Karabatake prepoloviti i rastanjiti ravnom stranom cekica za tucanje mesa izmedju dvije plasticne folije.
Staviti u zdjelu sve meso koje planirate peci ,dodati sve navedene zacine ,pomijesati i ostaviti da odstoji oko pola sata.
Piletinu prvo uvljati u brasno, pa umucena jaja i na kraju u krusne mrvice.
Redati pletinu u podmazanu tepsiju .
Na kraju preko piletine poprskati malo ulja.
Peci na 200 stepeni 15 minuta ,okrenuti piletinu i peci jos 15 minuta.Na slici se nalazi i prilog koji se pravi tako sto se obari pirinac i u njega se doda pavlaka i majonez.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Ovo je torta za krstenje bila,za devojcicu pa je bila na sprat,recept je jednostavan,obicna bingo torta samo dupla.Mera za jednu tortu-
Biskvit:
6 kasika šećera
4 kasike brašna
3 kasike ulja
7 kasika mljevenih oraha
1 kasika kakaa
6 kom jaja
1 kom prašak za pecivo
Krema:
400gr šećera
1 kasika gustina
4 kom pudinga od vanilije
250gr margarina
150gr mljevenog keksa
150gr otopljene čokolade
1/2l slatke pavlake
fanta naranča
jaffa keks
piškote
1,5l mlijeka
Biskvit:
. Izmiksati sve sastojke i peći u četvrtastoj tepsiji veličine 24×40cm.
Krema:
. U provrelo mlijeko zakuhati šećer, gustin, puding.
. Kada se krema ohladi dodati izrađen margarin.
. Kremu podijeliti na 3 dijela.
1 dio dodati mljeveni keks,
2 dio dodati otopljenu čokoladu,
3 dio ostaje žut.
Slaganje:
Biskvit malo poprskati fantom, premazati kremom sa keksom,
preko nje složiti jaffa kekse malo potopljene u mlijeko(čokoladni dio okrenut prema dolje.
Preko jaffe premazati fil sa čokoladom, na nju slagati piškote malo potopljene u fantu.
Preko piškota premazati žutu kremu.To je postupak za jednu tortu,druga je isto takva sto znaci sve slagati duplo tj tortu na tortu ili izmenite redosled,cvrsta je pa sam stavljala fondan za ukras,mada moze i slag.
Tortu premazati šlagom.
Staviti 200 gr maragarina da provri,u to ubaciti 400 gr secera, dve do tri kasike kakaa, dve stangle cokolade, dva jaja. Kada provri skinuti sa sporeta i dodati 300 gr krupnije mlevenog keksa i suvog grozdja po zelji.
Listove oblatne staviti u mokru krpu da se lakse mogu uviti u rolat.Na oblatnu naneti smesu i urolati,ostaviti da se stegne pa seci . Ova smesa je dovoljna za dva rolata.
i jedan margarin za kolace i malina po zelji ja nisam puno stavljala
Skuvati puding ko sto pise na kesici i ostaviti da se ohladi, u medjuvremenu umutiti šlag i posebno margarin.u ohladjeni puding staviti margarin i sjedinjiti.
Na tacnu redjati red keksa ,pa red pudinga i slaga i onda na njih maline,mozete na svaki red a moze i na svaki drugi da ne bude previse....i tako dok se ne utrosi materijal.
Keks niposto ne umakati . Od ostatka šlaga ukrasiti tortu.Podelite ovaj jednostavan recept sa prijateljima na fb.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Izmiksajte sastojke za biskvit izlijte u okrugli lim i pecite 15 minuta na 180 stupnjevaU jogurte dodajte otopljenu želatinu i slatko vrhnje koje ste smiksali skupa sa vanili šećerom
Ako ne uspijete nabaviti ove jogurte zamjenite i običnim u koje još dodajte 50g šećera i 30g naribane čokolade
Na ohlađeni biskvit oko kojeg ste stavili obruč od torte namažite dio kreme,zatim posložite banane koje ste presjekli po dužini(banane prelijte limunovim sokom da ne pocrne)i preko banana ostatak kreme,Ukrasite po zelji krem bananicama ili rendanom cokoladom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Sastojci
Beli biskvit:
9 bjelanjaka
300 g šećera
1 velika kasika jabučnog sirceta
Krema:
9 žumanjaka
4 velike kasike šećera
0,5 l mlijeka
1 puding vanilija
250 g margarin
Još potrebno:
3 kom šlag pjene
1 velika kasika šećera
po potrebi šlag fix
voće jagode u ovom slucaju ili već što imate
Mikserom izraditi čvrst snijeg, dodati šećer i sirce i još malo miksati. Veliku tepsiju prekriti aluminijskom folijom, pouljiti i pobrašniti i na tome peći biskvit – oko 1 sat na 150oC. Ohlađenu koru lagano odvoji od aluminijske folije i isjeci na dva duguljasta dijela (može i na tri-ovisno koliku visinu kolača želite i koliko ćete vrsta voća koristiti ja sam ovde na tri). U ovom slučaju korištene visnjei kajsije, a može i kombinacija jagoda. Kremu skuvati kao puding i u hladno umiješati 1 margarin. Šlag izraditi sa dodatkom 1 kasike šećera, i ako želite čvrstinu dodajte 1 šlag fix.
Na tacnu složiti kolač
Prvo staviti beli biskvit, pa kremu, voće, te premazati šlagom ili slatkom pavlakom.
Ponoviti dva ili tri puta ovisno o želji i materijalu.Podelite recept sa prijateljima na fb
.
Potreban vam je jedan kvasac i litra vode-postupak je u videu
Fitohormoni, vitamini grupe B i auksini (biljni hormoni), koje se nalaze u kvascu, aktivno stimulišu deobu ćelija i rast biljaka. Neko stavlja i secer ja ne da se ne bi skupljale musice
Prihranu takve vrste koriste profesionalni uzgajivači biljaka.
Zahvaljujući ovakvoj prihrani, naglo se povećava aktivnost mikoorganizama u zemljištu, povećava se sadržaj ugljen-dioksida, mikro- i makroelemenata, što ima posebno blagotvoran uticaj na korenov sistem i spoljašnjii izgled same biljke.Ostavite da odstoji, minimum 2 sata. Ovakvim rastvorom zalivajte cveće dvaput mesečno u jesenje-zimskom periodu, i jednom u deset dana u prolećno-letnjem.
Primetićete kako lišće postaje zelenije, a cvetanje bujnije i bogatije.POSTUPAK U VIDEU IMATE OVDE
Meso iseci na tanke snite i posoliti ga. Fil se pravi od pavlake, ulja. soli i kisele vode sve se dobro izmesa varjacom. Slagati kore po nekoliko komada jednu na drugu,na svaku malo porskati fila od pavlake i kad ostane dve tri pred kraj ,onda poloziti piletinu i sampinjone i malo fila i staviti gore dve ili tri kore koje su ostale. Polako zamotati rolat,tako uraditi dok god ima kora i fila da gornja korica budel lepsa i mekanija mozete je premazati uljem ili jajetom,ja kako kad, i peci ga u zagrejanoj rerni dok ne dobije zlatkastu boju.Obicno dobijem dva rolata i tako podelim kore a vi mozete po zelji ali ce onda biti malo tanje.Podelite recept sa prijateljima na fB mozda nekom zatreba.
Smuckati zajedno brasno, prasak za pecivo, kakao,cimet, secer i vodu pa peci 15-20 min.
Vruc kolac premazati sa dzemom pa ostaviti da se ohladi.
Rastopiti cokoladu sa 4 kasike ulje, pa preliti glazuru preko kolaca i ostaviti u frizider da se stegne!Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Blago umutiti bjelanca pa u njih dodati sve zacine. Krompir isjeckati tanje i staviti u smjesu.
Ugrijati tepsiju. Premazati je sa nekoliko kasika ulja i posuti sa kasikom kukuruznog griza. Istresti krompir na vrelo ulje i jos malo posuti ulja preko krompira. Posuti sa 2 kasike kukuruznog griza preko krompira.
Ugrijati rernu staviti krompir u rernu. Peci oko 40 minuta.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
mutite 3 belanca sa 3 kašike šećera, dodajte jedno po jedno 3 žumanca, i dalje mutite pa dodajte 1 kašiku ulja i 3 velike kašike neskvika.3 kašike brašna pomešajte sa jednim praškom za pecivo pa dodajte u prethodnu smesu polako mešajući varjačom. Izlijte u podmazan pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.Napravite 3 ovakve kore. Kada se ohlade kore svaku preliti čokoladnim mlekom.Za prvi fil umutite varjačom 1 kanticu pavlake sa 250 g prah šećera i 300 g mlevene plazme.Za drugi fil penasto umutite 1/2 kg šlaga sa 4,5 dl kisele vode.Ređajte koru, premažite je 1/3 prvog fila pa 1/3 drugog fila.Stavite drugu koru pa opet 1/3 prvog fila pa 1/3 drugog fila pa treću koru i 1/3 prvog pa 1/3 drugog fila. Preko toga stavite glazuru od čokolade. Od gore i sa strane celu tortu premažite sa još 2 penasto umućena šlaga.Ukrasite po želji.Podelite recept sa prijateljima na fb jer je torta izdasna i ima je dosta,mozda nekoj mami zatreba za rodjendan ideja.
Za početak treba nabaviti prikladne boce. Trebaju biti prozirne i dovoljno široke bar od grla na dole da u njih stane zreo plod kruške kad sazrije. Najbolje su četvrtaste boce jer ih je lakše privezati na stablo kruške..uz pomož letvica i mrežice i savijajuće žice.. Nemojte stavljati gumiranu traku jer se na jakom suncu može rastopiti.
Za to će najbolje pomoći malo špage i mrežice, ostalo je vježba i spretnost. Špaga treba biti čvrsta i otporna na vanjske uvjete jer je boca izložena i kiši i suncu najmanje 3-4 mjeseca.
zatim treba izabrati plod kruške. To se vidi već 14 dana nakon cvatnje.
Na njih nataknuti boce, tako da ih okrenete naopako i to malo u koso da nisu pak na prejakom suncu, ali opet i ne u prevelikoj hladovini da se plod može razvijati, da u boce ne ulazi kiša, kao ni listovi.
kada kruške budu zrele, a još uvijek čvrste, oprezno ih odvojiti od stabla zajedno sa peteljkom. Vodom isprati plod od eventualnih trunjica kao i unutrašnjost boce. Ne uspiju sve boce Kada se osuši dolijte 30-40% rakiju . te boce dobro zatvorite.
Spremite rakiju sa kruškom u hladan podrum i tako čuvajte pola godine.Podelite tekst sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Mozda ce vas interesovati recept za orahovacu-liker sa mladim orasima koji je lekovit-recept za nju imate kad kliknete OVDE
Recept za domacu sokatu imate OVDE-Recept za orahovacu za lecenje stitne zlezde imate OVDE-Recept za strudlu sa korama za pitu imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE
Recept za domacu sokatu imate OVDE
Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE
Recept za najbolje i najlakse slatko bez hemije imate OVDE
Ukljucite rernu na 180 stepeni. Podmazite dublji pleh - 38cm X 24cm, npr. Umutite jaja sa secerom onako kako vec mutite, dodajte ulje i lagano kasikom umesajte brasno, i prasak za pecivo. Isipite smesu u pleh i pecite 15 minuta.Za to vreme otopite secer u hladnom mleku i kad izvadite pecenu koru, prelijte jeUmutite secer u prahu i slag sa kiselom vodom, dodajte pavlaku i mleveni keks i lagano sjedinite. Prelijte to preko kore u plehu i odozgo stavite slag po zelji.Podeliterecept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE
jos mojih video recepata sa jagodama bez hemije imate u tekstu
400 gr svježih jagoda
5 velikih cvjetova zove
1 kesica limuntosa
250 gr šećera
1 litar vode
1 litar dobre rakije domace
Jagode narezati na četvrtine ili polovineCvetove zove natrgati na manje. Staviti u veću teglu, posuti limuntosom i naliti vodu. Promiješati, poklopiti i ostaviti do sutra,Poslije 24 sata procijediti kroz gustu gazu u šerpu u kojoj se stavi šećer i prokuha tekućina da se šećer otopi.
Ohladiti dobro i pomiješati sa rakijom. Naliti u boce i čuvati koliko je moguće dugo na hladnom.Sluziti uz kockice leda.Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.ReCEPT od iste kombinacije samo za pekmez imate OVDE
.Recept za liker od zove imate kad kliknete OVDE
Recept za sok od zove i narandze takozvana sokata .jer je ista kao fanta sokata se nalazi OVDE
Brzi dzem od jagoda 4 minute imate OVDE.Puno je jos recepata ali sam ovde izdvojila ove.Recept za domacu sokatu imate OVDE