POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Sarma sa sniclama

Potrebno nam je : 10 listova kiselog kupusa, 10 svinskih ili junecih snicli, glavica crnog luka, jedna sargarepa, dva cesnja belog luka, 3 kasike ulja, 100 gr pirinca, 100 gr mesnate slanine, so, mleveni biber, seckanog persuna i dve kasike paradajz pirea.

Napraviti punjenje : na ulju proprziti sitno seckan crni luk, rendanu sargarepu i seckani beli luk. Prziti malo i dodati opran i ocedjen pirinac,posoliti, pobiberiti uz povremeno dodavanje vode, kako bi se pirinac dobro skuvao. Skinuti sa vatre i dodati proprzenu slaninicu i seckani persun. Meso iseceno na snicle izlupati tuckom i zaciniti. Na svaki list kupusa staviti po jednu sniclu , kasiku punjenja ,sa strane malo uviti i urolati. Tako uraditi dok ima materijala. Rolnice ili sarmice poredjati u posudu za pecenje, preliti sa dve kasike pirea razmucene u malo vode. Posudu poklopiti i staviti u rernu, peci.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Obican zuti kolac sa jagodama-lepo i ukusno-VIDEO RECEPT

    



VIDEO SE NALAZI OVDE

NIZE IMATE JOS MOJIH VIDEO RECEPATA 












Praznicni slani rolati -jedna smesa dva rolata -savrseni za slave i sve druge proslave


Biskvit: 8 jaja
 8 žlica brašna
 2 praška za pecivo
2 jogurta
4 žlice ajvara
4 žlice špinata soli po potrebi
 Nadjev: 15 dag šunke
 4(svaki od 100g) sirna namaza(ABC)-3obična,1 s vlascem
 4-5 naribanih kiselih krastavaca Potrebno je ispeći dva biskvita 
Za svaki posebno umutimo cijela jaja(4 kom), brašno, prašak za pecivo i jogurt, samo što u jedan dodamo ajvar, a u drugi kuhani špinat.
Peci u tepsiji oblozenoj papirom za pecenje jer su tanki pa da ne zagore i ne puknu. 


Gotove biskvite premažemo sirnim namazom, prekrijemo šunkom i usitnjenim krastavcima, te savijemo u roladu.Dekoracija je po zelji -
 Kako bi rolade zadržale oblik, zamotamo ih u alu foliju i pustimo da odstoje na hladnom mjestu.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je praznika mozda nekom zatreba.Imate ovde jos par video predloga za predjela za praznike koja ce vas mozda isto interesovati.








Kolac sa rolatom

SASTOJCI
Rolat
3 jaja
3 kasike brasna
3 kasike secera
kora
5 jaja
8 kasika secera
2 vanilin secera
100g ljesnjaka
5 kasika brasna
3 kasike kakao
180g margarina
pola praska za pecivo
malo arome ruma
i još
100g cokolade za kuhanje
1 kasika ulja
malo pekmeza

PRIPREMA Rolat:Jaja polupamo i odvojimo bjelanjke od zumanjaka.Mutimo bjelanjke sa secerom,i kad se umute dodamo zumanjke pa brasno.To fino rucno izmjesamo. Pleh od rerne,neki manji,posto je ovo mali rolat.Oblozimo ga papirom za pecenje i saspemo smjesu za rolat i pecemo neki 10 min na150-200 zavisno od rerne.Kad se ispece,pustite ga malkice da se ohladi i zamotamo u vlaznu krpu. Rolat mora biti tanak.Rolat hladan premazemo pekmezom(po zelji),zamotamo ponovo. Kora:Jaja polupamo i razdvojimo bjelanjke od zumanjaka.Bjelanjke stucemo u snijeg.Zumanjke miksamo sa secerom,vanilin secerom,aromom ruma, dodajte mljevene ljesnjake, izradjeni maslac sobne temperature. Rucno mjesajte i polako dodavajte brasno pomjesano s praskom za pecivo i kakaom. Kad to promjesate dodajte izradjene bjelanjke u cvrst snjeg. Usku duguljastu modlu(moja od 30cm) obložimo papirom za pecenje,neka krajevi vire lakse ce te izvaditi.Saspemo pola smjesice i poravnamo. Stavite rolat(odrezite krajeve rolata), na tjesto,pa prekrijte drugim djelom smjese i lijepo poravnajte. Pecite neki 40 min na 170C.Kad je pecen izvadite ga iz kalupa i nek vam se hladi na papiru.Kad se ohladi,fino ga prelijte cokoladom.Cokoladu otopite sa kasikom ulja.Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.

Svecana struca

Potrebno nam je 600 gr mlevenog mesa, jaje, kasikica senfa, kasikica soli, bosiljka po zelji, 2 kasike prezle, cesanj belog luka, 200 gr trapista i 100 gr pancete. Mleveno meso pomesati sa jajetom, dodati senfa, prezlu, izgnjeceni beli luk, soli, bosiljka i ave dobro sjedinjiti.

Modlu obloziti papirom za pecenje i poredjati listove pancete. Zatim ravnomerno rasporediti polovinu smese mlevenog mesa. Sir iseci na pravougaonike i poredjati po sredini, a potom naneti ostatak mlevenog mesa. Na kraju poredjati preostale listove pancete. Modlu prekriti folijom i peci u rerni oko sat vremena. Kada je rolat pecen, izvrnuti ga na tanjir za posluzivanje, iseci na kriske i sluziti uz pire krompir.Recept u postupcima sa slikama imate OVDE.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Torta od rolata i banana

Rolat
10 jaja
10 kasika secera
10 kasika brasna
1 pr. za pecivo
2 kasike tople vode
KREMA
800 ml mlijeka
2 pudinga od vanilije
6 kasika secera
1 kg banana
sok od pola limuna
200 gr margarina
500 gr dzema od kajsija
Dekoracija
500 ml slaga

Od gore navedenih sastojaka napraviti rolat. Prvo dobro izmiksajte bjelanjke i onda dodajte secer.Dobicete divnu masu. Sad zumanjke izmiksajte sa 2 kasike tople vode i polako ih dodajte smjesi od bjelanjka. Brasno i pr. za pecivo izmjesati zajedno i sad nemojte koristiti mikser vise, nego uzmite zicu i polako smjesi dodajte brasno. Ispecite rolat i odmah takav topao uvaljati u suhu krpu koju ste posuli secerom u prahu.Ostavite da se potpuno ohladi.Premazati ga sa pekmezom od kajsija. Napravite kremu tako sto cete skuhati puding i ostaviti da se potpuno ohladi. U leden puding stavite margarin i dobro izmiksajte. Banane isjecite na kolutice i pospite limunovim sokom. Sad lijepo na tacnu stavite 6 kolutova rolata koji ste sjekli na 1 cm.Oblikujte kao cvijet .U sredinu stavite jos 2 koluta rolata. Premazite kremom.Preko kreme stavite banane. Preko banana opet krema,a preko kreme ponovo rolat. Rolat premazite sa kremom i opet poredajte banane.Ako vam je ostalo malo kreme stavite je preko banana. Tortu dekorisite sa slagom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE

Spanska pita iz kalupa

300g Brašno
180ml Mleko
2 komada Jaja
1 kesica Prašak za pecivo
1 kafena kašičica Soli
200g Sira
200g Šunke
4 komada Kiselih krastavčića
3 komada paprike
Umutiti jaja mikserom, dodati ulje.
Preko te smese dodati sir i izgnječiti ga viljuškom.
Nastaviti miksanje.
Dodati brašno i prašak za pecivo.
Sipati mleko.
Posoliti

Sitno iseckati šunku, kisele krastavčiće I papriku. Ubaciti šunku u testo, a kisele krastavčiće I papriku Sve dobro promešajte.Smesu sipajte kašikom postepeno u kalupe ,moze i kalup za mafine ako nemate ove malene silikonske(bolje je kašikom jer je nezgodno izliti odjednom). Po želji posuti susamom. Zagrejte rernu na 200Ci pecite 15-20 minuta, kada vidite da su lepo porumenele proverite nožićem ili čačkalicom da testo nije živo. Ako je pečeno, izvadite iz rerne. Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Cvet od virsle i testa


Potrebno je pakovanje virsli (4 komada)
,pakovanje lisnatog testa,
jaje,soli,
susama i kima za posipanje.

Virsle obariti i ostaviti da se ohladi. U medjuvremenu razvuci lisnato testo,preseci ga uzduz na dva dela i na donji deo staviti po jednu virslu i urolati. Nozem preseci testo,ne do kraja,spojiti krajeve da se dobije oblik cveta. Umutiti jaje,premazati svaki cvet,posoliti i staviti malo susama i kima. Peci u rerni,pola sata.Super je ideja ako pravite klincima rodjendan.Podelite na svoj fb mozda nekoj mami posluzi kao ideja.

Musaka sa jajima

VIDEO JE ovde





Podelite recept na fb mozda nekom treba nova ideja.

Zebra rolat sa pekmezom-sasvim jednostavan a posebno izgleda

 

  Napraviti piskotu od 6 jaja. 
Prvo umutiti belanca sa 7 kasika secera, dodati zumanca, 4 kasike brasna i prasak za pecivo.
 Podeliti smesu na dva dela i u jedan staviti kasiku kakaa. 
U pleh za pecenje staviti papir za pecenje, pa vaditi kasikom smesu i redjati jednu kasiku zute smese, pa crne.  


Staviti u rernu da se pece. 
Ispeceno testo uviti u rolat.
 Ostaviti da se prohladi. Ohladjen rolat namazati pekmezom po zelji, ponovo urolati i iseci na kolutove za posluzenje.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE


Grcka torta za ljubitelje plazme i cokolade

Grcka torta:
kora:7 belanaca,
7 kasika secera
,7kasika plazme,
7 kasika mlevenih oraha
.Umutiti sastojke i ispeci 2 ovakve kore
I fil:14 zumanaca sto su ostala od kora,200 gr secera u prahu,kuvati na pari.


II fil:u 4 dcl mleka zakuvati jedan puding od vanile,4 kasike secera,1 margarin.

Sjediniti filove i dodati 300 gr mlevene plazme,sto grama oraha,200 gr seckane ili rendane cokolade Slagati tortu po sledecem redosledu-Kora-fil-slag-kora-fil-slag,Ukrasiti po zelji.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE-Recept za brzinsKu tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE-

Rolovana plecka

Za ovo jelo potrebno nam je oko 1,5 kg svinjske plecke u komadu ,oko 150 gr sira trapista isecenog na kockice, 150 gr slanine isecene na kockice ili sitne komadice  ( umesto slanine mozete koristiti i sunkaricu,sunku ili neki slican proizvod ),senfa za premazivanje i zacina.
Komad mesa lepo nozem iseci u obliku velike snicle ,dobro izlupati cekicem za meso ,malo zaseci nozem  mesta koja su zadebljana kako bi bila sto tanja . Rasireno i pripremljeno meso premazati senfom,posoliti,pobiberiti i posuti vegetom.

Rasporediti slaninu i sir po mesu i polako urolati ,vezati kanapom kako se ne bi raspao ili otvorio tokom pecenja. Nasoliti i posuti raznim zacinima i dobro utrljati u meso. Staviti u posudu za pecenje ,preliti sa malo ulja i sipati vode toliko da cela povrsina dna bude pokrivena vodom.Staviti u zagrejanu rernu. Kada meso porumeni prekriti aluminijumskom folijom kako bi se i meso iznutra ispeklo. Povremeno prelivati rolat tecnoscu koju je meso pustilo tokom pecenja.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Sovine oci sa jagodama i keksom-ne pece se brzo i lako


Sastojci
petit keks
KREMA:
7 dl mlijeka
5 kasika šečera

2 vrečice Pudinga vanilin
12,5 dkg margarina

5 kasika mljevenog petit keksa
jagode
malo mljevenog petit keksa
Priprema
1.
U tepsiju uzdignutih rubova veličine 20x25 cm složite red petit keksa.
U 5 dl mlijeka dodajte šećer te stavite na vatru.
U 2 dl mlijeka izradite prah pudinga te ga ukuhajte u toplo mlijeko.
Skuhajte puding te sklonite s vatre.
U vruće umiješajte margarin te podijelite na 2 dijela.
Jedan dio ostaje žut, a u drugi dodajte mljevene petit kekse.



REDOSLIJED SLAGANJA: petit keksi- fil s keksom-jagode.žuti fil- mljeveni petit keks,
podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za domacu sokatu imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE 


 Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE  
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE

Cvetna pogaca


Testo moze ko kako ima recept za kifle
,ja pravim sa 1 kg brasna,250 ml mleko,250 ml jogurta,1 kvasac,
1 s kasika soli 3 supene kasike secera , 1 margarin ,1 jaje za premazivanje
Umesimo testo od navedenih sastojaka,ostaviti da nadodje.Razviti testo oklagijom,premazati rastopljenim margarinom,uviti u rolat i seci nozem na jednake delove tj rolatice male  i onda  se svaki deo prepolovi sa varjacom tj pritisne se na sredini rolat svaki, tako dolazi do izrazaja unutrasnji deo.Ostaviti sa strane jedan komad testa od kojeg cemo praviti ruzice.Slaze se u podmazanu tepsiju jedan do drugog rolata da bi bilo kao na slici.

.Testo koje smo ostavili po strani razvucemo,isecemo na trake,jednake sirine. Na traku stavimo kulen ili sunku i polako uvijamo traku u ruzicu.U sredinu se stavljaju ruze od testa.Ovde je stalo 6 ruzica Posuta je sa lanenim semenom i susamom.Vi pospite po zelji.Recept nam je poslala Svetlana Stojanovska iz Skoplja,ako i vi zelite da podelite sa nama svoj recept slobodno pisite na nasu stranicu na fb.Podelite na svoj fb idu slave mozda nekoj domacici zatreba.

Rebraste kiflice recept i postupak

Potrebno nam je : 500 gr mekog brasna, svez i kvasac,
 rendana kora od jednog limuna, 2 vanil secera, kasika secera, 1.5 dcl mleka ,
200 gr pavlake, dzem  i jedno jaje.


U posudu za mesenje staviti kvasac,mlako mleko, kasikica brasna i secer. Izmesati i ostaviti da nadodje. Kada je kvasac narastao u to dodati brasno,vanil secer, rendanu koru limuna i pavlaku. Rukom umesiti testo dok se ne dobije glatko testo. Prekriti folijom i ostaviti da narasteNaraaslo testo premesiti i podeliti na 8 jufki. Ostaviti da se odmori 20 minuta. svaku jufku istanjiti oklagijom,podeliti na 4 dela ili ti trougla. Trouglove zaseci na vruhu,kao na slici ,staviti kasikicu dzema na siri deo i urolati da bi se dobio oblik kifle. Tepsiju obloziti papirom ze pecenje,poredjati kiflice ,premazati umucenim jajetom i peci u rerni dok ne porumene.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept