Za ovaj desert potrebno nam je brasna, kisele vode, praska za pecivo,vanil secera, ulja i dve, tri jabuke.
Ocistimo jabuke od semenki i isecemo na tanke snite ili listove.
Umutimo testo za palacinke od brasna, kisele vode, praska za pecivo, dodamo i malo ulja. Testo umutimo malo gusce nego sto je redovno testo.
U tiganj kada razlijemo testo poredjamo isecene tanko jabuke i preokrenemo palacinku kako bih I tu stranu ispekli , na kojoj su poredjane jabuke. Pecene palacinke mozemo posuti secerom i cimetom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
danasnji rodjendani dece se ne mogu zamisliti bez ovog popularnog slatkisa,evo i naseg recepta pa probajte i vi da obradujete vase klince iako im nije rodjendan
2 komada jaja
10 kašika brašna 4 kašike vode 4 kašike ulja 7 kašika šećera 1 kašika kakaa 1 vanilin šećer 1 prašak za pecivo 1 kašika mleka 100gr čokolade za kuvanje 80 gr margarina šarene mrvice ili nešto drugo za ukrašavanje
štapići za ražnjiće
Odvojite žumance od belanaca i umutite ih mikserom sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodajte ulje, vodu, brašno mleko prašak za pecivo i kakao. Od belanaca napravite čvrst sneg i u njega dodajte smesu sa žumancima. Izlijte u silikonske kalupe i stavite da se peče 15 minuta na 180 stepeni.kad su peceni ,kroz njih probodite stapice za raznjice ,izvadite i ubodite u nesto stabilno npr stiropr,napravite glazuru margarin treba otopiti na vatri i dodati mu čokoladu polomljenu na kockice, kao i 2-3 kapi ulja za sjaj.svaku bombicu umocite u glazuru u zavisnosti da li zelite od bele cokolade ili crne ili se igrajte bojama,dok je jos vruca glazura umocite u sarene mrvice ili pustite masti na volju,ostavite da se stigne i kad je gotovo iznenadite vase
klinceRecepte za mancmelo mafine koji uvek najbolje prodju imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE
50gr vanila pudinga u ovom slucaju moze sa bilo kojim ukusom
125gr brasna (mekog)
Od navedenih sastojaka zamesiti glatko testo, zamotati u foliju i ostaviti 1/2 sata u frizider.Testo ponovo malo premesiti i oblikovati tanji valjak.Seci snitice i formirati male kuglice, malo vece od lesnika.Kuglice redjati u pleh oblozen pek-papirom i viljuskom stisnuti svaku da ostane sara.Praviti razmak izmedju kuglica jer ce prilikom pecenja narasti.Peci na 180*C u predhodno zagrejanoj pecnici od 5-8 min,Vrlo je bitno da razmera sastojaka bude tacna ,da odstoji testo i da se dobro razmesi u suprotnom kolacici ce se rastopiti i razgnjecati.Kad ih ispecete nemoj te ih odmah vaditi iz tepsije nego drzite negde izvan pecnice da se stegnu i da se ohlade,jer ako ih odmah budete vadili bice previse mekani.Sa istom smesom mozete praviti sa bilo kojom vrstom pudinga,Podelite recept na fb sa prijateljima mozda nekom zatreba.Sa cokoladom imate OVDE
KORA 1 SA KOKOSOM
1. Izradite čvrsti snijeg od bjelanjaka, polako dodavajući šećer. 2. Kuhačom umiješajte kokos i brašno, sve sjediniti. 3. Pecite na 200 stupnjeva po 15 minuta. biskvit-od-kokosa
KORA 2 SA ČOKOLADOM 1. Izradite čvrsti snijeg od bjelanjaka, polako dodavajući šećer. 2. Umiješajte ribanu čokoladu i brašno. sa-cokoladom 3. Pecite na 200 stupnjeva po 15 minuta.
KORA 3 SA LJEŠNJACIMA 1. Izradite čvrsti snijeg od bjelanjaka, polako dodavajući šećer. 2. Kuhačom umiješajte mljevene lješnjake ili orahe, i brašno. 3. Pecite na 200 stupnjeva po 15 minuta. sa-orasima
TROSTRUKI FIL 1. Izradite žumanjke, šećer, pudinge od vanilije sa malo mlijeka. puding-i-zumanci 2. Ostatak mlijeka stavite zakuhati. 3. Kada mlijeko zakuha, ubacite izmiješane žumanjke. 4. Nakon što se sve skuha, ostavite da se ohladi. skuhana-krema 5. U hladan fil umiješajte margarin. zumanci-i-margarin 6. Podjelite na tri dijela. 7.prvi deo ostavite tako 8. U drugi dio dodajte istopljenu čokoladu.9. U treći dio dodajte lješnjake ili orahe. krema-sa-ljesnjacima
PREMAZIVANJE KASANDRE 1. kora 1 – zuti fil dno 2. kora 2 – fil sa čokoladom sredina 3. kora 3 – fil sa lješnjacima ili orasima vrh 4. ukrasiti po želji.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja za rodjendan.
3 jaja
1 solja jogurta
pola solje ulja
1 solja kukuruznoga brasna palente
1 solja obicnoga brasna
1 prasak za pecivo
150 gr sira
obareni spanac
jedna kisela pavlaka
Obareni spanac rasuti po podmazanoj tepsiji umutiti smesu od ostalih sastojaka i preliti po njemu,Peci u predhodno zagrejanoj tepsiji ,proveriti viljuskom kad je peceno,Kad izvadite iz rerne premazati sa pavlakom.
Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto i ostaviti u hladnjaku oko 45 minuta. Tada ga razvaljati i staviti na dno i zidove okruglog kalupa, prethodno namazanog margarinom i posutog brašnom.
NAPOMENA: Ako vam je tijesto previše suho, mrvi se, dodajte kasiku pavlake malo maslaca, što god... nećete pogriješiti..
U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo istresti mileram. Odmah sipati u kalup, preko fila staviti voće po želji, može biti doista svako voće i kombinacija svih vrsta voća.Ja sam ovaj put stavljala visnje jer sam samo njih imala
Peći 70 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva.Kada tortu izvadite iz pećnice fil će se “tresti” i “mrdati”. Neka vas to ne brine, stegnut će se hladeći. Dobro ohladiti, po zelji od gore moze slag ili cak glazura ili vocni preliv
pečem je obicno u kalupu promjera 26 cm.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najsocniji kolac sa visnjama koji se jednostavno pravi imate OVDE
Jaja i šećer dobro umutiti. Zatim dodati otpoljeni margarin i so. U smesu dodati mleko i mineralnu vodu, zatim brašno i sve mešati dok se ne dobije homogena masa. Smesu podeliti na dva dela. U 1/4 smese staviti kakao prah.U bočicu ili kesu koja je isećena pri dnu staviti smesu od kakao praha. Svetliju smesu razliti na tiganj, kada se zapeče šarati u krug braon smesom. Zatim okrenuti palačinku na drugu stranu da se dopeče.
Gotove palačinke filovati po želji.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja .
4 pudinga od karamela (mleko za puding)
dva pakovanja turskog keksa
500gr šlaga ili slatke pavlake
i jedan margarin za kolace
Skuvati puding ko sto pise na kesici i ostaviti da se ohladi, u medjivremenu umutiti šlag i posebno margarin.U ohladjeni puding staviti margarin i sjedinjiti.Na tacnu redjati red keksa ,pa red pudinga i slaga ...i tako dok se ne utrosi materijal.Keks niposto ne umakati . od ostatka šlaga ukrasiti tortu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recepte za mancmelo mafine koji uvek najbolje prodju imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE-Recept za brzinsKu tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE,Recept za najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
U prosijano brasno dodamo suhi kvasac, te ostale sastojke po redu. Zamijesimo toplom vodom. Kolicina vode zavisi od vrste brasna. Trebate dobiti tijesto koje se da oblikovati rukama. Takvo tijesto pustite da nadolazi oko sat vremena ili dok se ne duplira.
Kad je tijesto nadoslo. Izvadite ga iz posude i sa svih strana uvaljate u brasno.U rerni zagrijanu na 220 stepeni stavite serpu sa metalnim poklopcem ili vatrostalnu posudu sa poklopcem da se zagrije. Stavljate praznu.
Kad je dobro zagrijana u nju stavljate hljeb, odmah poklapate i pecete oko 50 minuta na temepraturi od 220 stepeni. Ako je hleb deblji bit ce potrebno i malo duze. Probajte nozem ili cackalicom pri kraju pecenja.Hljeb se ne premazuje nicim niti poklapa nakon pecenja. Samo izvadi iz serpe i pustiti da se hladi i to je to.koristite obicnu serpu koja inace ide na ringlu, samo paziti da rucke nisu plasticne ili osjetljive na temperaturu. Vatrostalne posude su idealne za ovo .Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba od drugarica.
600 g mlevene plazme
250 g margarina
3 dl soka od narandže
100 g topljene čokolade
6 seckanih krem bananica
200 g šlaga
Priprema
Plazmu sipati u dublji sud, dodati seckane krem bananice, zatim dodati izmiksan margarin, topljenu čokoladu i na kraju sok od narandže. Sve lepo sjediniti, da se dobije kompaktna smesa, i na tacni ili u kalupu oblikovati tortu po želji. Ukrasiti je umućenim šlagom.Sa strane mozete posloziti piskote ili cokoladice zbog dekoracije.Podelite recept sa prijateljima mozda nekoj mami zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE-Recept za najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE
Za rodjendane i praznike i dan danas pravim domace torte,nisam bas ljubitelj kupovnih,a i moji klinci i gosti su navikli od mene domace
.Ovo je samo neki izbor najlepsih torti koje sam pravla u zadnje vreme
.Sve ih vec imate napisane na blogu ,pa vi odlucite koju zelite da procitate.
Prigodne su za Bozic ,Uskrs ,slave i za rodjendane.
Prva na slici tj ova najveca slika je ledeni vetar recept za njega imate OVDE
Gornji desni ugao je kremasta kapucino torta recept za nju imate OVDE
Levi ugao je lenja zena koja se ne pece recept je OVDE
Ova okrugla je Ferero torta recept je OVDE
Poslednja slika je najlepsa brzinska torta recePt za nju je OVDE
Ako nesto proslavljate mozda vam trebaju i recepti za ova 4 predjela imate OVDE
4 recepata za najlepsa predjela sa kojima cete oduseviti sve
Ako pravite kolace za slavlja recept za 10 sitnih najlepsih kolaca imate OVDE
ovde imate i jos par video recepata za torte mozda ce vas interesovati
Podelite recept sa prijateljima ha fb vreme je praznika mozda nekoj drugarici zatreba.Recept za brzinsKu tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE-Recept za najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
500 g paradajza, sitno isjecenog moze i jedna paprika ja sam imala pri ruci pa sam i nju naseckala
250 ml vode
1 povrtna kockica za juhe
100 g rendanog sira goude
sol+papar
1.
Za palacinke izmjesati sve sastojke ( osim mineralne vode, koju cete dodati na kraju, kada smjesa odstoji ) u glatku smjesu bez grudvica.
Pokriti i ostaviti da odstoji oko 15 - 20 min.
Prije samog pecenja u smjesu umjesati mineralnu vodu i dobro promjesati. Ispeci 4 - 5 palacinki u tavi velicine 26 cm ( kod mene tava od 28 cm ).
2.
Luk ocistiti i isjeci sitno. Zacine oprati i posusiti. Ostaviti malo za ukras, a ostatak isjeci sitno.
3.
Na malo vruceg ulja dinstati meso dok ne postane zrnasto i dok voda ne ispari.
Kad je gotovo ostaviti na stranu.
Luk i zacine dinstati na malo ulja, dok luk ne omeksa, zatim dodati pire od paradajza i promjesati. Dodati sjeckani paradajz, vodu i kockicu za juhe.
Kuhati na slaboj vatri oko 10 min. Umak podijeliti na dva jednaka dijela.
U jedan dio umijesati dinstano meso, zaciniti paprom i soli.
Drugi dio umaka ostaviti za prelijevanje palacinki.
4.
Palacinke puniti smjesom, zatim dva kraja sa strane prebaciti da ne bi curio fiil i motati u rolat
5.
Zamotane palacinke sjeci na 4 dijela i redati u keramicki kalup koji malo premazete uljem.Ostatakom umaka preliti palcinke odozgo.
Bolje je koristiti malo veci kalup kako palacinke ne bi bile gusto poredane.
Tako umak moze skliznuti i izmedju a ne da ostane samo gore.
Ostatakom umaka preliti palcinke odozgo.
Bolje je koristiti malo veci kalup kako palacinke ne bi bile gusto poredane. Tako umak moze skliznuti i izmedju a ne da ostane samo gore.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja.Obavezno pogledajte i recept za tortu sarmu recept se nalazi OVDE,Recept za cufte u omotu imate OVDE,Recept za krompir u slanini koji ce vas oduseviti imate OVDE,Recept za cevape u krompiru imate OVDE
Krompire oguliti,oprati i izbusiti mu sredinu koliki je cevap.Npr ja to radim spravicomm za tufahije...ili nozem ako ste vestiji,krompiri treba da budu velicine kao cevap,u momentu kad sam ravila moji su krompiri bili malo manji,ali ne smeta nista
Krompir povegetiti i pouljiti.Cevape pripremiti.Nek se odmrznu ako su u zamrzivacu ,A ako imate svjeze jos bolje.Pa u sredinu koja je udubljena stavljati po cevap...
Redati u tepsiju.Pouljiti,povegetiti i pobiberiti...Pecii oko 40minPred kraj pecenja zaliti pavlakom za kuhanje..
Po zelj ivi mozete zalitii paradajz sosom-Sta ko voli..
A ko voli sitno nasjeckati bijeli luk i posuti odozgo.POdelite ovaj jednostavan recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.