Narandze i limun potopiti u mlaku vodu , zatim ih dobro oprati , najbolje cetkicom jer je nemoguce naci neprskane ali ovako se mogu dobro oprati i spremati.naribati sam koru narandzi i limuna na krupnoj strani ribeza ali pazeci da ne dodje bijelog dijela, u jednu posudu. Zatim oguliti bijeli dio sa narandzi, i narandze narezati na komade i jos malo isitnilti ostrim nozem.naribala ocisceni komad djumbira u koru narandzi Naribanu koru staviti u jednu vecu zdjelu i nasuti vodu i staviti da se prokuha Nakon nekoliko minuta dodati nasjeckane narandze i limun i pusti da kuha lagano pod poklopcem Kuvati oko 45 minuta dok se sve lijepo ne raskuha i usitni Zatim polako dodati secer i mijesaj Kuvati jos 10-tak minuta Skinuti pjenicu i skloniti s vatre Sipati u ciste vruce teglice i odmah dobro zatvoriti.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
POCETNA STRANA
Pogledaj i ovaj recept obavezno
zapratite me i na tik toku
POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA
POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME
ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE
Podelite recept sa prijateljima
Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ
Marmelada od narandze
Narandze i limun potopiti u mlaku vodu , zatim ih dobro oprati , najbolje cetkicom jer je nemoguce naci neprskane ali ovako se mogu dobro oprati i spremati.naribati sam koru narandzi i limuna na krupnoj strani ribeza ali pazeci da ne dodje bijelog dijela, u jednu posudu. Zatim oguliti bijeli dio sa narandzi, i narandze narezati na komade i jos malo isitnilti ostrim nozem.naribala ocisceni komad djumbira u koru narandzi Naribanu koru staviti u jednu vecu zdjelu i nasuti vodu i staviti da se prokuha Nakon nekoliko minuta dodati nasjeckane narandze i limun i pusti da kuha lagano pod poklopcem Kuvati oko 45 minuta dok se sve lijepo ne raskuha i usitni Zatim polako dodati secer i mijesaj Kuvati jos 10-tak minuta Skinuti pjenicu i skloniti s vatre Sipati u ciste vruce teglice i odmah dobro zatvoriti.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Spirale sunka i sampinjoni-tortica za cas oka
40dkg spiralica moze i makarona obarenih
10dkg slanine iseckane na kockice
4 jaja
3žlice ajvara
2dcl vrhnja za kuhanje
1 režanj češnjaka
30dkg šunke
20dkg svježeg ili smrznutog graška ide u original receptu ja sam stavila jednu manju teglicu mariniranih sampinjona
25dkg sira(gauda ili slično)
sol,papar svježi bosiljak
maslac i krušne mrvice za kalup ja sam stavila papir za pecenje umesto toga
Skuhati i ocjediti makarone.Kalup za tortu okrugli ili duguljasti,ja sam koristila ovaj put okrugli.namazati maslacem i posipati mrvicama. ili obloziti papirom za pecenje,ja sam tako jer mi je prakticnije.Nasjeckati češnjak, bosiljak i šunku, posoliti .U veču posudu staviti testo obareno grašak ili sampinjone naribani sir,šunku sa začinima te promješati.U posebnoj posudi izmješati vrhnje, jaja i ajvar te uliti u testo i sve još jednom dobro izmješati.Staviti u kalup i peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 45 minuta.Izvaditi iz pečnice i ostaviti u kalupu još 10 minuta te ga onda skinuti. Posluživanje Savjet:na dno pećnice staviti posudu sa vručom vodom da se tjestenina prilikom pećenja ne zasuši.Podelite sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja.Kako izgleda sa makaronama u duguljastom plehu imate kad kliknete OVDE
Luk u slaninici
Za ovo jelo su nam potrebne dve povece glavice luka ,moze i crvenog ,par kasika kecapa oko 250 gr suve slanine isecene na snite i papir za pecenje.
Luk ocistimo i isecemo na prstenove ,kao na slici sto je prikazano. Uvaljamo u kecap i obmotamo slaninicom. Stavimo u tepsiju koja je oblozena papirom za pecenje i pecemo u zagrejanoj rerni ,dok slaninica ne porumeni.
Trostruki uzitak
2 kasike prezle
6 bjelanaca
3 kasike brašna
15 dkg mlevenih oraha
100 g čokolade
fil
6 žumanaca
20 dkg sećera
2 pudinga od vanilije
8dcl mlijeka
25 dkg margarina
Potrebno još:
250 g pettit keksa,solja mleka
Bjelanjke umutite u čvrst snijeg , pa dodajte ostale sastojke polako miješajući. Peći koru na 180 °C oko 25 minuta.fil napravite tako sto
Oduzimite od 8 dcl mlijeka malo mlijeka tj koju kasiku u koje ćete umutiti žumanjke,šećer,te puding od vanilije.Ostalo mlijeko stavite da prokuva i nakon što je uzavrelo dodajte prvu smjesu. Miješajte dok se ne zgusne..
Nakon što ste fil skuvali i dobro ohladili dodajte margarin i podijelite na dva dijela. U jedan dio stavite otopljenu čokoladu za kuhanje, a drugi deo ostavite žut. Na dobro ohlađeni biskvit stavite žuti fil .Na zuti fil pettit beure keks koji ste prethodno umočili u malo mlijeka Na kekse prelijte čokoladnu kremu te na kraju za ukras sve dobro pospite mljevenim orasima.
Predlog za rucak
Ovo je primer jednog mog nedeljnog rucka mada moze i za bilo koji dan.Sve recepte vec imam na blogu pa da vam ne pisem posebno vi kliknite na onaj koji vas interesuje.
slika broj 1 domaca supica recept OVDE
slika broj 2 pita sa sirom i blitvom Recept OVDE
slika broj 3 pile na flasi od piva RECEPT OVDE
slika broj 4 kolac starinski sa visnjama RECEPT OVDE
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja.
Prolecni rucak
Ovo je primer prolecnog rucka bez mesa.Sve recepte imam na blogu pa vi kliknite na onaj koji zelite recept.
Slika 1 paradajz corba recept OVDE
slika 2 pohovane tikvice Recept OVDE
slika 3 beli sos RECEPT OVDE
slika broj 4 strudla bez kvasca na brzaka REcept OVDE
Podelite recepte sa prijateljima mozda nekom zatreba Sada je sozona i jagoda i zove mozda ce vas interesovati i recepti ovi .
.Recept za liker od kombinacije jagoda i zove imate OVDE
Recept za sok od limuna i zove imate OVDE
Recept za sok od zove i narandze takozvana sokata .jer je ista kao fanta sokata se nalazi OVDE
Brzi dzem od jagoda 4 minute imate OVDE.
Sirup od jagoda koji se ne kuva se nalazi OVDE
Ledeni vetar sa visnjama
Beli biskvit:
9 bjelanjaka
300 g šećera
1 velika kasika jabučnog sirceta
Krema:
9 žumanjaka
4 velike kasike šećera
0,5 l mlijeka
1 puding vanilija
250 g margarin
Još potrebno:
3 kom šlag pjene
1 velika kasika šećera
po potrebi šlag fix
voće visnje ovaj put
Mikserom izraditi čvrst snijeg, dodati šećer i sirce i još malo miksati.
Mikserom izraditi čvrst snijeg, dodati šećer i sirce i još malo miksati.
Veliku tepsiju prekriti aluminijskom folijom, pouljiti i pobrašniti i na tome peći biskvit – oko 1 sat na 150oC.
Ohlađenu koru lagano odvoji od aluminijske folije i isjeci na dva duguljasta dijela (može i na tri-ovisno koliku visinu kolača želite i koliko ćete vrsta voća koristiti ja sam ovde na tri).
U ovom slučaju korištene visnjei kajsije, a može i kombinacija jagoda.
Kremu skuvati kao puding i u hladno umiješati 1 margarin.
Šlag izraditi sa dodatkom 1 kasike šećera, i ako želite čvrstinu dodajte 1 šlag fix
.Na tacnu složiti kolač
Prvo staviti beli biskvit, pa kremu, voće,u ovom slucaju visnje te premazati šlagom ili slatkom pavlakom.
Ponoviti dva ili tri puta ovisno o želji i materijalu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.nIZE IMATE VIDEO RECEPTE ZA VISNJEVACU I LIKER OD LISTA VISNJE I DZEM OD VISNJE I KOMPOT IZ RERNE
TE VIDEO RECEPTE I OSTALE BRZE recepatE imate OVDE
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
RECEPT ZA ARONIJU U MEDU I LEKOVITOST IMATE OVDE
Tortu sa kiselom pavlakom i sladoledom iz kesice imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE
Recept za cuvarkucu protiv mioma cista i pomoc kod stitne zlezde i spas za sve zenske probleme imate OVDE
,
Coko Jabuke
3 jajeta
1 casa od 2dl jogurta
1 casa od 2dl ulja
1 casa od 2dl secera
2 case od 2dl brasna
1 kesica praska za pecivo
Fil:
1 kg narendanih jabuka
2 kasike ulja
1 kesica vanilin secera
1/2 kesice cimeta
po zelji secera/ako su jabuke kisele/
po potrebi 2-3 kasike griza
glazura od cokolade
U sud za mucenje staviti jaja i secer i mutiti dok se ne dobije lepa penasta smesa. Dodati ulje, jogurt i jos malo umutiti da se sve sjedini. Dodati brasno sa praskom za pecivo i lagano sjediniti sve sastojke u mekano testo. Ukoliko je ova smesa retka dodati 2-3 kasike griza da bi dobili gustinu fila. Rernu zagrejati na 200 stepeni. U podmazan i brasnom posut pleh staviti polovinu testa i peci ga 10 minuta da se malo uhvati korica. Izvaditi pleh, rasporediti fil od jabuka koji smo posuli cimetom i secerom vanilinim i prekriti drugom polovinom testa. Vratiti pleh u toplu rernu i peci oko 40 minuta. Probati cackalicom po sredini kolaca da li je dobro pecen. Cackalica mora biti suva. Ohladiti kolac,i preliti ga glazurom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ovaj jednostavan recept.
Punjeni krompir
Potrebno vam je 4 krompira srednje velicine ,za punjenje : krem sira, 1 kuvano jaje ,100 gr kobasice ,sitno isecenog a moze inarendanog crnog luka,mirodje,crnih maslina ,cesanj belog luka ,senfa ,soli i bibera po ukusu. Sve namirnice stavljate proizvoljno ,zavisi od toga kako i sta volite.Navedene namirnice spojite i napravite smesu sa kojom punite krompire.
Krompir se izdubi,napuni ovom smesom,poslaze u nauljenu tepsiju ,stavi u rernu,zapece na pola ,pospe narendanim sirom i ostavi nakratko da se sir istopi.Pre sluzenja pospete sitno iseckanim persunom,a mozete napraviti od sargarepe i ove drskice,kao na slici , da izgledaju kao korpice .
Recept nam je poslao nas kulinar Rosen Redgovski iz Bugarske.
Najjednostavniji smotuljci sa sirom
Sastojci: 500 g gotovih kora, 500-600 g svezeg sira, 2 jaja, 2 dl kisele pavlake, 1,5 dl ulja, 1,5 dl mineralne gazirana voda
Priprema: Svaku koru poprskati sa malo ulja i mineralne vode, pa slagati 4-6 kora jednu preko druge. Za fil izmešati sir, kiselu pavlaku i jedno jaje. Poslednju koru premazati tanko filom preko cele povrsine i zaviti kao rolat. Na isti nacin napraviti jos 2-3 rolatica u zavisnosti od toga koliko kora imamo u pakovanju. Iseci na snite debljine 2 cm i poredjati na pleh tako da presecena strana bude okrenuta na gore. Pitice premazati umucenim jajetom i po zelji posuti susamom. Peci na 200 C oko 20-30 minuta da lepo porumene. Posluziti tople puzice.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Domaci razani hleb
500 gr crnog psenicnog brasna
,100 gr. razenog brasna pomesanog sa isto toliko belog
,pola paketa svezeg kvasca ,
kasika soli,kasika meda ,
1 do 2 kasike maslinovog ulja ,
350 gr tople vode.
zamesiti testo od navedenih sastojaka,ostaviti ga u ciniju koja je namazana mascu i pokriti strec folijom da naraste.Kada testo naraste ,napraviti 6 rolnica ili ti jufkica. Staviti u tepsiju ,cekati da naraste ,
zaseci nozem na vise mesta i peci u rerni na temperaturi od 170 do 180 stepeni.
Recept nam je poslala Veselina Mikova i hvala joj
Lenjuska -jeftin i obican kolac
Testo 2 srednje kasike masti
1 jaje 1 zumance
5 kasika secera
3 kasike mleka oko 350 g brasna 1 prasak za pecivo
Fil oko 0.5 kg jabuka secer po ukusu cimet 1 kasika prezli
Od navedenih sastojaka umesiti testo, brasno dodavati prema potrebi, testo mora biti takvo da se ne lepi za prste.Ostaviti ga na hladnome i pokriti sa najlonom.da se ne bi na vrhu osusilo.jabuke ocistiti od semenki i ljuske i staviti ih u serpu ,moze se i rendati .zaliti sa malo vode poklopiti i pustiti da se skuvaju.Dobro ih izgnjeciti i dodati secer i cimet po ukusu.Staviti i prezle.Jabuke dobro ukuvati da nema tecnosti i staviti da se ohlade.Tepsiju namazati sa malo masti i razmazati papirnim ubrusom .Testo podeliti na dva jednaka dela ,najbolje sa vagom vagnuti i razvuci ga izmedju dva najlona ili celofana.Donju koru staviti u tepsiju i izbockati ga sa viljuskom i po njemu ravnomerno staviti fil od jabuka pa drugu koru i nju izbockati viljuskom.Staviti pitu u zagrejanu rernu na 180 da se pece oko 40 mim.Ili dok se odozgo lepo ne zarumeni.Kad je gotovo posuti secerom u prahu.Podelite recept sa prijayeljima na fb mozda nekom zatreba.
1 jaje 1 zumance
5 kasika secera
3 kasike mleka oko 350 g brasna 1 prasak za pecivo
Fil oko 0.5 kg jabuka secer po ukusu cimet 1 kasika prezli
Od navedenih sastojaka umesiti testo, brasno dodavati prema potrebi, testo mora biti takvo da se ne lepi za prste.Ostaviti ga na hladnome i pokriti sa najlonom.da se ne bi na vrhu osusilo.jabuke ocistiti od semenki i ljuske i staviti ih u serpu ,moze se i rendati .zaliti sa malo vode poklopiti i pustiti da se skuvaju.Dobro ih izgnjeciti i dodati secer i cimet po ukusu.Staviti i prezle.Jabuke dobro ukuvati da nema tecnosti i staviti da se ohlade.Tepsiju namazati sa malo masti i razmazati papirnim ubrusom .Testo podeliti na dva jednaka dela ,najbolje sa vagom vagnuti i razvuci ga izmedju dva najlona ili celofana.Donju koru staviti u tepsiju i izbockati ga sa viljuskom i po njemu ravnomerno staviti fil od jabuka pa drugu koru i nju izbockati viljuskom.Staviti pitu u zagrejanu rernu na 180 da se pece oko 40 mim.Ili dok se odozgo lepo ne zarumeni.Kad je gotovo posuti secerom u prahu.Podelite recept sa prijayeljima na fb mozda nekom zatreba.
Dezert iz case za tili cast -osvezavajuci.pravi letnji
Brzinska poslastica
Potrebno nam je svezeg voca po vasem izboru, kesica pudinga of vanile,vanil secer, 200 gr margarina ,100 gr secera u prahu i slatka pavlaka.
Skuvati puding kao na kesici sto pise. Ostaviti da se ohladi. Voce iseci na komadice. Umutiti margarin sa secerom u prahu.
Kada se puding prohladio spojiti ga sa margarinom.
Umutiti slatku pavlaku.
U smesu margarina i pudinga dodati par kasika umucene slatke pavlake i promesati kasikom. U posude za posluzivanje sipati prvo malo fila pa pobacati voce, opet fil i ukrasiti ostatkom slatke pavlake.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.ja sam pravila sa bananama,ai moze bilo koje sezonsko voce lep je osvezavajuci pravi letnji
SNICLE U PIVU-JAKO MEKANO I SOCNO
Potrebno je:
500gr svinjskih šnicli,
200ml piva,
200ml mleka,
100gr brašna,
4 čena belog luka,
200ml paradajz sosa,
kašičica peršuna,
so,biber,
ulje
Sitno isečemo beli luk i peršun pa promešamo sa mlekom, pivom i paradajz pireom. Posolimo, pobiberimo i promešamo. Izlupane šnicle usolimo i naslažemo jednu na drugu da upiju so.
Vatrostalnu posudu poprskamo uljem. Šnicle uvljamo u brašno i naslažemo u vatrostalnu činiju.
Preko šnicli sipamo sos od piva i pečemo na 200 stepeni oko 60 minuta.za prilog moze pirinac ili rizi bizi a lepo ide i uz rusku salatu
href="http://brzireceptiisaveti.blogspot.com/2014/12/jugoslovenska-tepsija.html" target="_blank">klik na recept za jugoslovensku tepsiju 500gr svinjskih šnicli,
200ml piva,
200ml mleka,
100gr brašna,
4 čena belog luka,
200ml paradajz sosa,
kašičica peršuna,
so,biber,
ulje
Sitno isečemo beli luk i peršun pa promešamo sa mlekom, pivom i paradajz pireom. Posolimo, pobiberimo i promešamo. Izlupane šnicle usolimo i naslažemo jednu na drugu da upiju so.
Vatrostalnu posudu poprskamo uljem. Šnicle uvljamo u brašno i naslažemo u vatrostalnu činiju.
Preko šnicli sipamo sos od piva i pečemo na 200 stepeni oko 60 minuta.za prilog moze pirinac ili rizi bizi a lepo ide i uz rusku salatu
Rolat sa palacinkom
Za ovaj rolat potrebno vam je
500 gr mlevenog mesa ,moze mesano ,moze svinjsko,junece ,u zavisnosti kako volite. Meso zacinite solju,biberom,persunom.Izrendate glavicu crnog luka i cesanj belog stavite u meso i dve kriske starog hleba koje ste predhodno potopili u vodi. Dodati dva jajeta i sve izmesati da se dobije kompaktna smesa. u medjuvremenu za palcinku potrebno vam je dva jajeta,2 kasike brasna i oko 50 gr rendanog sira .Od te smese ispecete palacinku i stavite na papir i urolate u rolat ,da se hladi.Kada ste to uradili onda prelazimo na fil koji se pravi od dve kuvane sargarepe,jednog kuvanog jajeta, dva isecena kiselia krastavcica,malo sunkarice isecene na kockice i sira.U to sve staviti jedno jaje i izmesati dobro.Dok nam se palacinka hladi ,napravicemo na foliji ili papiru za pecenje od mlevenog mesa koru za rolat.Rastanjite meso rukama i napravite kocku. Odgore stavite palacinku ,pa premazite filom.
Polako urolate to meso ali pazljivo ,jer papir ne sme da ostane savijen u rolatu.Kada je rolat gotov staviti ga u pecnicu i peci.Obavezno ga zalivati vrelim uljem ili mascu ,u zavisnosti na cemu ga pecete da ne bi meso ispucalo.Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.
Пријавите се на:
Постови (Atom)