testo
8 jaja
12 kasika secera
7 kasika brasna
1 narendana limunova korica
1 prasak za pecivo
1 vanilin secer
Krema
2 pudinga od vanilije
3 kasike gustina
0.75 l mleka
200 g putera
Slaganje sarlote
marmelada od kajsija
kajsije sitno iseckane
Testo: Umutiti belanca sa secerom i vanilinim secerom, dodati zumanca i umesati brasno, narendanu limunovu koricu, i prasak za pecivo. Podeliti testo na dva dela, oko 80% testa ispeci u cetvrtastom plehu za rolat, oko 20% u okruglom plehu za dno sarlote. Plehove naravno obloziti papirom za pecenje. Cetvrtasti deo istresti na vlaznu krpu i urolati u rolat.Krema: Razmutiti puding sa malo hladnog mleka po uputstvu sa kesice i jos dodati 3 kasike gustina, i zakuvati u preostalom mleku. Kad se ohladi spojiti sa 200 g umucenog putera. Slaganje sarlote:Rolat premazati marmeladom od kajsija i iseci na 1 cm debele kriske. Obloziti ovalnu zdelu aluminjumskom folijom i sloziti kriske rolata i nakvasiti ih sokom od kajsije. Premazati polovinom krema od vanile, dodati iseckano voce i pokriti ostatkom krema. Zalepiti okruglu koru i nakvasiti vocnim sokom. Ostaviti da prenoci u frizideru i onda istresti na tanjit i odvojiti foliju.