POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Keks oblatne


Potrebno je : 2 lista oblatne, 500 gr petit keksa, 300 gr marmelade od kajsije, 250gr secera,250 gr margarina,2 kasike kakaa,150gr mlevenih oraha i 150 gr mlevenog keksa.

Uspinovati secer sa 2 dl vode,dodati kakao i margarin,mesati dok se sastojci ne rastope. Skinuti posudu sa sporeta ,dodati orahe i keks,sve sjedinjiti i ostaviti da se prohladi. Uzeti dva lista oblatne,premazati marmeladom sa reljefaste strane. Preko marmelade poredjati keks,premazati filom,pa opet red keksa i preklopiti ga drugim listom oblatne. Strana namazana marmeladom naleze na keks. Ostaviti da se ohladi.

Bela ladja

5 belanaca umutiti sa 300gr secera,100 gr kokosa, kasiku prezli. Susiti na 150 stepeni na listu oblatne. Ponoviti postupak jos jedanput. 

Fil napraviti na sledeci nacin: 10 zumanaca i 10 kasika secera kuvati na pari. Kada se ohladi dodati jedan umucen margarin. Fil stavljati izmedju te dve oblatne, odgore se stavlja glazura.

Bavarsko pecivo kuva se -prigodno za rodjendane

1 kg brasna,
 5 dec vode, soli,
1 deci ulja,
40 grama svezeg kvasca,

Zamesiti glatko testo da se ne lepi ali da nije tvrdo kad ste zamesili testo nauljite vrlo malo ciniju u kojoj ce testo da nadolazi i ostavite 1 sat
. Kada je testo nadoslo izrucite na radnu povrsinu i podelite testo na male loptice jednake i razvlaciti svaku lopticu i uvijatiti u kifle,puzice i oblike po zelji .
U medjuvremenu dok formirate kifle stavite u serpu litru vode kasiku soli i 4 kasike sode bikarbone i kad voda prokljuca spustati po nekoliko kiflica u vrelu vodu na najduze minut zatim ih vaditi i stavljati na pleh sa pouljenim pek papirom posuti ih susamom , kimom suncokretovim semenkama ili morskom solju ( po ukusu ) i peci u vec zagrejanoj rerni dok ne porumene i budu braon 20 minuta na 200c.Ako praviite rodjendane ili neke proslave mozda vam zatrebaju i predjela neka ,recepte za 4 predjela da odusevite sve imate OVDE

Kao u stara dobra vremena-przenice

starog hleba tanko nasecenog ili u mom slucaju tost hleb
2 jaja
1,5 dl mlijeka
Umutite jaja i po potrebi dodajte malo brašna i mlijeko da dobijete žitku masu koja se lepi na hleb,u to dodati vegetu ili zacine po zelji Pecite u masnoći dok ne porumeni s obje strane i stavljajte na papir da upije suvišnu masnoću.

Mozete ih jesti tako same a mozete ih premazati i kajmakom ili po zelji.Podelite recept na svoj fb mozda nekoj prijateljici zatreba.

kamilica protiv dijabetesa


KAMILICA PROTIV DIJABETESA Čaj od kamilice se najčešće upotrebljava tokom lečenja očnih infekcija, stomačnih tegoba i iritacija kože. Pospešujući probavu, podstiče izbacivanje štetnih materija iz organizma i tako omogućuje detoksikaciju i dezinfekciju creva. Osim što smiruje brojne upale, utvrđemo je da čaj od kamilice ima važnu ulogu u borbi protiv dijabetesa. Čaj od kamilice snižava i nivo šećera u krvi i pomaže u prevenciji komplikacija kao što su slabljenje vida, oštećenja bubrega i problemi sa cirkulacijom, koje dijabetes najčešće izaziva.vendoksin kapi napravite sami
Izvor: Stil magazin

Cokoladni mandarina hleb

Hleb ga zovem jer sam ga pekla u plehu pa je takvog oblika,kao struca hleba,inace je kolac.
Šoljica  je od 2 dl
Sastojci
1 šoljica griza
1 šoljica mlijeka
1 šoljica brašna
1/2 šoljice šećera
1 šoljica mljevenih oraha
1 šoljica nasjeckanih mandarina ili narandzi
1 jaje
1 šoljica ulja
1 prašak za pecivo
2 kasike kakaa
8 dag maslaca ili margarina
10 dag čokolade za kuvanje po želji
sok od 2-3 mandarine ili 1 narandze


Jaje i šećer pjenasto izmješati, dodati mlijeko, ulje i rastopljeni maslac. Umješajte brašno, griz, kakao, prašak za pecivo i orahe. Promješajte i na kraju umješajte mandarine te po želji naribajte čokoladu za kuhanje. Namažite kalup ili tepsiju maslacem i obilno pospite brašnom. Smjesu za kolač ulijte u kalup. moj je uzi onaj od srnecih ledja vi mozete u bilo koji,koji posedujete.Biskvit stavite peći na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pečnici. Pecite nekih 20 minuta ( probajte čačkalicom da li je gotov). Vruč kolač obilno pospite sokom od mandarine i ostavite da se ohladi.Po zelji od gore izlijte glazuru inace u original recept ide ali ja nisam imala cokoladu pri ruci.

Sirup od koprive: Idealan lek za čišćenje krvi i za niz drugih tegoba


Tradicionalno sirup od koprive se koristi za čišćenje krvi, ali je i ukusan i osvežavajući napitak ako ga pomešate sa gaziranom vodom i malo leda.
 Naučite kako da ga napravite.

Ovaj sok je dobar i protiv reume i artritisa, a kako koprive imaju mnogo gvožđa koriste ga i u borbi protiv anemije.
Čak ga piju oni koji imaju astmu i probleme sa kožom. 
Takođe, veruje se da sprečava respiratorne i urinarne probleme, ali i gubitak kose
.Donosimo vam dva recepta – jedan sasvim jednostavan, a drugi u kombinaciji sa limunom i medom.

Najjednostavniji sirup od kopriva
Potrebno vam je: 1 kg listova mlade koprive, 
2,5 litre vode i šećer (500 gr na svakih 500 ml tečnosti).
Operite i ocedite listove koprive, pa ih potopite u vodu i krčkajte na srednjoj temperaturi oko sat vremena, dodajući vodu koja ukuha. 
Procedite, pa dodajte šećer i mešajte dok se ne istopi u potpunosti. Dobijeni sirup sipate u staklene flaše i dobro zatvorite.


Koprive, med i limun Pripremite: oko 400 gr svežih mladih listova koprive, sok od 6 većih limunova, 800 gr šećera, 5 punih kašika livadskog meda i 1 litar filtrirane vode. Koprive operite i iseckajte. Ulijte vodu u šerpu i stavite šećer (recimo pola smeđeg, pola belog). Sve stavite na šporet da kuva povremeno mešajući (kada prokuva ostavite da krčka 5 minuta).


Ukoliko se pojavi pena na površini uklonite je kašikom. Koprive stavite u keramičku posudu i prelijte šećernim sirupom. Poklopite tanjirem i pritisnite težom čašom ili teglicom. Ostavite tako 10 minuta. Sada dodajete limunov sok i med. Rukama cedite sok i odvajate koprive



. Kada dobijete sirup, procedite ga kroz cediljku ako je potrebno i posao je završen. Sirup sipate u sterilizovane boce, zatvorite i ostavite na rashladnom i tamnom mestu.Sok pravite tako što pomešate ¼ čaše sirupa sa ¾ vode. Sirup može trajati 6 meseci. Dejstva: Stimuliše limfni sistem te poboljšava imunitet
Ublažava simptome artritisa
 Pomaže oslobađanje mokraćne kiseline iz zglobova
Pomaže funkcionisanje nadbubrežnih žlezda
Jača fetus kod trudnica Uništava crevne parazite Pomaže funkcionisanje štitne žlezde, pankresasa i slezine Poboljšava proizvodnju mleka kod dojilja







Ublažava simptome menopauze Ublažava menstrualne grčeve i nadimanje Pomaže u razbijanju kamena u bubregu Smanjuje hipertenziju
 Pomaže kod oboljenja disajnih puteva Pomaže osobama koje pate od astme Zaustavlja krvarenje Smanjuje rizik od raka prostate Eliminiše alergijski rinitis
Smanjuje mučninu Leči običnu prehladu i jos niz drugih bolesti,Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za domacu sokatu imate OVDE-Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE-Recept za najbolje i najlakse slatko bez hemije imate OVDE



Posna pesak torta-ne pece se

8 kesica pudinga od vanile najbolje
30 kasika secera
 2 posna margarina
 300g mlevenog keksa- posnog
 300g kokosovog brasna
 300g mlevenih oraha
Posni slag 

8 kesica pudinga skuvati u 2 litra vode sa 30 kasika secera. 1/2 litra vode uzeti da se puding umesa, a u ostatku kuvati puding.Kada se puding skuva i ohladi dodati 2 margarina i umutiti mikserom.Smesu podeliti na 3 jednaka dela. U prvi deo staviti 300g mlevenog keksa, u drugi 300g kokosovog brasna, a u treci 300g oraha.Na tacni formirati tri kore. Prva kora je od keksa, druga od kokosa i treca od oraha. Umutiti  posni slag  i premazati tortu.Vreme je posta podelite recept sa prijateljima na fb ,mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE

Brzo jogurt testo za sve vrste peciva

Od ovoga testa mozete praviti svakojake vrste testa, ja sam pravila kiflice. Potrebno vam je 2 jajeta, prasak za pecivo, na vrh noza sode bikarbone, 50 gr pavlake, pola case jogurta,  malo ulja, malo soli , kilogram mekog brasna i mleka po potrebi.

Sve sastojke sjedinjiti i umesiti testo. Razvaljati ga oklagijom na debljinu prsta i seci na zeljene oblike. Testo se moze peci na vrelom ulja Ili u zagrejanoj rerni, kako vam volja.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Posni rucak=paradajz corba i rezanci na suvo

Ocistimo oko pola kilograma krompira,isecemo na kockice i stavimo da se kuva.
 U medjuvremeno isecemo glavicu crnog luka na sitne kockice, proprzimo na malo ulja dok ne promeni boju ili ne postane staklast.
 Mozemo umesiti testo za rezance ili skuvati kupovne .
Kuvani krompir procediti, all tu vodu sacuvati za paradajz corbu.
 Kada se krompir procedi staviti ga   U proprzeni luk,  zaciniti po zelji, mozete staviti po zelji i kasikicu Aleve paprike .
 Dosuti testeninu i promesati koji put da se smesa sjedinje.


E sada prelazimo na paradajz corbu. Iseckamo sitno crni luk I prodinstamo na malo ulja. 
Kada promeni boju i postane staklast sipamo onu vodu u kojoj se kuvao krompir i paradajz pirea ili kuvanog paradajza.
 Kada tecnost provri dodamo zacine i rezance ili flekice .
 Corbica je gotova kada se testo skuva. 
Prijatno Vreme je posta podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.jos neke video posne recepte imate u tekstu mozda vam zatreba-
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE



Paprika punjena krompirom i sirom

Potrebno nam je 1 kg krompira, 900 gr siljate crvene paprike,
100 gr slanine, 150 gr trapista, origana po ukusu ,so i biber.


Paprike dobro oprati ,odstraniti peteljke i iseci sa jedne strane da se dobiju ladjice. Odseceni deo paprike iseci na kockice , krompir oljustiti i izrendati, slaninu iseci na kockice. Slaninu proprziti na malo ulja ,dodati krompir i papriku. Zaciniti sa origanom ,sli i biberom. Gotovo je punjenje kada paprika omeksa. Skloniti sa ringle i sipati 100 gr izrendanog sira. Izmesati fili i njme puniti paprike. Poredjati u dublji pleh ,oblozen papirom za pecenje. Peci u rerni nekih 20 minuta,izvaditi posuti ostatkom rendanog sira ,prekriti aluminijumskom folijom i vratiti u rernu jos nekih 10 minuta.Papriku mozete servirati sa prelivom od pavlake i belog luka.

Kinder torta

Kinder torta: Kora:6 belanaca,6 kasika secera,1 kasika ulja,2 kasike brasna,3 kasike prezli(150gr seckanih oraha ili lesnika  posuti u podmazan pleh) (2 kore)Jednu mozete ispeci bez lesnika i oraha,da se razlikuju.Kad su kore pecene  premazati ih  eurokremom.

FIL: Umutiti u 1/2 litre mleka 6 zumanaca,250 gr secera,1 puding od vanile,4-5 kasika brasna.kad se ohladi dodati 1 margarin.skuvati takva 2 fila,u jedan deo staviti 100gr cokolade,slagati kora zuti fil kora braon fil od gore slag i ukrasiti po zelji.

Brze krofnice

Za ove brze i jedostavne krofnice potrebno nam je 4 jaja, 16 kasika brasna, 50ml ulja, kasikica secera, prasak za pecivo, dve case jogurta i vanil secer.

Umutimo smesu od navedenih sastojaka ,punimo modle ili punimo aparat za krofnice. Kada se ispeku prelijemo ih topljenom cokoladom ili medom, secerom u prahu, kako god volite. Deca ih prosto obozavaju.

Najbrzi mramorni kolac

1 čaša šećera
1,5 čaša brašna
2 kom vanilin šećera
1 kom praška za pecivo
2 kom jaja
1 velika kasika kakaoa
1 kom jogurt
1/2 čaše ulja

jaja, šećer i vaniliju dobro izmiksati, dodati ulje, jogurt i brašno s praškom za pecivo, podijeliti na dva dijela u jedan dodati kakao, sipati malo zutog malo crnog dela sarati ili sipati jedan za drugim delom i peći na 180 C, hladno posuti šećerom u prahu

Seljacka lisnata pogaca sa sirom

700-800gr brasna
1 jaje + 1 zumance za premazivanje
120gr margarina
1 kvasac
150gr belog sira
secer, so,
1/2 case ulja
0ko 400ml mlakog mleka
Oko 700-800gr prosejanog brašna sipajte 1 kesicu suvog kvasca, dodajte oko 400ml toplog mleka, 1 jaje, pola case ulja, kašiku šećera i kašiku soli i umesite mekše testo. Pokrite ga krpom i ostavite da odmori oko 30 min.

Od naraslog testa kidajte loptice ( oko 11-12 loptica) svaku malo oglagijom rastanjite u krug pa je prebacite u pleh koji ste malo podmazali margarinom. Rukom dodatno istanjite dok ne dobijete krug veličine pleha. Premažite otopljenim margarinom pa isto uradite i sa sledećom jufkicom. Na svaku treću ili četvrtu narendajte beli stari sir Bitno je da svaku istanjenu jufku osim poslednje, premažete istopljenim margarinom.Isecite pogaču na kocke pa premažite samo sa umućenim žumancem. Ostavite je da odmori i naraste još oko 30-45 minuta pa je pecite na oko 180C oko 35-40 minuta. Prvih 20 minuta je prekrijte alu folijom da ne bi previše izgorela.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept