.
Potreban vam je jedan kvasac i litra vode-postupak je u videu
Fitohormoni, vitamini grupe B i auksini (biljni hormoni), koje se nalaze u kvascu, aktivno stimulišu deobu ćelija i rast biljaka. Neko stavlja i secer ja ne da se ne bi skupljale musice
Prihranu takve vrste koriste profesionalni uzgajivači biljaka.
Zahvaljujući ovakvoj prihrani, naglo se povećava aktivnost mikoorganizama u zemljištu, povećava se sadržaj ugljen-dioksida, mikro- i makroelemenata, što ima posebno blagotvoran uticaj na korenov sistem i spoljašnjii izgled same biljke.Ostavite da odstoji, minimum 2 sata. Ovakvim rastvorom zalivajte cveće dvaput mesečno u jesenje-zimskom periodu, i jednom u deset dana u prolećno-letnjem.
Primetićete kako lišće postaje zelenije, a cvetanje bujnije i bogatije.POSTUPAK U VIDEU IMATE OVDE
Meso iseci na tanke snite i posoliti ga. Fil se pravi od pavlake, ulja. soli i kisele vode sve se dobro izmesa varjacom. Slagati kore po nekoliko komada jednu na drugu,na svaku malo porskati fila od pavlake i kad ostane dve tri pred kraj ,onda poloziti piletinu i sampinjone i malo fila i staviti gore dve ili tri kore koje su ostale. Polako zamotati rolat,tako uraditi dok god ima kora i fila da gornja korica budel lepsa i mekanija mozete je premazati uljem ili jajetom,ja kako kad, i peci ga u zagrejanoj rerni dok ne dobije zlatkastu boju.Obicno dobijem dva rolata i tako podelim kore a vi mozete po zelji ali ce onda biti malo tanje.Podelite recept sa prijateljima na fB mozda nekom zatreba.
Smuckati zajedno brasno, prasak za pecivo, kakao,cimet, secer i vodu pa peci 15-20 min.
Vruc kolac premazati sa dzemom pa ostaviti da se ohladi.
Rastopiti cokoladu sa 4 kasike ulje, pa preliti glazuru preko kolaca i ostaviti u frizider da se stegne!Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Blago umutiti bjelanca pa u njih dodati sve zacine. Krompir isjeckati tanje i staviti u smjesu.
Ugrijati tepsiju. Premazati je sa nekoliko kasika ulja i posuti sa kasikom kukuruznog griza. Istresti krompir na vrelo ulje i jos malo posuti ulja preko krompira. Posuti sa 2 kasike kukuruznog griza preko krompira.
Ugrijati rernu staviti krompir u rernu. Peci oko 40 minuta.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
mutite 3 belanca sa 3 kašike šećera, dodajte jedno po jedno 3 žumanca, i dalje mutite pa dodajte 1 kašiku ulja i 3 velike kašike neskvika.3 kašike brašna pomešajte sa jednim praškom za pecivo pa dodajte u prethodnu smesu polako mešajući varjačom. Izlijte u podmazan pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.Napravite 3 ovakve kore. Kada se ohlade kore svaku preliti čokoladnim mlekom.Za prvi fil umutite varjačom 1 kanticu pavlake sa 250 g prah šećera i 300 g mlevene plazme.Za drugi fil penasto umutite 1/2 kg šlaga sa 4,5 dl kisele vode.Ređajte koru, premažite je 1/3 prvog fila pa 1/3 drugog fila.Stavite drugu koru pa opet 1/3 prvog fila pa 1/3 drugog fila pa treću koru i 1/3 prvog pa 1/3 drugog fila. Preko toga stavite glazuru od čokolade. Od gore i sa strane celu tortu premažite sa još 2 penasto umućena šlaga.Ukrasite po želji.Podelite recept sa prijateljima na fb jer je torta izdasna i ima je dosta,mozda nekoj mami zatreba za rodjendan ideja.
Za početak treba nabaviti prikladne boce. Trebaju biti prozirne i dovoljno široke bar od grla na dole da u njih stane zreo plod kruške kad sazrije. Najbolje su četvrtaste boce jer ih je lakše privezati na stablo kruške..uz pomož letvica i mrežice i savijajuće žice.. Nemojte stavljati gumiranu traku jer se na jakom suncu može rastopiti.
Za to će najbolje pomoći malo špage i mrežice, ostalo je vježba i spretnost. Špaga treba biti čvrsta i otporna na vanjske uvjete jer je boca izložena i kiši i suncu najmanje 3-4 mjeseca.
zatim treba izabrati plod kruške. To se vidi već 14 dana nakon cvatnje.
Na njih nataknuti boce, tako da ih okrenete naopako i to malo u koso da nisu pak na prejakom suncu, ali opet i ne u prevelikoj hladovini da se plod može razvijati, da u boce ne ulazi kiša, kao ni listovi.
kada kruške budu zrele, a još uvijek čvrste, oprezno ih odvojiti od stabla zajedno sa peteljkom. Vodom isprati plod od eventualnih trunjica kao i unutrašnjost boce. Ne uspiju sve boce Kada se osuši dolijte 30-40% rakiju . te boce dobro zatvorite.
Spremite rakiju sa kruškom u hladan podrum i tako čuvajte pola godine.Podelite tekst sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Mozda ce vas interesovati recept za orahovacu-liker sa mladim orasima koji je lekovit-recept za nju imate kad kliknete OVDE
Recept za domacu sokatu imate OVDE-Recept za orahovacu za lecenje stitne zlezde imate OVDE-Recept za strudlu sa korama za pitu imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE
Recept za domacu sokatu imate OVDE
Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE
Recept za najbolje i najlakse slatko bez hemije imate OVDE
Ukljucite rernu na 180 stepeni. Podmazite dublji pleh - 38cm X 24cm, npr. Umutite jaja sa secerom onako kako vec mutite, dodajte ulje i lagano kasikom umesajte brasno, i prasak za pecivo. Isipite smesu u pleh i pecite 15 minuta.Za to vreme otopite secer u hladnom mleku i kad izvadite pecenu koru, prelijte jeUmutite secer u prahu i slag sa kiselom vodom, dodajte pavlaku i mleveni keks i lagano sjedinite. Prelijte to preko kore u plehu i odozgo stavite slag po zelji.Podeliterecept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE
jos mojih video recepata sa jagodama bez hemije imate u tekstu
400 gr svježih jagoda
5 velikih cvjetova zove
1 kesica limuntosa
250 gr šećera
1 litar vode
1 litar dobre rakije domace
Jagode narezati na četvrtine ili polovineCvetove zove natrgati na manje. Staviti u veću teglu, posuti limuntosom i naliti vodu. Promiješati, poklopiti i ostaviti do sutra,Poslije 24 sata procijediti kroz gustu gazu u šerpu u kojoj se stavi šećer i prokuha tekućina da se šećer otopi.
Ohladiti dobro i pomiješati sa rakijom. Naliti u boce i čuvati koliko je moguće dugo na hladnom.Sluziti uz kockice leda.Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.ReCEPT od iste kombinacije samo za pekmez imate OVDE
.Recept za liker od zove imate kad kliknete OVDE
Recept za sok od zove i narandze takozvana sokata .jer je ista kao fanta sokata se nalazi OVDE
Brzi dzem od jagoda 4 minute imate OVDE.Puno je jos recepata ali sam ovde izdvojila ove.Recept za domacu sokatu imate OVDE
Koštice od kajsija ostaviti dva dana na suncu kako bi se prosušile.
Istući ih čekićem i jezgre ubaciti u bocu ili teglu širokog grla.
Dodati šećer i rakiju i ostaviti 40 dana na suncu. Povremeno teglu ili flasu protresti.
Liker procijediti i spremiti u dobro začepljenu bocu do upotrebe.Poznato je da kostice kajsije imaju lekovitu moc tako da koja casica ovog likera ne moze da steti
-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE
,Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za liker od tresnje imate OVDE.Recept za liker od kore limunA imate OVDE.RECEPT ZA LIKER OD BRESKVE imate OVDE.
REcept za liker od visanja imate OVDE-Recept za strudlu sa korama za pitu imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE
Recept za domacu sokatu imate OVDE
Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE
Šećer špinovati sa vodom kao za slatko.
Dodati mleveni keks i orahe.
Prokuvati minut-dva, pa skloniti sa vatre da se ohladi.
Dodati umućen margarin.
Oblatnu umotati u mokru krpu da odpusti i naneti podjednaku debljinu fila
Po sredini smese poređati po tri krem bananice i urolati.
Rolat ostaviti na hladnom da se stegne.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE
Da napravite voćni fil za tortu sa malinama stavite 3.5dl vode da prokuva sa 300g šećera. Dva pudinga od vanile razmutite u pola decilitra vode i zakuvajte fil. Mešajte dok ne dobijete glatak, gust fil, bez grudvica. U vreo fil stavite maline, blago promešajte da se izjednači a da ostane tekstura malina.
U srednje veličine tepsiju od polovine keksa složite osnovu torte i prelite ga sa vrelim voćnim filom. Preko vrelog fila sa malinama složite drugi red keksa Umutite šlag po uputstvu sa kesice i premažite celu tortu. Ostavite nepečenu tortu sa malinama da se dobro ohladi i da keks omekani,Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Sve biljke sipti u ulje i sve zajedno sipati u teglu,u vecu serpu sipati vodu i u nju staviti teglu koju smo prethodno napunili uljem i biljem,kuvati dok ulje ne pocne da kuva,od tog trenutka kuvati sat vremena ne zatvarajuci teglu ,izvaditi teglu i sotaviti 24 sata da se ohladi,procediti i svako jutro uzimati po kasicicu tinkture na praan stomak,Podelite recept sa prijateljima mozda nekom pomogne.
Potrebno je list oblatne, 21 komad rolera. Za fil: 250 ml vode, 250 gr secera, 250 gr margarina, 400 gr mlevenog keksa, 150 gr mlevenih oraha , 2 vanil secera, 75 gr complete. Za drugi fil : 200ml vode, 150 gr secera, 150 gr margarina , 100 gr bele cokolade, 400 gr mleka u prahu. Za glazuru : 150 gr cokolade i 4 kasike ulja.
Priprema za prvi fil : prokuvati vodu i secer. Dodati margarin mesati dok se ne istopi ,dodati mleveni keks , mlevene orahe i vanil secer. Dobijenu smesu podeliti na dva dela pa u jedan dodati rastopljenu cokoladu.
Priprema za fil broj dva : prokuvati vodu i secer. Dodati margarin i belu cokoladu, pa kada se sve rastopi dodati mleko u prahu. Neprestano mesati mikserom da se masa ujednaci.
Finalni postupak: list oblatne prepoloviti po duzoj strani.
Na hrapavu stranu jedne polovine obladne naneti tamni deo fila , ravnomerno ga rasporediti . Prekriti drugom polovinom oblatne i premazati svetlijim filom. Drskom varjace utisnuti po duzini sedam udubljenja u koje poredjamo rolere tako da budu uronjeni u fil.
Fil broj dva rasporediti prvo izmedju rolera ,a potom i po celoj povrsini kolaca, staviti da se stegne. Cokoladu otopiti na pari ,dodati ulje i preliti kolac.
Prilikom secenja kolaca voditi racuna o tome da krug od rolera bude u sredini svakog parceta.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Pripema: 1. Jaja dobro ulupati sa šećerom, a zatim postepeno dodavati kiselo mleko, ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo. 2. Sve lepo sjediniti i smesu podeliti na dva dela, te u jedan dodati kašiku kakaoa. 3. Duguljast kalup podmazati i posuti prezlama ili brašnom. 4. Zatim prvo uliti žuti deo testa, pa preko rasporediti višnje i na kraju pre višanja uliti testo sa kakaom. 5. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. 6. Gotov kolač ostaviti da se ohladi, pa ga posuti šećerom u prahu i iseći ga na šnite.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Kora:4 zumanca umutiti sa 200 gr secera, dodati 1 vanil secer, 3 velike kasike kakaa,150gra margarina, 200gr brasna, 1 prasak za pecivo. Sve izmesati mikserom i sipati u malo dublju posudu koju ste namazali margarinom i posuli brasnom, ili jednostavno stavite samo pek papir za pecenje. Posuda precnika 25 cm.Peci na 200 stepeni 20 minuta. Beli sam od belanaca: 4 belanca i 200gr secera mutiti mikserom na pari 5 do 7 minuta.Premazati preko kore koja je jos vruca.
Istopiti 100 gra cokoalde sa 50gr margarina i poprskati preko kolaca.