POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Rodjendanska Kasandra torta-recept i postupak

KORA 1:
4 bjelanjka
10 dkg šećera
10 dkg kokosa
2 žlice brašna
KORA 2:
4 bjelanjka
10 dkg šećera
10 dkg ribane čokolade
2 žlice brašna
KORA 3:
4 bjelanjka
10 dkg šećera
10 dkg mljevenih lješnjaka ili oraha
2 žlice brašna
FIL:
12 žumanjaka
25 dkg šećera
4 pudinga od vanilije
1 l mlijeka
25 dkg margarina
10 dkg istopljene čokolade
10 dkg lješnjaka ili oraha
ukrasiti po želji

KORA 1 SA KOKOSOM 1. Izradite čvrsti snijeg od bjelanjaka, polako dodavajući šećer. 2. Kuhačom umiješajte kokos i brašno, sve sjediniti. 3. Pecite na 200 stupnjeva po 15 minuta. biskvit-od-kokosa

KORA 2 SA ČOKOLADOM 1. Izradite čvrsti snijeg od bjelanjaka, polako dodavajući šećer. 2. Umiješajte ribanu čokoladu i brašno. sa-cokoladom 3. Pecite na 200 stupnjeva po 15 minuta.

 KORA 3 SA LJEŠNJACIMA 1. Izradite čvrsti snijeg od bjelanjaka, polako dodavajući šećer. 2. Kuhačom umiješajte mljevene lješnjake ili orahe, i brašno. 3. Pecite na 200 stupnjeva po 15 minuta. sa-orasima


 TROSTRUKI FIL 1. Izradite žumanjke, šećer, pudinge od vanilije sa malo mlijeka. puding-i-zumanci 2. Ostatak mlijeka stavite zakuhati. 3. Kada mlijeko zakuha, ubacite izmiješane žumanjke. 4. Nakon što se sve skuha, ostavite da se ohladi. skuhana-krema 5. U hladan fil umiješajte margarin. zumanci-i-margarin 6. Podjelite na tri dijela. 7.prvi deo ostavite tako 8. U drugi dio dodajte istopljenu čokoladu.9. U treći dio dodajte lješnjake ili orahe. krema-sa-ljesnjacima

 PREMAZIVANJE KASANDRE 1. kora 1 – zuti fil dno 2. kora 2 – fil sa čokoladom sredina 3. kora 3 – fil sa lješnjacima ili orasima vrh 4. ukrasiti po želji.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja za rodjendan.

Spanacnik

3 jaja
1 solja jogurta
pola solje ulja
1 solja kukuruznoga brasna palente
1 solja obicnoga brasna
1 prasak za pecivo
150 gr sira
 obareni spanac
jedna kisela pavlaka

Obareni spanac rasuti po podmazanoj tepsiji umutiti smesu od ostalih sastojaka i preliti po njemu,Peci u predhodno zagrejanoj tepsiji ,proveriti viljuskom kad je peceno,Kad izvadite iz rerne premazati sa pavlakom.

Mileram tortica sa visnjma

Tijesto
25 dag glatkog brašna
10 dag šećera
1 paketić praška za pecivo
1 paketić vanilin šećera
8 dag maslaca
1 jaje
Fil
1/2 l mlijeka
2 vrećice pudinga od vanilije
20 dag šećera
80 dag milerama

Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto i ostaviti u hladnjaku oko 45 minuta. Tada ga razvaljati i staviti na dno i zidove okruglog kalupa, prethodno namazanog margarinom i posutog brašnom. NAPOMENA: Ako vam je tijesto previše suho, mrvi se, dodajte kasiku pavlake malo maslaca, što god... nećete pogriješiti.. U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo istresti mileram. Odmah sipati u kalup, preko fila staviti voće po želji, može biti doista svako voće i kombinacija svih vrsta voća.Ja sam ovaj put stavljala visnje jer sam samo njih imala Peći 70 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva.Kada tortu izvadite iz pećnice fil će se “tresti” i “mrdati”. Neka vas to ne brine, stegnut će se hladeći. Dobro ohladiti, po zelji od gore moze slag ili cak glazura ili vocni preliv pečem je obicno u kalupu promjera 26 cm.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najsocniji kolac sa visnjama koji se jednostavno pravi imate OVDE

Zebra palacinke da odusevite malisane

Sastojci:

4 јаја
500 ml mleka
prstohvat soli
malo margarina istopljenog
2 dl mineralne vode
brašna po potrebi
2 kašike kakao praha
Priprema:

Jaja i šećer dobro umutiti. Zatim dodati otpoljeni margarin i so. U smesu dodati mleko i mineralnu vodu, zatim brašno i sve mešati dok se ne dobije homogena masa. Smesu podeliti na dva dela. U 1/4 smese staviti kakao prah.U bočicu ili kesu koja je isećena pri dnu staviti smesu od kakao praha. Svetliju smesu razliti na tiganj, kada se zapeče šarati u krug braon smesom. Zatim okrenuti palačinku na drugu stranu da se dopeče. Gotove palačinke filovati po želji.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja .

Mancmelo mafini -savrseni za decije rodjendane prvi se smazu VIDEO RECEPT

Video recept se nalazi ovde 


SEHERZADA sa turskim keksom ne pece se- Recept i postupak

Potrebno je
4 pudinga od karamela (mleko za puding) dva pakovanja turskog keksa 500gr šlaga ili slatke pavlake i jedan margarin za kolace






Skuvati puding ko sto pise na kesici i ostaviti da se ohladi, u medjivremenu umutiti šlag i posebno margarin.U ohladjeni puding staviti margarin i sjedinjiti.Na tacnu redjati red keksa ,pa red pudinga i slaga ...i tako dok se ne utrosi materijal.Keks niposto ne umakati . od ostatka šlaga ukrasiti tortu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recepte za mancmelo mafine koji uvek najbolje prodju imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE-Recept za brzinsKu tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE,Recept za najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE



Seoski hleb iz serpe-savrsen uz nedeljni rucak-VIDEO RECEPT

1 kg brasna
kesica suhog kvasca
Kasikica secera
2 kasikice soli
1 prasak za pecivo
Cca 500-600 ml vode

U prosijano brasno dodamo suhi kvasac, te ostale sastojke po redu. Zamijesimo toplom vodom. Kolicina vode zavisi od vrste brasna. Trebate dobiti tijesto koje se da oblikovati rukama. Takvo tijesto pustite da nadolazi oko sat vremena ili dok se ne duplira. Kad je tijesto nadoslo. Izvadite ga iz posude i sa svih strana uvaljate u brasno.U rerni zagrijanu na 220 stepeni stavite serpu sa metalnim poklopcem ili vatrostalnu posudu sa poklopcem da se zagrije. Stavljate praznu. Kad je dobro zagrijana u nju stavljate hljeb, odmah poklapate i pecete oko 50 minuta na temepraturi od 220 stepeni. Ako je hleb deblji bit ce potrebno i malo duze. Probajte nozem ili cackalicom pri kraju pecenja.Hljeb se ne premazuje nicim niti poklapa nakon pecenja. Samo izvadi iz serpe i pustiti da se hladi i to je to.koristite obicnu serpu koja inace ide na ringlu, samo paziti da rucke nisu plasticne ili osjetljive na temperaturu. Vatrostalne posude su idealne za ovo .Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba od drugarica.

Brza torta sa plazmom i krem bananicama ne pece se

600 g mlevene plazme
250 g margarina
3 dl soka od narandže
100 g topljene čokolade
6 seckanih krem bananica
200 g šlaga

Priprema Plazmu sipati u dublji sud, dodati seckane krem bananice, zatim dodati izmiksan margarin, topljenu čokoladu i na kraju sok od narandže. Sve lepo sjediniti, da se dobije kompaktna smesa, i na tacni ili u kalupu oblikovati tortu po želji. Ukrasiti je umućenim šlagom.Sa strane mozete posloziti piskote ili cokoladice  zbog dekoracije.Podelite recept sa prijateljima mozda nekoj mami zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE-Recept za najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE

Recepti za 6 najlepsih kremastih torti prigodnih za praznike i rodjendane i video recepti

Za rodjendane i praznike i dan danas pravim domace torte,nisam bas ljubitelj kupovnih,a i moji klinci i gosti su navikli od mene domace
.Ovo je samo neki izbor najlepsih torti koje sam pravla u zadnje vreme
.Sve ih vec imate napisane na blogu ,pa vi odlucite koju zelite da procitate.
Prigodne su za Bozic ,Uskrs ,slave i za rodjendane.
Prva na slici tj ova najveca slika je ledeni vetar recept za njega imate OVDE
Gornji desni ugao je kremasta kapucino torta recept za nju imate OVDE
Sledeca je kremasta rafaelo torta recept je OVDE

Levi ugao je lenja zena koja se ne pece recept je OVDE
Ova okrugla je Ferero torta recept je OVDE





Poslednja slika je najlepsa brzinska torta  recePt za nju je OVDE 








Ako nesto proslavljate mozda vam trebaju i recepti za  ova 4 predjela imate OVDE
4 recepata za najlepsa predjela sa kojima cete oduseviti sve



Ako pravite kolace za slavlja recept za 10 sitnih najlepsih kolaca imate OVDE
ovde imate i jos par video recepata za torte mozda ce vas interesovati 


Podelite recept sa prijateljima ha fb vreme je praznika mozda nekoj drugarici zatreba.Recept za brzinsKu tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE-Recept za najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE





LaZANJA palacinke-skroz nesto drugacije od svega sto ste probali


Sastojci

  4 osobe



  • SMJESA ZA PALACINKE
  • 3 srednje velika jaja ( velicina M )
  • 1,25 dl mlijeka
  • 150 g brasna
  • na vrh noza praska za pecivo
  • malo soli
  • 75 ml mineralne ( kisele ) vode
  • NADJEV
  • 1 veci luk, sitno isjeckan
  • 4 grancice timijana
  • 4 grancice bosiljka
  • 3 - 4 zlice ulja
  • 300 g mljevenog govedjeg mesa
  • 1 zlica paradajz pirea
  • 500 g paradajza, sitno isjecenog moze i jedna paprika ja sam imala pri ruci pa sam i nju naseckala
  • 250 ml vode
  • 1 povrtna kockica za juhe
  • 100 g rendanog sira goude
  • sol+papar

1. Za palacinke izmjesati sve sastojke ( osim mineralne vode, koju cete dodati na kraju, kada smjesa odstoji ) u glatku smjesu bez grudvica.
Pokriti i ostaviti da odstoji oko 15 - 20 min.
 Prije samog pecenja u smjesu umjesati mineralnu vodu i dobro promjesati. Ispeci 4 - 5 palacinki u tavi velicine 26 cm ( kod mene tava od 28 cm ).
 2. Luk ocistiti i isjeci sitno. Zacine oprati i posusiti. Ostaviti malo za ukras, a ostatak isjeci sitno.
 3. Na malo vruceg ulja dinstati meso dok ne postane zrnasto i dok voda ne ispari.
Kad je gotovo ostaviti na stranu.
 Luk i zacine dinstati na malo ulja, dok luk ne omeksa, zatim dodati pire od paradajza i promjesati. Dodati sjeckani paradajz, vodu i kockicu za juhe.
 Kuhati na slaboj vatri oko 10 min. Umak podijeliti na dva jednaka dijela.
U jedan dio umijesati dinstano meso, zaciniti paprom i soli. Drugi dio umaka ostaviti za prelijevanje palacinki. 4. Palacinke puniti smjesom, zatim dva kraja sa strane prebaciti da ne bi curio fiil  i motati u rolat
 5. Zamotane palacinke sjeci na 4 dijela i redati u keramicki kalup koji malo premazete uljem.Ostatakom umaka preliti palcinke odozgo.
 Bolje je koristiti malo veci kalup kako palacinke ne bi bile gusto poredane.
Tako umak moze skliznuti i izmedju a ne da ostane samo gore.
Ostatakom umaka preliti palcinke odozgo.
 Bolje je koristiti malo veci kalup kako palacinke ne bi bile gusto poredane. Tako umak moze skliznuti i izmedju a ne da ostane samo gore.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja.Obavezno pogledajte i recept za tortu sarmu recept se nalazi OVDE,Recept za cufte u omotu imate OVDE,Recept za krompir u slanini koji ce vas oduseviti imate OVDE,Recept za cevape u krompiru imate OVDE

Rucak na brzaka


10 kom cevapa ili koliko vas ima
10 kom krompirica velicine cevapa
po ukusu vegete
po ukusu bibera
1 kom pavake za kuvanje
ulje
Krompire oguliti,oprati i izbusiti mu sredinu koliki je cevap.Npr ja to radim spravicomm za tufahije...ili nozem ako ste vestiji,krompiri treba da budu velicine kao cevap,u momentu kad sam ravila moji su krompiri bili malo manji,ali ne smeta nista

Krompir povegetiti i pouljiti.Cevape pripremiti.Nek se odmrznu ako su u zamrzivacu ,A ako imate svjeze jos bolje.Pa u sredinu koja je udubljena stavljati po cevap...
Redati u tepsiju.Pouljiti,povegetiti i pobiberiti...Pecii oko 40minPred kraj pecenja zaliti pavlakom za kuhanje..
Po zelj ivi mozete zalitii paradajz sosom-Sta ko voli..
A ko voli sitno nasjeckati bijeli luk i posuti odozgo.POdelite ovaj jednostavan recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Jabukovaca sa pekmezom -starinski bakin kolac

Za prhko tijesto :

250 g margarina
1 jaje
4 čaše glatkog brašna
1/2 čaše vode
1 prašak za pecivo
1/2 čaše šećera
Za nadjev :
6 većih jabuka
- malo cimeta
- malo krušnih mrvica
1/2 čaše šećera
Ostalo :
- šećer u prahu
- domaća mermelada od šljiva ili jabuka

Oko 3 čaše brašna stavite na radnu površinu i napravite rupicu u sredini. Narežite margarin na kockice i stavite ga u udubinu. Dodajte jaje, šećer i prašak za pecivo. Sve rukama zgniječite, dolijte vode i umijesite tijesto. Dodajite brašna koliko tijesto popije ( oko 1 čašu ), a da ne bude tvrdo niti da se lijepi za ruke. Tijesto podijeliti na dva dijela.Svaku polovicu tijesta posebno razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj podlozi na 5 mm ( milimetra ) debljine.Pomoću dobro nabrašnjenog valjka dignite tijesto od radne površine i premjestite ga u margarinom namaštenu tepsiju. Krajeve odstranite nožićem.



Tijesto premažite mermeladom u tankom sloju, na to složite nadjev od jabuka i poravnajte.Drugu polovicu tijesta razvajajte i dignite s radne površine na isti način kao i prvu polovicu. Stavite je preko nadjeva od jabuka i nožićem odstranite krajeve koji vire van tepsije. Rukama malo pritisnite krajeve da nadjev ne curi van.Čačkalicom ili vilicom probušite par rupa po tijestu i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180*C oko 40 minuta,Po zelji pospite secerom u prahu kad je gotova.
.


Priprema nadjeva : 1. Jabuke operite, odstranite im peteljke i špice.





Naribajte, pomiješajte s šećerom i cimetom pa dodajte malo krušnih mrvica da upiju vodu.
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Recepte za mancmelo mafine koji uvek najbolje prodju imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE

Susam salata-nabolji izbor za slave proslave i praznike


400 gr majoneza
400 gr šunkarice
800 gr sira po zelji ,stavite onaj koji najavise volite,nema greske
2 kisele pavlake



200 gr prženog susama
8 kom kiselih krastavaca
Iseckati na kocke šunkaricu i krastavce.Sir umutiti sa majonezom, dodati pavlaku i još kratko mutiti, dodati šunkaricu, krastavce, susam i sve zajedno izmešati.Salata je lepa jer susam zaista daje poseban šmek siru i ostalim sastojcima.Ohladite salati i ukrasite po zelji,salata je bas izadasna i ima je dosta.Odlicna je uz pecenje i savrsena za slave i proslave.Vreme je slava podelite sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba-RECEPT ZA NAJEPSU SALATU SA PECENIM PAPRIKAMA IMATE OVDE-Recept za najlepsu kremastu salatu koja se lako pravi a savrsena je uz sve vrse pecenja i sva slavlja sa pecenom paprikom imate OVDE -

.Recept za karaljicu medju salatama sopsku salatu imate OVDE.RECEPT ZA TORTU OD krompir salate imate OVDE.Recept za salatu od praziluka i krompira imate OVDE,Recept za salatu sa sampinjonima i makaronama imate OVDE.RECEPT ZA NAJLEPSU SUSAM SALATU IMATE OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept