POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Posna baklava



500 gr kora za baklavu
 250 gr mlevenih oraha i mlevene posne plazme po zelji
 4 kasike secera
4 kasike griza
2 dl ulja
 1 limun
1 kasicica praska za pecivo
 PRELIV: 600 gr secera 700 ml vode 2 kesice vanilin secera
Prvo skuvajte preliv od navedenih sastojaka zatim,Pomesajte mlevene orahe posni keks,secer,griz,prasak za pecivo sa malo soka od limuna. Jednu koru premazite uljem,odozgo stavite drugu koru i nju premazite uljem, stavite fil.Tako uradite sa svim korama.kora fil kora fil i tako dok ne utrosite sav materijal,Iseci po zelji i stavite u zagrejanu rernu na 220 stepeni. Preliv:Vodu i secer kuvajte na laganoj vatri 15 min,pred kraj dodajte ostatak soka od limuna i vanilin seder,pa hladnim sirupom prelijte vrucu baklavu.Podelite recept sa prijateljima vreme je posta mozda nekom zatreba.Recept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept