Potrebno je:
500gr svinjskih šnicli,
200ml piva,
200ml mleka,
100gr brašna,
4 čena belog luka,
200ml paradajz sosa,
kašičica peršuna,
so,biber,
ulje
Sitno isečemo beli luk i peršun pa promešamo sa mlekom, pivom i paradajz pireom. Posolimo, pobiberimo i promešamo. Izlupane šnicle usolimo i naslažemo jednu na drugu da upiju so.
Vatrostalnu posudu poprskamo uljem. Šnicle uvljamo u brašno i naslažemo u vatrostalnu činiju.
Preko šnicli sipamo sos od piva i pečemo na 200 stepeni oko 60 minuta.za prilog moze pirinac ili rizi bizi a lepo ide i uz rusku salatu
href="http://brzireceptiisaveti.blogspot.com/2014/12/jugoslovenska-tepsija.html" target="_blank">klik na recept za jugoslovensku tepsiju 500gr svinjskih šnicli,
200ml piva,
200ml mleka,
100gr brašna,
4 čena belog luka,
200ml paradajz sosa,
kašičica peršuna,
so,biber,
ulje
Sitno isečemo beli luk i peršun pa promešamo sa mlekom, pivom i paradajz pireom. Posolimo, pobiberimo i promešamo. Izlupane šnicle usolimo i naslažemo jednu na drugu da upiju so.
Vatrostalnu posudu poprskamo uljem. Šnicle uvljamo u brašno i naslažemo u vatrostalnu činiju.
Preko šnicli sipamo sos od piva i pečemo na 200 stepeni oko 60 minuta.za prilog moze pirinac ili rizi bizi a lepo ide i uz rusku salatu