati tanji valjak.Seci snitice i formirati male kuglice, malo vece od lesnika.Kuglice redjati u pleh oblozen pek-papirom i viljuskom stisnuti svaku da ostane sara.Praviti razmak izmedju kuglica jer ce prilikom pecenja narasti.Peci na 180*C u predhodno zagrejanoj pecnici od 5-8 min,Vrlo je bitno da razmera sastojaka bude tacna ,da odstoji testo i da se dobro razmesi u suprotnom kolacici ce se rastopiti i razgnjecati.Kad ih ispecete nemoj te ih odmah vaditi iz tepsije nego drzite negde izvan pecnice da se stegnu i da se ohlade,jer ako ih odmah budete vadili bice previse mekani.Sa istom smesom mozete praviti sa bilo kojom vrstom pudinga,Podelite recept na fb sa prijateljima mozda nekom zatreba.Sa cokoladom imate OVDE
KORA 1 SA KOKOSOM
1. Izradite čvrsti snijeg od bjelanjaka, polako dodavajući šećer. 2. Kuhačom umiješajte kokos i brašno, sve sjediniti. 3. Pecite na 200 stupnjeva po 15 minuta. biskvit-od-kokosa
KORA 2 SA ČOKOLADOM 1. Izradite čvrsti snijeg od bjelanjaka, polako dodavajući šećer. 2. Umiješajte ribanu čokoladu i brašno. sa-cokoladom 3. Pecite na 200 stupnjeva po 15 minuta.
KORA 3 SA LJEŠNJACIMA 1. Izradite čvrsti snijeg od bjelanjaka, polako dodavajući šećer. 2. Kuhačom umiješajte mljevene lješnjake ili orahe, i brašno. 3. Pecite na 200 stupnjeva po 15 minuta. sa-orasima
TROSTRUKI FIL 1. Izradite žumanjke, šećer, pudinge od vanilije sa malo mlijeka. puding-i-zumanci 2. Ostatak mlijeka stavite zakuhati. 3. Kada mlijeko zakuha, ubacite izmiješane žumanjke. 4. Nakon što se sve skuha, ostavite da se ohladi. skuhana-krema 5. U hladan fil umiješajte margarin. zumanci-i-margarin 6. Podjelite na tri dijela. 7.prvi deo ostavite tako 8. U drugi dio dodajte istopljenu čokoladu.9. U treći dio dodajte lješnjake ili orahe. krema-sa-ljesnjacima
PREMAZIVANJE KASANDRE 1. kora 1 – zuti fil dno 2. kora 2 – fil sa čokoladom sredina 3. kora 3 – fil sa lješnjacima ili orasima vrh 4. ukrasiti po želji.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja za rodjendan.
3 jaja
1 solja jogurta
pola solje ulja
1 solja kukuruznoga brasna palente
1 solja obicnoga brasna
1 prasak za pecivo
150 gr sira
obareni spanac
jedna kisela pavlaka
Obareni spanac rasuti po podmazanoj tepsiji umutiti smesu od ostalih sastojaka i preliti po njemu,Peci u predhodno zagrejanoj tepsiji ,proveriti viljuskom kad je peceno,Kad izvadite iz rerne premazati sa pavlakom.
Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto i ostaviti u hladnjaku oko 45 minuta. Tada ga razvaljati i staviti na dno i zidove okruglog kalupa, prethodno namazanog margarinom i posutog brašnom.
NAPOMENA: Ako vam je tijesto previše suho, mrvi se, dodajte kasiku pavlake malo maslaca, što god... nećete pogriješiti..
U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo istresti mileram. Odmah sipati u kalup, preko fila staviti voće po želji, može biti doista svako voće i kombinacija svih vrsta voća.Ja sam ovaj put stavljala visnje jer sam samo njih imala
Peći 70 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva.Kada tortu izvadite iz pećnice fil će se “tresti” i “mrdati”. Neka vas to ne brine, stegnut će se hladeći. Dobro ohladiti, po zelji od gore moze slag ili cak glazura ili vocni preliv
pečem je obicno u kalupu promjera 26 cm.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najsocniji kolac sa visnjama koji se jednostavno pravi imate OVDE
Jaja i šećer dobro umutiti. Zatim dodati otpoljeni margarin i so. U smesu dodati mleko i mineralnu vodu, zatim brašno i sve mešati dok se ne dobije homogena masa. Smesu podeliti na dva dela. U 1/4 smese staviti kakao prah.U bočicu ili kesu koja je isećena pri dnu staviti smesu od kakao praha. Svetliju smesu razliti na tiganj, kada se zapeče šarati u krug braon smesom. Zatim okrenuti palačinku na drugu stranu da se dopeče.
Gotove palačinke filovati po želji.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja .