250 gr mlevenih oraha i mlevene posne plazme po zelji
4 kasike secera
4 kasike griza
2 dl ulja
1 limun
1 kasicica praska za pecivo
PRELIV: 600 gr secera 700 ml vode 2 kesice vanilin secera
Prvo skuvajte preliv od navedenih sastojaka zatim,Pomesajte mlevene orahe posni keks,secer,griz,prasak za pecivo sa malo soka od limuna. Jednu koru premazite uljem,odozgo stavite drugu koru i nju premazite uljem, stavite fil.Tako uradite sa svim korama.kora fil kora fil i tako dok ne utrosite sav materijal,Iseci po zelji i stavite u zagrejanu rernu na 220 stepeni. Preliv:Vodu i secer kuvajte na laganoj vatri 15 min,pred kraj dodajte ostatak soka od limuna i vanilin seder,pa hladnim sirupom prelijte vrucu baklavu.Podelite recept sa prijateljima vreme je posta mozda nekom zatreba.Recept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO imate OVDE. Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE