POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Posna baklava



500 gr kora za baklavu
 250 gr mlevenih oraha i mlevene posne plazme po zelji
 4 kasike secera
4 kasike griza
2 dl ulja
 1 limun
1 kasicica praska za pecivo
 PRELIV: 600 gr secera 700 ml vode 2 kesice vanilin secera
Prvo skuvajte preliv od navedenih sastojaka zatim,Pomesajte mlevene orahe posni keks,secer,griz,prasak za pecivo sa malo soka od limuna. Jednu koru premazite uljem,odozgo stavite drugu koru i nju premazite uljem, stavite fil.Tako uradite sa svim korama.kora fil kora fil i tako dok ne utrosite sav materijal,Iseci po zelji i stavite u zagrejanu rernu na 220 stepeni. Preliv:Vodu i secer kuvajte na laganoj vatri 15 min,pred kraj dodajte ostatak soka od limuna i vanilin seder,pa hladnim sirupom prelijte vrucu baklavu.Podelite recept sa prijateljima vreme je posta mozda nekom zatreba.Recept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE

Domaci sok od kajsije i breskve-lepsi od kupovnog

1 kg očišćenih kajsija
1 kg očišćenih bresaka
4,5 litara vode
800 g šećera moze i malo vise ako volite bas slatko
1 limuntus



Voće očistiti od koštica, iskidati na komadiće kako bi se lakše usitnilo u blenderu. voće sa koricom staviti u blender, dodati šoljicu vode i miksirati,u svaku turu voca po soljica vode da se napravi fina kaša.

 Tako dobijenu kašu od voća sipati u veći lonac, dodati 4 litra vode, 800 grama šećera i 1 limuntus, poklopiti i pustiti da vri .
 Za to vreme pripremiti flaše zagrejati ih i vreo sok sipati u flaše, odmah zatvarati i stavljati u korpu ili nesto drugo koju obložite peškirom. Kad sve završite pokrijte ćebetom i ostavite da se ohladi.Recept za domaci najlepsi sok od berskve imate OVDE..Jos jedna lepsa kombinacija su mi jagode i zova recept za to imate OVDERecept za liker od kombinacije jagoda i zove imate OVDE
Recept za sok od limuna i zove imate OVDE

Recept za sok od zove i narandze takozvana sokata .jer je ista kao fanta sokata se nalazi OVDE
Brzi dzem od jagoda 4 minute imate OVDE.
Sirup od jagoda koji se ne kuva se nalazi OVDE
Sok od zove i mente imate OVDE.Recept za amareto da ne bacate kostice od kajsije koje su jako lekovite imate OVDE-Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE

Domace pogacice sa cvarcima

Sastojci:
1 kg brasna
2 jaja
2,5 dcl kisele pavlake
1 svjezi kvasac
60 - 70 dag cvaraka
4 dcl mlijeka
so



U malo mlijeka rastopiti kvasac, dodati malo šećera i brašna i staviti na toplo da naraste. Od brašna, jaja, soli, pavlake, mlijeka i dignutog kvasca izraditi tijesto srednje čvrstoće i staviti na toplo da naraste. Čvarke isjeckati ili samljeti, dodati malo soli. Naraslo tijesto razvaljati 2 cm debelo, premazati čvarcima i preklopiti ga tako da se prema sredini prebaci najprije lijeva, a zatim desna stana tijesta, a iza toga gornja pa donja. Tijesto ostaviti odmarati oko pola sata, zatim ga ponovo razvući i preklopiti Postupak odmaranja i preklapanja ponoviti još 2 puta, a zatim ga razvaljati 3 cm debljine i pomoću čaše promjera 6-8 cm oblikovati pogačice. Složiti ih na lim, odmarati 10-15 minuta i ispeći u pećnici dok ne dobije zutkastu boju.Recept nam je posalala Stojanka Rajak iz Backe Palanke ako ste i vi zainteresovani da sa nama podelite recept neki svoj pisite na nasu stranicu na fb.

Posne pekarske kifle


Belo brasno 1000 g
Mlaka voda 400 g
mlaka voda 100 g za kvasac
 ulje 100 g
Pekarski kvasac 25 g
So 2 kasicice
Secer 2 kasicice
Sirce razblazeno 1 kasika 


Staviti kvasac u solju, dodati secer i kasicicu brasna, pa preliti mlakom vodom Ostaviti da ostoji 5 - 10 miuta. kada kvasac krene da radi pripremite posudu sa mlakom vodom u koju ulijete sirce i ulje Usuti kvasac, kao i vodu sa sircetom u posudu sa brasnom. Mesiti dok se sve lepo ne sjedini. Kad krene da se testo odvaja od posude, pokrijte i ostavite da ostoji 60 minuta, zatim premesite, pa pustite da raste jos 30 minuta pokriveno.Oblikujte 12 do 16 jufkica, pokrite pa ostavite da ostoji jos 10 minuta. Zatim oklagijom razvaljajte svaku jufkicu u jajasti oblik pa zavijte u kiflu. Kifle slozite u pleh na papir za pecenje, potom ih prekrijte, ukljucite rernu na 250 stupnjeva i kada se ugrije posle nekih, premazite vodom svaku kiflu i stavite pleh u rernu.Peci oko 20 minuta plus minus koji minut.Podelite recept na fb vreme je posta mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDEReecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE

Bza torta sa jagodama i piskotama 3 u 1-ne pece se


Piskote poslziti na tacnu,na njih sipati umucenu slatku pavlaku,na nju staviti iseckane jagode zatim jos jedan red piskota i opet red pavlake i jagoda,ukrasiti preostalom pavlakom i jagodama po zelji.Staviti preko noci da se stegne




Domaci dzem od kivija odlican za dezerte -deca ga obozavaju


1,5 - 2 kg kivija


500 g šećera
1 vrećica Želina
Kivi ogulite, operite, narežite na kockice ili na krugove, stavite u posudu za kuhanje i kuvajte oko 10 minuta, dok voće ne omekša i pusti sok.
Želin pomiješajte s 2 žlice šećera, umiješajte u pripremljeni kivi i kuvajte na laganoj vatri uz miješanje dok ne zavrije
. Nakon toga dodajte ostatak šećera i ostavite da kuha 1 do 2 minute.
Vruć džem izlijte u vruće staklenke i zatvorite.Mozete mu po zelji dodati i banane ako cete ga brzo pojesti i pravite samo za probu.Podelite recept sa prijateljicama na fb sigurno ce nekom zatrebati ideja.
Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE.Recept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE



Jaffa torta sa jogurtom ne pece se


2 kutije Jaffa keksa (300g)
400g Petit beure keksa
7 kašika šećera
500ml jogurta
 1 kisela pavlaka (180g)
 150g šlaga u prahu
Priprema: Jafa keks sitno iseckati, petit beure keks izmrviti ne mljeti nego iskidati rukom na parcice i staviti u činiju. Dodati jogurt, kiselu pavlaku i šećer, pa sve lepo izmešati i sjediniti. Oblikovati tortu na tacnu za serviranje ili u kalup i ostaviti u frižider da dobro se stegne. Šlag umutiti uobičajeno i ukrasiti tortu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Rodjendanska cokoladna torta

Kore 6 jaja 5 kasika secera 3 kasike brasna 2 kasike kakao 1kasika ulja ispeci ovakve dve kore u ovom slucaju 3 a mozete uzeti i kupovne nisu skupe
fil. 5 jaja 250 g secera u prahu 1 margarin i 250 grama cokolade plus slatka pavlaka za drugi fil.

Umutiti zumanca i 200 grama secera u prahu dodati otoplnjenu cokoladu i izmiksati zatim dodati margarin i sve uzmiksati posebno umutiti belanca i 50 grama secera u prahu i to polako dodati u cokoladni fil kasiku po kasiku posebno umutiti slatku pavlaku i redjati kora cokoladni fil slatka pavlaka gore moze glazura moze samo slag .Tortu ostaviti da odstoji da bi se stegao fil,Ukrasiti po zelji.Torta je odlicna za decije rpdjendane ,podelite recept na fb mozda nekoj mami zatreba ideja.

Gomboce sa malinama-zadovoljstvo za nepca-kad nemate visanja

Potrebno je: (za 12 knedli)

250 gr krompira

1 kašika margarina

1 jaje

4 kašike griza

200 gr brašna

100 gr malina

so

100 gr prezli

100 gr šećera

Priprema:

Operite krompiri i ispecite ga u rerni (ne ljuštite ga pre pečenja). Dužina pečenja zavisi od veličine krompira. Kada krompir bude gotov, ostavite ga da se malo ohladi pa ga presecite na polovine i izvadite “meso”. Izgnječite krompir kao za krompir pire, dodajte margarin, dobro promešajte i ostavite da se krompir ohladi.
Dodajte jaje i promešajte. Sipajte griz i deo brašna i polako mesite. Postepeno dodajte ostatak brašna. Kličina brašna zavisi od veličine jajeta. Može da se desi da vam ne bude potrebno svo brašno, ali i da morate da dodate više brašna. Masa treba da bude mekana ali da se ne lepi za prste.


Podelite testo na 12 delova. Oblikujte lopticu pa prstom napravite rupu u sredini. Možete da pokvasite prst da se testo ne bi lepilo.
U rupu stavite 2-3 maline i polako zatvorite rupu. ako želite dodajte malo šećera u maline pre nego što ih stavite u testo. Sipajte vodu u šerpu, dodajte prstohvat soli i kada voda proključa ubacite u nju knedle.
Knedle su gotove kada počnu da isplivavaju na površinu.
 U teflonski tiganj sipajte prezle. Kada prezle budu gotove, sklonite ih sa ringle, dodajte šećer, promešajte i uvaljajte knedle
.Pozelji posuti sa prelivom od malina.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE

Tursija od lubenica Pickled watermelon


Nekoliko nezrelih lubenica znaci da nisu prezrele tad su najbolje,
  po potrebi krupna morska so, po potrebi prokuvana voda

Lubenicu oprati. Prvo iseci poprecno na zeljenu debljinu, a zatim na parcice.Parcice poredjati u staklenu teglu dok se tegla napuni.Napuniti teglu hladnom prokuvanom vodom. Isprazniti u drugu posudu, polako da ne ispadne neko parce lubeniceu, i izmeriti.


Na svaku 1 litru vode staviti 1 kafenu kasiku krupne morske soli.Pomjesati da se sol istopi.Slanu prokuvanu vodu vratiti u teglu. Ostaviti.-


Teglu sloziti u spajz i cekati da se lubenica ukuseli.Ja sam malo zakasnila ove godine pa sam nasla samo malo zrelije lubenice mada je mnogo ukusnije sa nezrelim.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za  najbolju zimnicu na hladno imate  OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-

Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE-Recept za najbolje i najlakse slatko imate OVDE


Kolac sa pudingom i visnjama


Tijesto
25 dag glatkog brašna
 10 dag šećera 1 paketić praška za pecivo
1 paketić vanilin šećera
8 dag maslaca
1 jaje
Fil 1/2 l mlijeka 2 vrećice pudinga od vanilije
 20 dag šećera 80 dag milerama
Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto i ostaviti u hladnjaku oko 45 minuta. Tada ga razvaljati i staviti na dno i zidove okruglog kalupa, prethodno namazanog margarinom i posutog brašnom. NAPOMENA: Ako vam je tijesto previše suho, mrvi se, dodajte kasiku pavlake malo maslaca, što god... nećete pogriješiti.. U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo istresti mileram. Odmah sipati u kalup, preko fila staviti voće po želji, može biti doista svako voće i kombinacija svih vrsta voća.Ja sam ovaj put stavljala visnje jer sam samo njih imala Peći 70 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva.Kada tortu izvadite iz pećnice fil će se “tresti” i “mrdati”. Neka vas to ne brine, stegnut će se hladeći. Dobro ohladiti, po zelji od gore moze slag ili cak glazura ili vocni preliv pečem je obicno u kalupu promjera 26 cm.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Tzatziki-grcka salata sa krastavcem -osvezavajuca letnja

Ima vise nacina za ovu salatu,ovako je ja pravim,neko renda krastavce ja ne
potrebno
krastavci

bijeli luk
nekoliko listica nane(metvice)
gusci jogurt(po mogucnosti grcki)i moze pola case pavlake ali ne mora
vrlo malo soli
Kolicinu sastojaka odrediti prema sopstvenim potrebama i ukusu
Krastavce isjeckati na jako fine komadice(nikako rendati,jer otpuste
mnogo vode i tada salata postaje tecna i gubi na kvalitetu.


Dodati sitno sjeckani ili pasirani bijeli luk nekoliko listica sitno isjeckane svjeze mente(nane) Na kraju dodati gusci jogurt,i malo pavlake.malo soli i sve dobro izmijesati.Ostaviti da se ohladi.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.RECEPT ZA NAJEPSU SALATU SA PECENIM PAPRIKAMA IMATE OVDE  

Recept za karaljicu medju salatama sopsku salatu imate OVDE.RECEPT ZA TORTU OD krompir salate imate OVDE.Recept za salatu od praziluka i krompira imate OVDE,Recept za salatu sa sampinjonima i makaronama imate OVDE.RECEPT ZA NAJLEPSU SUSAM SALATU IMATE OVDE -Recept za najlepsu kremastu salatu koja se lako pravi a savrsena je uz sve vrse pecenja i sva slavlja sa pecenom paprikom imate OVDE

Cokic cmokic =za decije rodjendane

Kore 6 jaja 5 kasika secera 3 kasike brasna 2 kasike kakao 1kasika ulja
ispeci ovakve dve kore u ovom slucaju tri a mozete uzeti i kupovne nisu skupe
fil. 5 jaja 250 g secera u prahu
1 margarin i 250 grama cokolade plus slatka pavlaka za drugi fil.

Umutiti zumanca i 200 grama secera u prahu dodati otoplnjenu cokoladu i izmiksati zatim dodati margarin i sve uzmiksati posebno umutiti belanca i 50 grama secera u prahu i to polako dodati u cokoladni fil kasiku po kasiku posebno umutiti slatku pavlaku i redjati kora cokoladni fil slatka pavlaka gore moze glazura moze samo slag .
Tortu ostaviti da odstoji da bi se stegao fil,Ukrasiti po zelji.Torta je odlicna za decije rpdjendane ,podelite recept na fb mozda nekoj mami zatreba ideja.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE

Lesnik bajadera

700gr secera
200ml vode
250gr margarin
250gr mljevenog keksa
100gr mljeveni lesnik
250gr mlevenih oraha
2kasicice kakao ili 100 grama cokolade
100gr crna cokolada za glazuru

Prvo podelite margarin( puter) na 3 jednaka dela Onda u serpu stavite secer i vodu i kuvati na tihoj vatri oko4-5 minuta. dodati 2 komada margarina( oko 160 gr) Promesati, pa dodati orahe,keks, lesnik sve lepo promesati i smesu podelite na polovinu u jedan dio dodati kakao ili cokoladu i lepo promesajte Smesu svetlu stavite na dasku za kolace, poravnjajte i odma stavite i tamnu smesu opet poravnjajte sperimiti glazuru, otopite cokoladu sa 1/3 margarina i preliti bajaderu ostavite na hladno 3-4 sata pa secite lepe bajadere.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Reformica

10 bjelanjaka
300 gr secera
300 gr oraha
100 gr przenih oljustenih i sjecenih ljesnika
Fil
10 zumanjaka
100 gr secera
200 gr cokolade za kuvanje
200 gr putra
1 dcl soka od narandze

Umutiti na pari bjelanjke dodajuci zlicu po zlicu secera u cvrsti snijeg. U umucene bjelanjke dodati mljevene orahe i sjeckane ljesnike. Peci tri kore. Fil Mutiti na pari zumanjke sa secerom dok se ne zgusnu. Dodati otopljenu cokoladu. Kada se ohladi dodati umuceni puter i sve zajedno umutiti u pjenastu kremu. Prije filovanja kore malo poprskati sokom od narandze. Filovati sve kore, odozgo i okolo. Posuti mljevenim orasima i ukrasiti cijelim ljesnjacima.ili po zelji ukrasiti moze cak i slagom.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama