Umutiti 250 gr šećera, 100 gr masti i dva cela jajeta. Kada se sastojci dobro izmešaju, varjačom dodati dve kašike kakaa, 200 gr brašna, 2dcl mleka.Dobro izmešati, dodati prašak za pecivo, nastaviti mešati polako. Pripremljenu smesu sipati u nauljen i brašnom posut, kalup.
zapratite me i na tik toku
POCETNA STRANA
Pogledaj i ovaj recept obavezno
POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA
POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME
ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE
Podelite recept sa prijateljima
Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ
Jeftin kolac sa domacim pekmezom
Domaci sirup za kasalj
Vodu, šećer, lovorov list i žalfiju pristaviti da pokuva i kuvati 3 minuta.Zatim poklopiti i ostaviti da odstoji 20 minuta.Ocediti i sipati u staklenu flašicu.Čuvati na suvom i hladnom.Ja ga drzim u ovom malom fraklicu od rakije.Deci davati 3xpo 5 ml(to je ona plastična kašičica što se dobije uz sirup),a odrasli piju 3xpo 2 kašičice.Podelite na svom fb mozda zatreba nekoj mami.
Posni ledeni breg
Sastojci:
500 gr. plazme posne
1/2 l vode za kuvanje pdinga
2 pudinga od vanile (moze bilo koji)
7 kasika secera
1 margarin
sok za umakanje keksa fanta moze i neki drugi
1 kasika meda
slag posni
500 gr. plazme posne
1/2 l vode za kuvanje pdinga
2 pudinga od vanile (moze bilo koji)
7 kasika secera
1 margarin
sok za umakanje keksa fanta moze i neki drugi
1 kasika meda
slag posni
Skuvati 2 pudinga sa vodom i 7 kasika secera.Kad se prohladi umutiti u puding 1 margarin i to je fil za tortu.Keks se umace u med i soki mada ne mora u med moze samo u fantu ili neki drugi sok slaze se na tacnu 4x4 pa se premaze filom,sledeci red ide 3x4 pa fil,zatim 2x4,pa fil i na kraju se po duzini poredjaju 4 keksa i premaze se filom.Odozgo se ukrasi slagom.Jako jednostavno i ukusno.Podelite recept na fb mozda nekom zatreba vreme je posta.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE
Slatke kiflice sa nutelom
1kg brasna
1 kvasac
1 kesica peciva
1 kasicica soli
2 kasicice secera
100ml ulja
1 jaje
250ml mleko
200ml jogurta
200ml mineralne vode
+ marmalada ili u ovom slucaju nutela ili eurokrem
Premaz:
1 jaje
2 kasike ulja
prstohvat soli
1 kvasac
1 kesica peciva
1 kasicica soli
2 kasicice secera
100ml ulja
1 jaje
250ml mleko
200ml jogurta
200ml mineralne vode
+ marmalada ili u ovom slucaju nutela ili eurokrem
Premaz:
1 jaje
2 kasike ulja
prstohvat soli
Kvasac razmutite u 150ml mleka,kasicicu secera i ostaviti da nadolazi.Kada lepo naraste sipati u brasno,dodati jaje,secer,sol,ulje ostatak mleka.Sipati prasak za pecivo i nalijte mineralnu vodu i jogurt.Zamesite glatko testo.Testo ostavite na toplom da nadolazi,da se udvostruci. Nadoslo testo podeliti na 4 dela,a svaki taj deo na 5.Umesite male loptice.Od svake loptice razvijajte praougaone forme.Na kraju staviti kasicicu nutele a moze i marmelade ,i urolati. Naredjajte ih u pleh oblozen papirom i ostaviti da opet nadolaze jos nekih 15 minuta.Kifle premazujete sa umucenim jajetom sa ulje sa dodatkom soli.Pecite ih u predhodno zagrejanoj pecnici(250stepeni),dok lepo ne porumene.
Posne sapice
Sastojci
0.5l ulja
2 kom margarina
2dcl vode
2 kom vanil secera
200 gr mljevenih oraha moze i kokos
20 kasika secera
1 pecivo
po potrebi brasno
0.5l ulja
2 kom margarina
2dcl vode
2 kom vanil secera
200 gr mljevenih oraha moze i kokos
20 kasika secera
1 pecivo
Pjenasto umutiti margarin, secer i vanil secer. Zatim dodati sve ostale sastojke i rukama zamijesiti tijesto. Puniti kalupe tijestom i peci na 200 stepeni dok ne porumene. Pecene valjati u prah secer, pomijesan sa vanil secerom.Podelite recept na fb sa prijateljima vreme je posta mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Domaci caj protiv kaslja -serbet
Ovaj caj se jednostavno pravi i veoma je delotvoiran za smirenje i potpuno uklanjanje kaslja.
U serpu karamelizujemo oko 200 gr secera ,dodamo 2 dcl vode i mesamo dok ne prokljuca i karamel se ne otopi. Kada je gotov caj ,sipat i u solju i piti.
U serpu karamelizujemo oko 200 gr secera ,dodamo 2 dcl vode i mesamo dok ne prokljuca i karamel se ne otopi. Kada je gotov caj ,sipat i u solju i piti.
Umesto vode mozete koristiti i mleko , zavisi od toga ko sta voli i kako mu je lakse da popije ,jer je bas slatko,Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.
Zito za Bozic-da ne zaboravite posaditi-3 nacina
Uz sve običaje, okupljanje cele porodice oko bogate trpeze je centralni događaj. Obavezno se pali kandilo i lomi se česnica. Na stolu je i Božićno žito obavezno.
Da bi izraslo do Božića treba ga na vreme posaditi. Treba da je zeleno i bujno, jer će takvi biti i usevi tokom godine, po verovanju.Pšenica se sadi 13. decembra,kod katolika na Sv.Nikolu, 19.decembra kod pravoslavaca,Negde se sadi i 17 decembra na svetu Varvaru..
Da bi izraslo do Božića treba ga na vreme posaditi. Treba da je zeleno i bujno, jer će takvi biti i usevi tokom godine, po verovanju.Pšenica se sadi 13. decembra,kod katolika na Sv.Nikolu, 19.decembra kod pravoslavaca,Negde se sadi i 17 decembra na svetu Varvaru..
Za sadnju pšenice potrebna je pšenica, otprilike jedna šaka i tanjir ili posuda u koju će se posaditi.Stavlja se zemlja u plitku posudu, a na nju se poređa pšenica, koja je stajala u vodi preko noći. Odgore se zrna prekriju sa još malo zemlje.
Svakodnevno zemlju treba kvasiti tj. prskati vodom na sobnoj temperaturi
Svakodnevno zemlju treba kvasiti tj. prskati vodom na sobnoj temperaturi
.Pšenična zrna se mogu staviti i bez zemlje.
Samo se rasporede po dnu posude, tako da je u potpunosti prekriju. Ostavi se do ivice bar 1 cm jer će se pšenica nicanjem raširiti.
Zalivati umereno. Najbolje je samo prskati vodom jednom do dva puta dnevno.
Može se u sredini tanjira – posude ostaviti prostor u koji će doći sveća.
Uzeti plitki tanjir po zelji, u sredinu staviti manju čašu (za rakiju).
Nasuti zrna pšenice oko čaše do ivice tanjiraPšenicu, koju ste posadili na jedan od ova tri načina, možete prekriti pamučnom tkaninom natopljenom vodom.
Stavlja se preko, da bi zrna ravnomerno bubrila i da bi dobijala dovoljnu količinu vlage za to.
Kada se pojave prve klice tkaninu treba skloniti da bi pšenica nesmetano nicala.
Pre nego što se stavi na sto, žito se ošiša makazama da bude ravno, jer retko kad samo izraste ravnomerno. Stavi se sveća u sredinu, a žito se po sredini veže crvenom mašnom
Dobro je pšenicu natopiti u vodu dva dana ranije da isklija.
Zrna se zamotaju u mokru krpu i ostave dan ili dva da nabubre i puste klice.Podelite recept na fb mozda nekom treba kao podsetnik da posadi.U ovom clanku imate i par posnih video recepata ,mozda vam zatrebaju Recept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE
Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.-Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE-Recept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE
Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE.
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE
Medeno srce
1 casa secera
1 casa ulja
1 casa mleka
2 case brasna
1 kesica praska za pecivo
pola kasicice cimeta
pekmez ( od kajsija)
100 g cokolade za glazuru (po potrebi kakao da se zgusne) Testo peci u rerni na 180 stepeni, oko 20 minuta. Ja sam pekla u silikonske modlice u obliku srca. Ukoliko ih nemate, pleh podmazati i pobrasniti, zatim izliti smesu. Kad se dobro ohladi vaditi testo modlom od srca i premazati pekmezom i glazurom od cokolade. Dobije se do 20 srca.
Med i cimet-za holesterol-za umor za infekcije besike i jos niz drugih tegoba
Med i cimet kao lek za sve
Ja sam ga licno koristila za holesterol i za par meseci sam uspela da ga smanjim ,videcemo za godinu dana kako ce biti i koje ce rezultate da mi da.Recept je sledeci
Pomešajte dve kašike meda i tri kašičice cimeta u prahu sa pola litra vode. Ova smesa će smanjiti količinu masnoće u krvi. Dokazano je da pacijenti koji su ovaj napitak pili bar tri puta dnevno nakon nekog vremena nisu imali problema s visokim holesterolom.Med i cimet koriste se jos i za neke druge probleme zdravstvene kao npr-
Ja sam ga licno koristila za holesterol i za par meseci sam uspela da ga smanjim ,videcemo za godinu dana kako ce biti i koje ce rezultate da mi da.Recept je sledeci
Pomešajte dve kašike meda i tri kašičice cimeta u prahu sa pola litra vode. Ova smesa će smanjiti količinu masnoće u krvi. Dokazano je da pacijenti koji su ovaj napitak pili bar tri puta dnevno nakon nekog vremena nisu imali problema s visokim holesterolom.Med i cimet koriste se jos i za neke druge probleme zdravstvene kao npr-
KOD PREHLADE 1-kasika meda,i 1/4 kasike mlevenog cimeta,jednom dnevno tekom tri dana,na ovaj način ćete se riješiti hroničnog kašlja,prehlade,i bolova u sinusima
ZA DUGOVJEČNOST Vjeruje se da svakodnevno uzimanje čaja,,s medom i cimetom,može produziti život,pomiješajte 4-kasike meda,s jednom kasikom mlevenog cimeta,,i 3 šoljice vode,prokuvajte,napravite u obliku čaja,popijte 1/4 soljice 3-4x dnevno,vaša koža će vam biti zahvalna,makana,svježa,a odgodit ćete i nastanak bora.
UMOR Pomiješajte 1/2 kasike meda i 1/2 kasike cimeta u prahu,u čaši vode popijte u popodnevnim satima kada najčešće osećate umor,svakodnevno uzimanje ovog mirisnog i finog napitka će povećati vašu vitalnost. za jacanje imuniteta,i povecanje gvozdja casa vode kasicica meda pola kasicice cimeta U vodu umesati med i cimet, i popiti ujutro
Infekcije bešike Pomešajte dve kašike cimeta u prahu i kašiku meda u čašu mlake vode i popijte. To uništava bakterije u bešici.Podelite recept na svom fb jer dosta ljudi jos ne zna za lekovitost meda i cimeta ,mozda nekom pomogne.Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE
Rizi bizi -posan prilog
Rizi-bizi potrebni sastojci:
– 1/2 kg mešanog zamrznutog povrća -grašak, kukuruz, boranija, šargarepa, paprika ili pakovanje povrca za rusku salatu
sampinjoni
1 manja glavica crnog luka
200 gr pirinca
so ili zacin C
ulje
– 1/2 kg mešanog zamrznutog povrća -grašak, kukuruz, boranija, šargarepa, paprika ili pakovanje povrca za rusku salatu
sampinjoni
1 manja glavica crnog luka
200 gr pirinca
so ili zacin C
ulje
Sitno se nasecka luk i u serpi proprzi na jakoj vatri .Dodaju se sampinjoni i povrce smanji na umerenu vatru i proprzi se . Zatim se doda ociscen i opran pirinac i przi jos 2-3 minuta uz mesanje.Nalije se mlaka voda da pirinac ogrezne, debljine jednog prsta da bude iznad pirinca, otprilike. Stavi se so ili zacin C i promesa.Serpa se poklopi, pa se to krcka na tihoj vatri dok pirinac ne upije svu vodu, nekih 15- ak minuta.Kad je gotovo, skloni se sa ringle i ostavi poklopljeno jos 15- ak minuta.Sluziti uz neko meso ili po zelji.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Kinderko
sastojci za koru:
10 kašika šećera
1 kašika limunovog soka ili sirćeta
200 gr seckanih lešnika
7 belanaca
sastojci za fil
1 litar mleka
7 žumanaca
100 gr šećera
3 kesice pudinga od vanile
250 gr maslaca
1 kesica šlaga
100 gr čokolade za kuvanje
200 gr mlevenog plazma keksa
i još
400 gr euro krema
100 gr plazma keksa
500 ml slatke pavlake
Kora: Umutite belanca u čvrst šam, dodajte šećer, te limunov sok ili sirće, pa mutite još malo. U umućen šam dodajte seckane lešnike; nežno umešajte špatulom.. Pripremljenu masu sipajte u pleh, na peki papir i sušite u rerni zagrejanoj na 150 stepeni oko 1 do 1,5 sat (u zavisnosti od jačine rerne). Još toplu koru premazite eurokremom i ostavite da se ohladi, pa je presecite na dva dela da dobijete dve kore. Fil: U litar mleka skuvajte 7 žumanaca umućenih sa šećerom i pudingom od vanile. Ohladite, pa dodajte razmekšali maslac, koji ste penasto umutili sa kesicom šlaga (prethodno umućenog po uputstvu sa kesice). Fil podelite na dva dela. U prvi deo dodajte 100 gr rastopljene čokolade, a u drugi deo 200 gr mlevenog plazma keksa. Stavite prvu koru premazanu eurokremom na tacnu, preko nje staviti fil sa plazma keksom. Preko poredjati 100 gr plazma keksa, da bude kao kora. Preko plazma keksa staviti ćokoladni fil, pa koru premazanu eurokremom (okrenuti deo sa eurokremom ka filu). Umutiti slatku pavlaku i filovati tortu.Ukrasiti po zelji,Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.
Bomba za imunitet-recept koji pomaze
Ovaj eliksir vrlo je efikasan, a sastojci su– limun, đumbir i med, čije su magične osobine svima poznate .Ovo je imunitet bomba pogotovo u zimskom periodu kad je organizam podlozan prehladama.
Sastojci: 2 limuna najbolje bi bilo domaca prirodni med po želji oko – 200 ml 1 srednji korijen đumbira staklena tegla Limun operite, đumbir ogulite. Nasjeckajte na sitne kriške mozete cak i samleti u blenderu .Dodajte med,poklopite poklopcem. Čuvajte u hladnjaku.Možete uzimati po 1 kasiku dnevno. Možete staviti u čaj i druge tople napitke. Vrlo je ukusno, a što je najvažnije – zdravo!Podelite recept sa svojim prijateljima na fb sezona je virusa mozda nekom zatreba.Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE
Da ne bacate koru banane iskoristite je za cvece
Ostavite koru banane pored korena.
A mozete je iskoristiti i da listove cveća obrišite od prašine i prljavštine unutrašnjom stranom kore
A mozete je iskoristiti i da listove cveća obrišite od prašine i prljavštine unutrašnjom stranom kore
Obogatite vodu za zalivanje biljaka.
Ubacite koru banane u veću posudu s vodom i pustite da odstoji.
Kada budete zalivali kućne biljke, napravite mešavinu odstojale i sveže vode, u odnosu 1:5.
Orasi i med- prirodni lek za anemiju i za impotenciju
Za anemiju
Pripremite smesu od 500g. meda,i 500g. mlevenih oraha,i sok od jednog većeg limuna,sve dobro izmiješajte drvenom kasikom,uzimajte 3x dnevno po 1-kasiku,med s orahom,oporavlja iscrpljeni anemični organizam.
Pripremite smesu od 500g. meda,i 500g. mlevenih oraha,i sok od jednog većeg limuna,sve dobro izmiješajte drvenom kasikom,uzimajte 3x dnevno po 1-kasiku,med s orahom,oporavlja iscrpljeni anemični organizam.
I naravno za impotenciju-još od davnina je oproban recept,mleveni orah,pomešan s medom u istoj proporciji 200g. mlevenih oraha,i 200ml. meda,uzima se 2-kasike 2-3x na dan,30 minuta,prije jela.da bi se postigli željeni efekti,kura treba da traje od 20-do 30 dana.
Ako vam kupus nije kiseo za sarmu za slavu- mali trik
Ako vam kupus niije dovoljno kiseo ,a treba sarmu za slavu zaviti ,evo kako olaksati problem. Staviti vodu da provri ,u nju staviti limuntusa ,i preiti kupus tom vodom i pokriti.
Voditi racuna da glavica kupusa bude cela u toj vodi . Na jednu glavicu kupusa ide jedan limuntus.Podelite recept na svoj fb,idu slave mozda zatreba nekoj domacici.Recept za slavsku sarmu i postupak imate OVDE
Пријавите се на:
Постови (Atom)